باقیمانده پنیرازدوران باستان درظروف شکسته در آرامگاه یک مقام بلندپایه مصریافت شد که ۳۲۰۰ سال قدمت آن است باستان شناسان درآرامگاه یک مقام مصرباستان، قدیمیترین پنیراز دنیای باستان را یافته اند.
قدمت این پنیر به ۳۲۰۰ سال پیش باز می گردد.
باستان شناسان ماده منجمد سفیدی در ظروف شکسته این آرامگاه یافتند که حدس میزدند یک ماده غذایی باشد اما نمیدانستند که دقیقا چیست.
حال آزمایش و بررسی های لازم نشان داده است که این ماده باقیمانده پنیرتولید شده در مصرباستان است.
نویسندگان گزارشی در این باره که در مجله " Analytical Chemistry" انتشار یافته است می گویند: " کشف این پنیر بسیار مهم است زیرا تاکنون هیچ مدرکی حاکی از تولید پنیردر مصرباستان بدست نیامده بود."
دکتر انریکو گرکو از دانشگاه کاتانیا که با همکارانش در دانشگاه قاهره ماده کشف شده را مورد آزمایش و بررسی قرارداده اند می گوید: "ماده مورد آزمایش احتمالا باقیمانده قدیمی ترین پنیر دنیای باستان است که تاکنون کشف شده است."
او می گوید: "ما پی برده ایم که (این پنیر) بیشتر از شیر گوسفند و بز ساخته شده است اما طعم خاص آن را نمی توان حدس زد."
پروفسور پل کایند استد، شیمی دادن ومورخ به نیویورک تایمز گفته است که این پنیر احتمالا بسیارترش و حاوی اسید بوده است. باستان شناسان یک ماده منجمد سفید رنگ در ظروف شکسته یافتند که بعد از تحقیق پی بردند قدیمی ترین پنیرجهان است به گفته محققان در این پنیر هم چنین اثر نوعی باکتری که سبب یک بیماری عفونی موسوم به"brucellosis" می شود، دیده شده است.
دلیل این بیماری مصرف مواد لبنی غیرپاستوریزه است و باعث تب ،عرق کردن و درد عضلانی می شود.
اگرنتیجه بررسی ها این موضوع را تایید کند مدرکی باستانی از این بیماری بدست می دهد .
آرامگاهی که پنیردرآن یافت شد متعلق به یک مقام بلند پایه مصر و شهردار شهرباستانی ممفیس است.
محل این آرامگاه سقاره نکروپلیس، درمجاورت قاهره است که مکان باستانی برای خاک سپاری مردگان درمصرباستان بوده است.
این مکان اولین بار در سال ۱۸۸۵ کشف اما به دلیل جا به جا شدن تپه های شنی مفقود شد ولی باستان شناسان در سال ۲۰۱۰ موفق به کشف دوباره آن شدند.
+8
رأی دهید
-1
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۱۰۷
Kefli Iskender - مریخ، وانواتو
نام این بیماری که اکنون «بروسلوز» نامیده می شود. بر گرفته از نام دکتر Bruc بریتانیایی است. اما Bruc کاری نکرده بود که تاریخ علم پزشکی نام این بیماری را بنام او ثبت کند. بروس تنها مسئول هیئتی بود که برای درمان سربازان انگلیسی به مالت فرستاده شده بودند. همین. ٰاین بیماری می بایستی بافتخار محقق و کاشف عامل بیماری (دکتر Zammit میکروبشناس اهل مالت) Zamitollosis ثبت می شد. «دکتر زامیت» علاوه بر اینکه پزشک بود، شیمیدان نیز بود، و تحقیقات گسترده ای در حوزه تاریخ و زبانشناسی داشت. از این زاویه شاید بتوان او را با «پروفسور جواد هیئت» مقایسه کرد. قرن نوزدهم اما بهر تقدیر دوران قدرت نظامی بریتانیا بود و علاوه بر الحاق و ثبت مستمرات به کار خودش(ثبت همه چیز بنام انگیس) حتی در عرصه علم نیز مشغول همینکار بود. این سوء استفاده از اقتدار نظامی دولت فخیمه انگلیس در مالت بود که حق دکتر زامیت را زیر پا گذاشت. ادامه ..
1
4
سه شنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۰
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۱۰۷
Kefli Iskender - مریخ، وانواتو
این تنها نمونه از سوء استفاده قدرت نظامی در عرشه علم نیست. این معامله را با «مندلیف» (شیمیدان روسی) نیز کردند. گناه «مندلیف» این بود که «اوف» روسی در کتابهای شیمی مدارس خیلی بچشم می آمد. آنهم در دوران در دوران جنگ سرد بین شرق سوسیالیستی و غرب کاپیتالیستی. چوب هراس غرب از گسترش نفوذ سیاسی شوروی را بیچاره این شیمیدان روسی «جدول مندلیف » خود و نامش بتدریج از کتابهای درسی حذف و اصطلاح «جدول تناوبی عناصر» جایگزین آن گردد. این در حالیست که مثلا «قوانین نیوتن» ، قانون دست راست و دست چپ «فلمینگ»، و صدها نمونه دیگر دست نخورده باقی ماند و کسی لازم ندید اصطلاح جدیدی برای آن اختراع کند. ادامه ..
1
4
سه شنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۱۰۷
Kefli Iskender - مریخ، وانواتو
نمونه دیگر «ادوارد جنر» انگلیسی است که نام او با« آبله گاوی» و کاشف «واکسیناسیون» و «پدر ایمنولوژی» گره خورده است. ادوارد جنر را می توان نابغه ای نامید که چشمانی باز و گوشهایی شنوا داشت، و بسیار مطالعه و مشاهده می کرد. نحوه پیشگیری از ابتلاء به بیماری آبله گاوی را ادوارد جنر برای اولین بار از طریق خواندن «زنان گاودوش آناتولی» در سفرنامه ای بنام «Turkish Letters» که دست نوشته های همسر یک دیپلمات انگلیسی و مشاهداتش در مورد روش پیشگیری از این بیماری توسط «زنان گاودوش آناتولی» بود درمی یابد. گمان می رود این روش ایمنی «زنان گاودوش آناتولی»را تمامی دامپروران خاورمیانه بلد بودند و به نسلهای بعد از خود منتقل می کرده اند . ادامه دارد.
1
3
سه شنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۷
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.