قرعه کشی هایی که حسابتان را خالی می کند

صدایش شباهت عجیبی با مجری معروف برنامه تلویزیونی داشت از پشت خط تلفن گفت: «تبریک می‌گوییم؛ شما برنده جایزه 200 میلیونی ما شدید.» حتی صدای دست زدن حضار هم می‌آمد، همه چیز طبیعی بود. مجری گفت برای دریافت جایزه همکاران ما به‌شما زنگ می‌زنند و بعد....
***
تا عروسی دخترش زمان زیادی نمانده بود. «جمشید»، کلافه و عصبی بود و مدام به‌خاطر کاری که کرده بود خودش را سرزنش می‌کرد: «چند روز قبل برای تهیه جهیزیه دخترم با کلی قرض و بدهی 20 میلیون تومان وام گرفتم اما چون نمی‌خواستم کم و کسری داشته باشد، در فکر تهیه پول بیشتری بودم که تلفنم زنگ خورد. مردی آن سوی خط با هیجان سلام و احوالپرسی کرد. صدایش برایم خیلی آشنا بود اما هر چه فکر کردم نمی‌دانستم آن صدا را کجا شنیده‌ام. گفت: «شما در قرعه کشی برنامه.... شرکت کرده بودید؟» هرچه به‌ذهنم فشار آوردم دیدم هیچ‌وقت پیامکی برای هیچ برنامه‌ای نفرستادم! اما کنجکاو بودم که بدانم چه شده است. گفتم؛ نمی‌دانم شاید همسر یا فرزندانم شرکت کرده باشند. حرفم که تمام شد صدای مجری بالاتر رفت و گفت: «شما در قرعه کشی ما، برنده 200 میلیون تومان پول نقد شدید!!!!» و صدای تشویق حضار نیز آمد. زبانم بند آمده بود که مجری تبریک گفت و قرار شد همکارانش برای تحویل جایزه تماس بگیرند. دل توی دلم نبود. می‌خواستم از خوشحالی بال در بیاورم. با این 200 میلیون تومان می‌توانستم خیلی کارها انجام دهم. دیگر احتیاجی به وامی که برای تهیه جهیزیه دخترم گرفته بودم نداشتم و تازه می‌توانستم مراسم بهتری برایش بگیرم و حتی می‌توانستم دختر و دامادم را سفری زیارتی بفرستم. غرق در افکار خودم بودم که تلفنم دوباره زنگ خورد. مردی از آن سوی خط، پس از تبریک به‌خاطر خوش شانسی‌ام گفت از همان برنامه معروف تماس می‌گیرد. من که با شنیدن این جمله، حسابی هول شده بودم گفتم چطور می‌توانم جایزه را بگیرم! او گفت: «طبق روال عادی جایزه‌تان تا یک ماه دیگر به حساب شما واریز می‌شود اما در صورت تمایل می‌توانیم همین حالا هم جایزه را با روشی که می‌گویم پرداخت کنیم.»

من بار دیگر برای گرفتن جایزه ابراز تمایل کردم و او شماره‌ای به من داد و گفت هر زمان توانستید پای عابربانک بروید و با این شماره تماس بگیرید. کلی تشکر کردم و با عجله مشغول لباس پوشیدن شدم.همسرم که از این همه عجله من نگران شده بود گفت: «مرد؛ صبر داشته باش. مگر نمی‌گویند برای دریافت جایزه برنامه‌های تلویزیونی و رادیویی پای عابربانک نروید.» اما من آن لحظات آنقدر هیجان زده بودم که انگار حرف‌هایش را نمی‌شنیدم و به او گفتم: «فقط به شوهرت اعتماد کن. مطمئنم که آقای... مجری برنامه... بود. حتی گفت فردا شب هم برنامه پخش می‌شود.»عابربانک درست سر کوچه‌مان بود. بسرعت سمت آن رفتم و همزمان شماره آن مرد ناشناس را گرفتم.

صدای مردانه آن سوی خط از من خواست هیجان زده نباشم و مراحلی را که می‌گوید مو به مو انجام دهم. راستش آن لحظه آنقدر در فکر جایزه بودم که نفهمیدم چه اطلاعاتی را وارد می‌کنم. کار که تمام شد آن مرد گفت: تبریک می‌گویم. تا چند ساعت دیگر جایزه به حساب‌تان واریز می‌شود. با خوشحالی به سمت خانه رفتم. هنوز وارد اتاق نشده بودم که پیامکی برایم آمد. فکر کردم 200 میلیون به حسابم واریز شده است. اما در کمال بهت و ناباوری متوجه شدم همه 20 میلیون تومانی که برای تهیه جهیزیه دخترم گرفته بودم، برداشت شده است. باورم نمی‌شد. چند بار با تلفن بانک تماس گرفتم و موجودی حسابم را بررسی کردم... انگار آب یخ روی سرم ریخته بودند. خشکم زده بود. همسرم به من هشدار داده بود. به او باید چه می‌گفتم. از طرفی روز جمعه بانکی باز نبود که پیگیر شوم. روی کاناپه نشستم و به سرنوشت موهوم و کابوس پیش رویم فکر می‌کردم.

 صبح شنبه اول وقت به یکی از شعبه های بانک رفتم و موضوع را برای رئیس شعبه گفتم. وقتی حرف هایم تمام شد، او سری به نشانه تأسف تکان داد و گفت: «متأسفانه شما را فریب داده‌اند و با اطلاعاتی که خودتان به آنها داده اید حسابتان را خالی کردند. توصیه می‌کنم تا دیر نشده، به پلیس فتا شکایت کنید. بلافاصله شکایتی تنظیم و ثبت کردم و کارآگاهان پلیس فتا رد این کلاهبرداران را در یکی از استان‌های کشور شناسایی و دستگیرشان کردند. آنها از این راه 500 نفر مثل من را فریب داده و پول کلانی به جیب زده بودند. متهمان در بازجویی‌ها مدعی شده بودند که برای این سرقت‌ها از طمعکاری مالباختگان استفاده کرده و بدون دردسر به خواسته خود می‌رسیدند.
برای دریافت جایزه نباید پای خودپرداز رفت
این پرونده و موارد مشابه آن هر روز در گوشه و کنار شهرها اتفاق می‌افتد و با اینکه بارها درباره پیامک‌ها و تماس‌های برنده شدن در مسابقات هشدار داده شده است اما همچنان وسوسه ثروت و اندوخته‌ای بادآورده، طعمه‌ها را به آسانی به دام کلاهبرداران می‌اندازد.

بررسی‌ها نشان داده است با پیشرفت تکنولوژی، نوع و شکل سرقت‌ها نیز تغییر کرده است و به نوعی سارقان نیز باهوش‌تر شده و هر لحظه از روش‌های جدیدتری برای سرقت استفاده می‌کنند. در این شرایط یکی از شایع‌ترین نوع کلاهبرداری‌های امروزی که افراد متعددی را در دام خود گرفتار کرده است، کلاهبرداری با مضمون برنده شدن در قرعه کشی است.برای پیشگیری از وقوع چنین کلاهبرداری‌هایی باید به نکات زیر توجه کنید: هیچ وقت به شماره‌های ناشناخته اعتماد نکنیم./ برای دریافت جایزه در قرعه کشی‌ها نیاز به مراجعه به دستگاه‌های خودپرداز نیست./ در جاهایی که گفته می‌شود اطلاعات خاص حساب خود را ارسال و وارد کنید این امر احتمالاً با اشکال رو به رو است زیرا هیچ کس نیاز به اطلاعات خاص حساب شما ندارد./ شماره‌های پیامک‌های تبلیغاتی مشخص است و به دیگر شماره‌ها اعتماد نکنید./هوشیار باشید اگر جایی اطلاعاتی برای شرکت در مسابقه یا قرعه کشی نداده اید بدون شک برنده نشده‌اید./ رمز اول و دوم جزو اطلاعات سری و خصوصی شما هستند و نباید آنها را برای کسی بازگو کنید./  در موارد مشکوک در این راستا می‌توانید به پلیس 110 یا پلیس فتا موضوع را گزارش دهید.
+20
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.