شیوه دستگیری و نحوه فعالیت مدیرعامل سکه ثامن
+16
رأی دهید
-15

صبح روز چهارشنبه ۱۸ مهر (دهم اکتبر) سردار کمال هادیانفر، رئیس پلیس فتا در نشست خبری جزئیاتی از نحوه دستگیری و فعالیت مدیرعامل شرکت "سکه ثامن" را در اختیار نمایندگان رسانهها گذاشت.
به گفته رئیس پلیس فتا تعداد شاکیان این پرونده ۱۸۰۰ نفر است که از ۱۰ میلیون تا ۱۰ میلیارد تومان از آنها کلاهبرداری شده است. این افراد عمدتا در تهران، مشهد و یا تبریز ساکن بودهاند.
شرکت "سکه ثامن" که در فضای مجازی طلا و سکه به مردم میفروخت، روز سهشنبه ۲۷ شهریور در اطلاعیهای رسمی اعلام ورشکستگی کرد. به دنبال انتشار این اطلاعیه خبرهایی مبنی بر مسدود شدن این موسسه و ممنوعالخروج شدن فرهاد زاهدیفر، مدیر آن منتشر شد.
سردار هادیانفر افزود که بر خلاف ادعای مدیر عامل ثامن، این فرد داوطلبانه به ایران بازنگشته بلکه "از طریق دیپلماسی" و "به کمک پلیس محلی در کشور ثالث" دستگیر شده است. او گفت: «این فرد با برنامه ریزی از چندی قبل از کشور فرار کرد و به دبی رفت و بعد به کشور ثالث رفت تا از آن کشور از طریق دو شرکتی که ثبت کرده بود در کانادا، به کشور کانادا فرار کند که این مقدمات را از مدتی قبل توسط همسرش آماده کرده بود.»
رئیس پلیس فتا نام کشور ثالث را در اختیار نمایندگان رسانهها قرار نداد. فرهاد زاهدیفر شامگاه جمعه ۱۳ مهر (پنج اکتبر) به کشور بازگردانده شد.
"تروریست اقتصادی"
غلامحسین دهقانی، معاون حقوقی و امور بینالملل وزارت امور خارجه نیز روز چهارشنبه از دستگیری مدیرعامل سکه ثامن به عنوان "یک تروریست اقتصادی" نام برد و از تلاشهایی در جهت "از بین بردن امنیت اقتصادی ایران" سخن گفت.
دهقانی در نهمین نشست نیروی انتظامی با سفرا، کارداران و نمایندگان سازمانهای بینالمللی گفت: «دستگیری برخی از تروریستها طی سال های گذشته به ویژه دستگیری مدیرعامل سکه ثامن که دشمنان با یک برنامه ریزی تلاش داشتند امنیت اقتصادی ایران را از بین ببرند، اقتدار نیروی انتظامی را میرساند».
نحوه فعالیت شرکت سکه ثامن
به گفته رئیس پلیس فتا شرکت "سکه ثامن" دو سال پیش فعالیت خود را در شهرستان بناب آغاز کار کرده است. این شرکت نخست به خرید و فروش ارز پرداخته و سپس به حوزه خرید و فروش سکه وارد شده است. خرید و فروش در این شرکت از طریق اینترنتی انجام میگرفته و پولی مبادله نمیشده است. هادیانفر گفت که ۳۵ هزار نفر عضو این سایت بودهاند و حدود ۶۰۰۰ نفر از آنها در انجام تراکنش مالی فعالیت میکردند.
رییس پلیس فتا افزود که مدیر عامل سکه ثامن "ظرفیتی در سایت به وجود آورده به اسم اشتراک سیگنالها که افرادی که موفق عمل میکردند و سود بیشتری میبردند به عنوان الگو معرفی میشدند و در ازای پول امتیاز آنها در اختیار سایر افراد قرار میگرفت و به طور مثال این سایت با ۱۰۰ میلیون تومان سرمایه گذاری در کمتر از ۳ ماه ۷ میلیارد تومان سود دریافت کرده است."
سردار هادیانفر گفت که سقف تراکنشی که در این شرکت انجام شده ۱۷۰۰ میلیارد تومان است. او همچنین از دستگیری همسر مدیر عامل سکه ثامن در فرودگاه تبریز خبر داد و گفت که بخشی از اموال متهم در حساب همسر او ثبت شده بود.
به گفته رئیس پلیس فتا طراح این سایت ۷ میلیارد تومان دریافت کرده است وافرادی که دراین سایت ثبت نام کرده بودند تا قبل از التهابات شدید بازار ارز، سود خالصی دریافت نمیکردند، اما در سال جاری با نوسانات شدید بازار ارز به سودهای هنگفتی دست یافتهاند.