العربیه می نویسد : جاکارتا، پایتخت اندونزی بیش از همه شهرهای جهان در خطر غرق شدن است. بالا آمدن آب اقیانوسها این خطر را در پی دارد که در 30 سال آینده بخشهای اعظم این شهر که چند میلیون شهروند دارد، به زیر آب بروند.
دانشمندان مرکز باندونگ تکنولوژی هشدار دادهاند که جاکارتا بیش از همه شهرهای دیگر در معرض خطر غرق شدن است زیرا که این شهر روی زمینهایی باتلاقی بنا شده و 13 رود از میان آن میگذرند.
آنچه اوضاع را خطرناکتر میکند، طغیان این رودها همزمان با بارانهای استوائی موسمی است و این امر سبب میشود ارتفاع سطح آب در باتلاقها هر سال بیش از سال گذشته شود. این امر جاکارتا را با خطر غرق شدن کامل روبرو کرده است.
پژوهشگران مرکز باندونگ تکنولوژی اندونزی تاکید دارند که در سال 2050 بیش از 95 درصد بخشهای جاکارتا به زیر آب خواهند رفت. نکتهای که بسیاری از آن غافل هستند این است که تنها در 10 سال آینده، سطح آبهای پیرامون و داخل جاکارتا 2.5 متر بالاتر خواهد آمد و این یعنی در هر سال 25 سانتیمتر به ارتفاع آب افزوده میشود.
ساکنان بخشهای شمالی دریا که به دریا نزدیکترند، در ماههای گذشته خانههای خود را خالی کرده و منطقه را ترک کردهاند. آب به طبقههای بالاتر ساختمانها نفوذ کرده و زندگی ساکنان را تهدید میکند.
در همین راستا دولت اندونزی گامهای جدید برای نجات پایتخت این کشور برداشته و قصد دارد بین این شهر و دریا دیواری در نوار ساحلی به طول 32 کیلومتر بسازد. علاوه بر این اندونزی قصد دارد 17 جزیره مصنوعی جدید بسازد تا فشار آب را از روی پایتخت و به ویژه بخشهای شمالی آن بردارد.