به زیبایی سبزیجات هستند و این روزها به لطف درک سطح بالای ویتامینهایشان، در رنگهایی دلربا زینتبخش سوپرمارکتها و میوه فروشیها شدهاند.
تنوع رنگ فلفلهای شکمبهای دیگر از محدوده سبز، زرد و قرمز فراتر رفته و گاه همین تنوع عامل تفاوت قیمت آنها شده ولی آیا این تنوع رنگ نشانهای از تفاوت کیفیت و ارزش غذایی آنهاست و یا تنها یک جذابیت زیبایی شناختی محسوب میشود؟
اولین جرقه آغاز بحث جدی در این خصوص با انتشار توئیت ۱۰ روز پیش «اِمی اِد» که یک بلاگر فعال در حوزه سبک زندگی است، زده شد. او با انتشار توئیتی مدعی شد که فلفلهای شکمبهای ابتدا سبز هستند و در جریان رسیده شدن ابتدا به زرد و سپس به قرمز تغییر رنگ میدهند.
ادعایی که شگفتی بسیاری از علاقمندان به مباحث سلامت را برانگیخت. اما سه روز بعد، «جیمز وُنگ»، متخصص خواص درمانی گیاهان و نویسنده کتابی در حوزه سلامت در واکنشی توئیتری به ادعای خانم اِد نوشت که هر چند فلفل سبز عموما به عنوان فلفل کال شناخته میشود ولی ساختار ژنتیکی فلفلهای رسیده قرمز، نارنجی و زرد با هم متفاوت است.OK so I've just found out that green peppers turn yellow then orange then red and they're actually all the same pepper just less ripe and my mind is blown
— Amy (@callmeamye) 11 September 2018
با این حال بررسی دانشمندان علوم تغذیه نشان میدهد که ارزش غذایی انواع رنگی فلفل بسیار به هم نزدیک است و تفاوت اصلی به میزان ویتامین «ث» موجود در آنها مربوط میشود.So this claim about peppers has gone viral. ⬇️
— James Wong (@Botanygeek) 14 September 2018
However as a botanist I can tell you it is also not true.
Neither is the (freakin’ weird) idea that some peppers are ‘male’ and others ‘female’.
Sorry to be ‘that guy’, but this is how it works...https://t.co/hlPDRPiAqP