برنامه تولید جنگندههای اف- ۳۵ از اوایل دهه ۹۰ آغاز شد و گرانترین برنامه تسلیحاتی تاریخ آمریکا و جهان تلقی میشود. وزارت دفاع آمریکا پس از سقوط اولین جنگنده اف- ۳۵ در تاریخ فعلا پرواز تمامی این جنگندهها را متوقف کرده است.
یک جنگنده اف- ۳۵ نیروی دریایی آمریکا روز ۲۸ سپتامبر امسال در یک پرواز آموزشی در کارولینای جنوبی بر اثر سقوط کاملا منهدم شد هر چند خلبان توانست به سلامت از جنگنده خارج شود.
جو دلا ودووا، سخنگوی برنامه جنگندههای اف- ۳۵، گزارش میدهد که آمریکا و متحدان آن از جمله بریتانیا و اسرائیل به دلیل بازرسی لولههای انتقال سوخت در موتور این جنگندهها تمامی پروازها را به طور موقت متوقف کردهاند.
او در بیانیهای گفت: «دلیل این بازرسیها اولین یافتههای ما در مورد دلایل احتمالی سقوط یکی از جنگندهها در اواخر سپتامبر است».
به گفته او، لولههای مشکوک جایگزین خواهند شد و آن تعداد از جنگندههایی که لولههای انتقال سوخت آن خوب است به عملیات باز میگردند.
پیشبینی میشود که این بازرسیها طی ۲۴ تا ۴۸ ساعت آینده تمام شود.
بریتانیا اعلام کرد این بازرسیها روی تمام جنگندههای اف- ۳۵ این کشور تاثیر نخواهد گذاشت و در حال حاضر فقط برخی از ماموریتها «موقتا متوقف» شده است.
سخنگوی وزارت دفاع این کشور گفت: «ایمنی برای ما مهمترین موضوع است و در نتیجه بریتانیا تصمیم گرفته تا زمانی که نتیجه تحقیقات و بازرسی مشخص میشود برخی از پروازهای جنگندههای اف- ۳۵ را به تاخیر بیاندازد».
سقوط جنگنده اف- ۳۵ در کارولینای جنوبی درست یک روز پس از اولین عملیات رزمی این جنگنده صورت گرفت. نیروهای آمریکایی با این جنگنده به مواضع طالبان حمله کردند.
نشریه دفاعی «دفنس نیوز» روز چهارشنبه گزارش داد که جیم متیس وزیر دفاع آمریکا به نیروی هوایی و دریایی دستور داده که ظرف یکسال ۸۰ درصد از جنگندههای مهم از جمله اف ۳۵ را برای عملیات آماده کنند.
این دستور در شرایطی صادر شد که مقامات وزارت دفاع از مدتها پیش از عدم آمادگی تسلیحات کلیدی گلایه میکردند.
برنامه تولید جنگندههای اف- ۳۵ از اوایل دهه ۹۰ آغاز شد و گرانترین برنامه تسلیحاتی تاریخ آمریکا و جهان تلقی میشود.
هزینه این طرح حدود ۴۰۰ میلیارد دلار است و قرار است طی سالهای آینده دو هزار و ۵۰۰ فروند از این جنگندهها تولید شود.
با در نظر گرفتن هزینههای مربوط به نگهداری و تعمیر کل هزینه این طرح که تا پایان طول عمر جنگندهها در سال ۲۰۷۰ ادامه خواهد داشت پیشبینی میشود که بودجه نهایی این برنامه تسلیحاتی به ۱.۵ تریلیون دلار برسد.
حامیان این طرح میگویند قابلیتهای این جنگنده از جمله رادار گریزی آن، چابکی در پرواز و شاخکهای حسی (سنسورهای) قوی آن اطلاعات فراوانی در اختیار خلبان قرار میدهد.
ولی این طرح با مشکلات جدی از جمله تاخیر در تولید، افزایش هزینه تولید و یک مورد آتشسوزی اسرار آمیز در موتور یکی از جنگندهها در سال ۲۰۱۴ روبرو بوده که باعث شد فرماندهان ارتش آمریکا مدتی پرواز آن را متوقف کنند.
تاکنون ۲۴۵ جنگنده اف- ۳۵ در اختیار ارتش آمریکا قرار گرفته که اکثر آنها در خدمت نیروی هوایی هستند.
+18
رأی دهید
-1
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۴
آلو جنگلی - کانزاس، ایالات متحده امریکا
بفرستنش ایران موتور پیکان میندازن روش حل می شه
0
5
جمعه ۲۰ مهر ۱۳۹۷ - ۲۰:۵۳
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.