زمانی برای جشن، زمانی برای پرهیز دکتر پاندا و همکارانش در مؤسسه Salk، ۱۰ سال است که در زمینه دانش معروف به غذا خوردن با محدودیت زمانی کار میکنند. در سال ۲۰۱۲ آنها تحقیقی را بر روی دو گروه مشابه موش شروع کردند.
به گروه اول غذاٰهای پرچربی و با قند بالا دادند و موشها هر وقت میخواستند میتوانستند غذا بخورند.
دکتر پاندا میگوید زمان مناسب برای هر کاری وجود دارد از جمله خوابیدن و خوردن به گروه دوم از همان غذا و با همان مقدار کالری دادند اما فقط در محدوده زمانی هشت ساعته.
دکتر پاندا میگوید که پس از ۱۸ هفته، موشهایی که در زمانهای دلخواه غذا خورده بودند مبتلا به دیابت و چاقی شدند و کلسترول آنها بالا رفت و دچار بیماریهای گوارشی شدند.
در نهایت شگفتی دریافتیم موشهایی که همان رژیم غذایی را در محدوده زمانی هشت ساعت داشتند دچار هیچ نوع بیماری نشدند.
دکتر پاندا توضیح میدهد که وقتی ما از خوردن دست میکشیم، سموم محیط اطرافمان و غذایی که میخوریم حذف میشود، کلسترولها کاهش پیدا میکند و ماهیچهها، پوست و دیواره رودهها و حتی DNA بازسازی میشود.
ادامه روال غذا خوردن در چارچوب هشت تا ۱۰ ساعت در روز بر همه این جریانات اثر دارد چون بدن بر هضم و جذب مواد غذایی متمرکز میشود.
دکتر پاندا میگوید:"خوردن در بازههای زمانی بهترین نتیجه را برای تندرستی شما دارد. به زبان علمی ما به آن خوردن در محدوده زمانی میگوییم. چون خیلی از آدمها از واٰژه پرهیز یا روزه خوششان نمیآید. ما تعیین نمیکنیم چه چیزی و چقدر بخورید اما مراقب زمان خوردنتان باشید و وقتی میخواهید غذا بخورید آن را در محدوده هشت تا ۱۰ ساعت یا حداکثر ۱۲ ساعت انجام دهید. بیرون از این محدوده زمانی حتی غذاٰهای سالم هم برای بدن مضر محسوب میشوند".
شکمچرانها،هلههولهخورها و راهزنان یخچال دکتر پاندا میگوید که یافتههایش را تحقیقات دیگری هم تأئید کرده است.
او چنین میگوید:" یکی از تحقیقات نشان میدهد زنانی که ۱۳ ساعت در شبانهروز از خوردن پرهیز میکنند احتمال کمتری دارد که به سرطان پستان مبتلا شوند".
این کارها به طور اساسی با روش کسانی که عادت به شکمچرانی مدام تا وقت خواب دارند، جور در نمیآید و خیلی از کسانی که درگیر زندگی پرمشغله و مدرن امروزی هستند در مورد امکان آن بحث دارند.
در سال ۲۰۱۵، دکتر پاندا دریافت داوطلبانی که قبول کرده بودند از طریق اپ تلفن هوشمند بررسی و مشاهده شوند در بازههای زمانی ۱۵ ساعته یا بیشتر غذا میخورند.
اما این تحقیق دریافت که وقتی افرادی با اضافه وزن که بیش از ۱۴ ساعت در روز غذا میخوردند فقط ۱۰ تا ۱۱ ساعت در روز غذا بخورند، پس از ۱۶ هفته بدون اینکه در رژیم غذاییشان تغییری بدهند، وزن بدنشان کاهش پیدا میکرد و میگفتند که بسیار پرانرژیتر شدهاند و راحتتر میخوابند.
و همه این مزایا تا یک سال ادامه داشت.
چالشی برای کارکنانی با شیفتهای متفاوت پایبندی به این یافتهها برای کسانی که نوبتی و شیفتی کار میکنند و مدام الگوی زمانی کارشان تغییر میکند، چالش دشواری است.