بازداشت ۸۰ کامیون‌دار در ۶ استان ایران؛ انتقاد مجلس زیر سایه تهدید قوه قضائیه

اعتصاب کامیون‌داران در جاده کمربندی کرمان – بردسیر - سیرجانهشت روز پس از آغاز دوباره اعتصاب کامیون‌داران ایرانی معترض به تضییع حقوق صنفی‌شان، شمار اعتصابیون بازداشتی به ۸۰ نفر سید.
 
غلامحسین محسنی اژه‌ای، معاون اول قوه قضائیه ایران روز یکشنبه کسانی را که به زعم او در امر حمل و نقل کشور اخلال ایجاد می کنند را تهدید کرد که مجازات سنگینی در انتظار آنهاست.
 
دو روز پیش از این نیز، محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور، مشوقان اعتصاب و کامیون‌دارانی را که با بستن جاده‌ها سایر هم صنفان خود را وادار به پیوستن به اعتصاب می‌کنند، شامل حکم قطاع الطریق(راه زنی) اعلام کرده که مطابق قانون شامل مجازات سنگین از جمله اعدام خواهند بود.
 
با این وجود، ۱۵۳ نماینده مجلس ایران روز یکشنبه با انتشار نامه ای خطاب به حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، از او خواستند تا مطالبات به حق رانندگان وسایل حمل و نقل سنگین بین شهری را که شمار آنها ۴۰۰ هزارنفر اعلام شده، مورد حمایت جدی قرار دهد.
 
اما معاون اول قوه قضائیه ایران با صدور دستوری از همه دادستان‌های کشور خواست تا با کمک نیروی انتظامی در دستگیری افرادی دخیل در این اعتصاب، اغماض نکنند.
 
در اولین واکنش به این خواست قوه قضائیه ایران، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان زرند واقع در استان کرمان اعلام کرد که ۷ نفر از رانندگان کامیون معترض به اتهام اخلال در ناوگان حمل و نقل جاده‌ای بازداشت شدند.
 
پیش از این نیز مقام های قضایی استان‌های مختلف ایران از بازداشت ۳۵ نفر در استان فارس، ۱۵ نفر در استان قزوین، ۱۳ نفر در استان اصفهان، ۷ نفر در استان البرز و ۳ نفر در استان تهران خبر داده بودند.
 
بدین ترتیب با آغاز مرحله دوم اعتصاب کامیون‌داران ایران طی هشت روز گذشته، شمار بازداشت شدگان این صنف در ۶ استان کشور، تاکنون به ۸۰ نفر رسیده است.

پیش از این و در خردادماه گذشته نیز فعالان صنف کامیون‌داران ایران با هدف پیگیری مطالبات صنفی خود در شهرهای مختلف ایران دست به اعتصاب زده بودند که با وجود طرح وعده‌هایی از سوی دولت برای حل مسائل صنفی آنها، مطالبات آنها تاکنون بی‌پاسخ مانده است.
 
از جمله وزارت راه و شهرسازی به آنها وعده داده بود که قوانین و میزان پرداخت سهم بیمه بازنشستگی و بیمه درمانی کامیون‌داران را اصلاح خواهد کرد و به صنف آنها مجوز واردات لاستیک با ارز دولتی خواهد داد.
 
البته طی روزهای اخیر دولت سعی کرده با توزیع لاستیک و روغن یارانه‌ای بر روند رو به رشد اعتصاب در شهرهای مختلف ایران که از روز پایانی شهریورماه کلید خورد و از اول مهرماه تا‌کنون در حداقل ۱۰ شهر ایران فراگیر شده است، غلبه کند.
 
همچنین دولت کرایه حمل و نقل توسط کامیون را ۲۰ درصد افزایش داده ولی کامیون‌داران معترض معتقدند این افزایش حداقل باید ۳۵ درصد باشد.
 
کامیون‌داران اعتصاب کننده تاکید دارند که در پی افزایش نرخ ارز در ایران، هزینه تعمیر و لوازم یدکی خودروهای آنها به شدت افزایش یافته است. همچنین آنها از افزایش هزینه بیمه و سطح نازل خدمات تامین اجتماعی و حمایت بیمه‌های تکمیلی ناراضی هستند.
 
اما با وجود حمایت بخشی از نمایندگان مجلس ایران از خواسته‌های صنفی آنها، خط و نشان‌های قوه قضائیه ایران حاکی از تشدید برخوردهای قضائی-امنیتی با کامیون‌داران اعتصابی است.
 
آنچنان که در نامه نمایندگان مجلس ایران نیز تصریح شده، اعتصاب کامیون‌داران موجب کاهش سوخت و برخی کالاها در شهرهای مختلف ایران شده است.
+6
رأی دهید
-27

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۲۶
    جمهوری سکوت - فرانکفورت، آلمان
    کسی که باد میکارد طوفان درو میکند. تازیان ایران ستیز کاری میکنند که خشم بر عقل فائق آید و رانندگانی با تانکر پر از بنزین به مراکز نظامی و بی داد گستری بکوبند.
    0
    13
    دوشنبه ۹ مهر ۱۳۹۷ - ۰۷:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    Toni Montana - مونیخ، آلمان
    این ماک در تصویر ،جزء اولین سری ماشینهای امریکایی بودن و غول ناوگان حمل و نقل ایران، بیش از ۴۰ سال است هنوز در ایران استفاده میشن، اینها را هیچ جای دیگر حتی در موزه هم نمیشود پیدا کرد،این یکی از کامیونهایی است که در جادهای ایران تردد میکنه البته بدون چراغ،بعدش هم میگن چراس راننده اعتصاب میکنه، قیمت یک چراغ این ماک از درامد یک ماه راننده بیشتر است.
    0
    8
    دوشنبه ۹ مهر ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.