ایرانیان باید بیش از دیگران منتظر روادید تحصیلی آلمان باشند

ایرانیانی که قصد دارند برای تحصیل یا پژوهش دانشگاهی به آلمان بروند باید بیش از یک سال در انتظار دریافت ویزا باشند. مدت انتظار پاکستانی‌ها برای دریافت روادید آلمان شش ماه است.
 
به گزارش هفته‌نامه‌ی آلمانی "اشپیگل" فراکسیون حزب سبزها در پارلمان آلمان از دولت، در رابطه با اعطای ویزا برای تحصیل یا پژوهش در دانشگاه‌های این کشور طرح سؤال نموده است.
 
در پاسخی که دولت ارائه کرده، آمده است که زمان انتظار متقاضیان این گونه روادید‌ها به عوامل گوناگونی بستگی دارد. مهم‌ترین عامل، تناسب شمار متقاضیان و امکانات سفارتخانه‌‌های آلمان است. بر اساس گزارش اشپیگل، در سال‌های اخیر تعداد متقاضیان ویزاهای تحصیلی یا پژوهشی آلمان در کشورهای گوناگون افزایش چشمگیری داشته است.
 
در فهرست نوبت انتظار برای دریافت این گونه روادیدهای آلمان، ایران در راس قرار گرفته است. ایرانیان باید بیش از یک سال منتظر رسیدگی به تقاضای ویزایشان باشند.
 
پس از ایران، صربستان (۲۵ هفته انتظار) و سپس پاکستان (با ۲۴ هفته) در فهرست نوبت انتظار ویزای تحصیلی یا پژوهشی برای آلمان قرار گرفته‌اند.
 
نیاز به نیروی مختصص
 
دولت آلمان در سال‌های اخیر بارها اعلام کرده است که در آینده نیاز مبرمی به نیروهای متخصص غیرآلمانی خواهد داشت، به همین جهت تلاش می‌کند که با تصویب قوانین جدید، زمینه را برای جذب متخصصان و پژوهشگران خارجی ایجاد کند.
 
احزاب دولت ائتلافی آلمان توانستند اوایل اکتبر سال جاری در باره‌ی رئوس سیاست مهاجرپذیری آلمان به توافق برسند. الگوی آلمان در این زمینه قوانین کشورهایی مانند کانادا یا نیوزلند است.
 
هوبرتوس هایل، وزیر کار آلمان روز هفتم اکتبر در گفت‌وگو با روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه" قوانین جدید مهاجرت را "یک گام مهم در پیشرفت اقتصادی و اجتماعی" آلمان خواند.
 
انتقاد به روند جذب نیروی متخصص
 
وزیر کار آلمان  از دست‌اندرکاران اقتصادی و کارفرمایان کشورش خواست، این قوانین را فعالانه به‌کار بندند. به اعتقاد او این تصور، که افراد کارکشته به خودی خود به سوی بازار کار آلمان رومی‌آورند، "چندان واقع‌بینانه" نیست.
 
هایل به‌طنز به "فرانکفورتر آلگماینه" گفت: «در دنیا کشورهای دیگری هستند که هم آفتاب در آنها بیشتر می‌تابد و هم در آنجا به زبان انگلیسی محاوره می‌شود.»
 
کای گرینگ، سخنگو و کارشناس علمی حزب سبزهای آلمان نیز به هفته‌نامه اشپیگل گفته است: «آلمان خود را یک کشور علم‌پرور و سرزمین شاعران و متفکران می‌داند، اما با این روند لنگان اعطای ویزا به صاحبان استعداد جهانی، آنها را از خود می‌راند».
 
چندی پیش وزارت امور خارجه‌ی آلمان آمار درخواست ویزا از کشورهای مختلف را منتشر کرد. این آمار مربوط به درخواست‌هایی است که بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ برای ویزاهای بلندمدت (تحصیل، کار، خانوادگی ...) ارائه شده است.
 
بر اساس داده‌های این وزارتخانه، در بازه‌ی زمانی یادشده ۱۸ هزار و ۳۴۰ فقره روادید بلندمدت از سوی شهروندان ایرانی تقاضا شده که سفارت آلمان ۱۶ درصد آن (۲ هزار و ۹۳۰) را رد کرده است.
+12
رأی دهید
-23

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۴
    study - استکهلم، سوئد

    بزار بمونن . اون نسل متخصصی که زمان شاه تربیت شده بود الان همشون پوسیدن. این جدیدام یه سری فرمول حفظ کردن و هیچی نمیدونن. خلاقیت و نواوری صفر. قبلا یکی رو میشناختم تو بحثا همش حرفای تکراری میزدش حرفایی که قبلا یکی خلق کرده و زده و الان اینم میاد همونا رو بلغور میکنه بعدم پز میاد من بلدم. تو بلد نیستی تو فقط و فقط یه سری کلمه و جمله رو حفظ کردی . جالبه با همین یه سری کلمات حفظی خودشو نخبه میدونه و این سوئدیا رو میگه بیسواده چرا؟؟ چون به جا حفظ کردن حرفای نو میزنن و به راحتی میتونن تحلیل خودشونو بکنن بدونه اینکه متکی و وابسته به یه منبع قدیمی باشن.
    44
    12
    یکشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    abulolo al majoosi - برنو، چک

    از کشورهاى اسلامى هم دکترها و مهندسان فارغ التحصیل از دانشگاه هاى امام محمد التیمیة الوهابیة، جامعة الملک سعود السلفیة الوهابیة، الازهر ، الحوزة الاسلامیة فى القم ، مشهد . و نیز دکترهاى مدارس مذهبى پاکستانى (مکتب) ، و ... منتظرند
    3
    43
    یکشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.