تقریبا نیمی از زنان و یک سوم مردان جهان در معرض خطر سکتهمغزی و یا بیماریهای نورودژنراتیو (تخریب کننده اعصاب) همانند آلزایمر و پارکینسون هستند.
مطالعه جدیدی که در دانشکده پزشکی اراسموس هلند بر روی ۱۲ هزار فرد سالم بزرگسال صورت گرفته است نشان میدهد که ۴۸ درصد زنان و ۳۶ درصد مردان ۴۵ سال به بالا در طول زندگی خود به یکی از این بیماریها مبتلا میشوند.
عرفان اکرم، مدیر این پروژه تحقیقاتی در گفتگو با خبرگزاری فرانسه گفت: «نتایج این تحقیق نشان میدهد که بیماریهای مرتبط با مغز تا چه اندازه جدی هستند و باید برای پیشگیری و درمان آنها تلاشهای بیشتری صورت گیرد.»
افراد شرکتکننده در این مطالعه از سال ۱۹۹۰ میلادی تا سال ۲۰۱۶ تحت نظر بودند. در مدت ۲۶ سال بیش از ۵۰۰۰ نفر جان باختند و تقریبا ۱۵۰۰ نفر به بیماری زوال عقل مبتلا شدند که از این تعداد ۱۳۰۰ نفر آلزایمر داشتند. تعداد مبتلایان به پارکینسون نیز ۲۶۳ نفر گزارش شده است.
آقای اکرم در توضیح اینکه چرا زنان بیشتر از مردان در معرض خطر ابتلا این بیماریها هستند گفت: «زنان به طور متوسط طول عمر طولانیتری نسبت به مردان دارند. به همین علت خطر ابتلا به این بیماریها در آنان بیشتر است.»
وی در ادامه افزود: «هنوز درمان موثری برای مبتلایان به این بیماریها وجود ندارد اما شیوه سالم زندگی مانند رژیم غذایی مناسب، ورزش و عدم مصرف دخانیات میتواند تا حد زیادی از بروز آنها پیشگیری کند.»
محققان این پروژه در انتها تاکید کردند که این مطالعه بر روی اقوام اروپایی انجام شده و ممکن است نتایج آن در نژادهای دیگر متفاوت باشد.
مطالعات دیگر نشان میدهد که حدود دو درصد از درآمد حاصل از تولید ناخالص داخلی صرف درمان و نگهداری از بیماران مغزی میشود. به همین علت یافتن راههایی برای پیشگیری و درمان موثر این بیماریها اهمیت زیادی دارد.