ایران؛ رکوردزنی قیمت اقلام خوراکی در رقابت با دلار

دلار آمریکا پس از ثبت رکورد تاریخی ۱۸ هزار تومانی در بازار آزاد ارز ایران، عرصه را برای جهش قیمت اقلام خوراکی از جمله سیب‌زمینی و رُب گوجه فرنگی فراهم کرده است.
 
مطابق گزارش‌های رسمی، قیمت فروش هر کیلوگرم سیب‌زمینی در بازار خُرده‌فروشی تهران به ۵ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است. این در حالی است که بهای هر کیلوگرم سیب‌زمینی طی نیمه اول سال جاری خورشیدی بین یکهزار و ۲۰۰ تا ۲ هزار و ۵۰۰ تومان در نوسان بوده است.
 
در همین حال بهای هرکیلوگرم گوجه‌فرنگی نیز طی هفته گذشته بیش ۱۰۰ درصد افزایش یافته و تا ۷ هزار و ۵۰۰ تومان صعود کرده است.
 
همین امر موجب شده تا قیمت رب گوجه‌فرنگی به بیش از ۲.۵ برابر نرخ‌های پیشین افزایش یابد. به طوری که قیمت هر کیلوگرم رب گوجه فرنگی متناسب با برند عرضه شده در بازار بین ۱۸ تا ۲۵ هزارتومان به فروش می‌رسد.
 
این رشد قیمت ها در شرایطی رخ داده که آمار ارائه شده توسط وزارت جهاد کشاورزی ایران حاکی از افزایش ۹۷ هزار تنی تولید گوجه‌فرنگی و ثبات تولید سیب‌زمینی طی سال جاری زراعی است.
 
با این وجود صادرات سیب‌زمینی طی سال جاری خورشیدی ۸۶ درصد رشد کرده و صادرات گوجه فرنگی نیز ۱۲۵ درصد افزایش یافته است.
 
سقوط ارزش ریال ایران در مقابل ارزهای عمده جهان موجب شده تا جذابیت قاچاق و حتی صادرات قانونی اقلام خوراکی تولید ایران به کشورهای همسایه ازجمله عراق و افغانستان افزایش پیدا کند.
 
چرا که با وجود سقوط ۳۶۰ درصدی ارزش برابری ریال در برابر دلار آمریکا طی یک سال گذشته، بهای اقلامی خوراکی و کالاهای اساسی در بازار ایران به طور متوسط کمتر از ۱۰۰ درصد افزایش یافته و همین امر موجب ارزان شدن کالاهای ایرانی در مقایسه با قیمت‌های جهانی شده است.
 
همین امر روند افزایش قیمت اقلام خوراکی و کالاهای اساسی کلید زده است. به طوری که در تازه ترین مورد، بهای مرغ در بازار ایران بار دیگر صعود خود را آغاز کرده و در پایان هفته گذشته به نزدیکی ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم رسیده است. این نرخ اوایل سال جاری خورشیدی کمتر از ۸ هزارتومان بوده است.
 
البته افزون بر عامل افزایش نرخ ارز و صادرات، حسن صابری، رئیس اتحادیه بارفروشان به رسانه‌های ایران گفته که بخشی از کمبود کالا در بازار به دلیل ادامه اعتصاب کامیون‌داران و کندی حمل و نقل کالا در ایران بوده است.
 
به همین منظور پس از ماه‌ها اعتراض صنفی کامیون‌داران نسبت به کرایه پائین حمل بار در ایران، دولت تصمیم گرفته تا با توزیع لاستیک با نرخ دولتی بین کامیون‌دارانی و رانندگانی که اقدام به بارگیری می‌کنند، به اعتصاب آنها پایان دهد.
 
همچنین دولت در تلاش است با ممنوع کردن صادرات اقلام خوراکی مانع از جهش بیشتر قیمت‌ها شود. به همین منظور، دولت تاکنون صادرات گوجه‌فرنگی مورد استفاده در کارخانه‌های رب‌سازی، دام زنده و هرگونه گوشت منجمد و گرم تولید داخل یا وارداتی (با ارز ۴۲۰۰ تومانی) را ممنوع کرده است.
 
با این وجود مشخص نیست که آیا دولت خواهد توانست مانع از قاچاق اقلام خوراکی به کشورهای همسایه نیز بشود یا خیر. عاملی که پس از ممنوعیت صادرات قانونی کالاها و افزایش سود تجارت محصولات ایرانی بیش از پیش خودنمایی خواهد کرد.
+29
رأی دهید
-7

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۱
    naderali63 - گوتمبر، سوئد

    مردم منتظر چه هستید فکر میکنید فردا موجزه میشه . جرم سکوت کردن مرک است . پس قبول کردید جرمتان را روزی از گرسنگی میمیرید
    6
    29
    شنبه ۷ مهر ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    ابن ملجم - مونیخ، آلمان
    ملت منتظرند امام زمان باید براشون کوگه فرنگی و سیبزمینی بیاره!
    4
    20
    شنبه ۷ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.