روزانه چه مقدارنمک می‌توان مصرف کرد؟

پژوهشگران کانادایی در تحقیقاتی گسترده نشان داده‌اند که بر خلاف توصیه سازمان بهداشت جهانی می‌توان مصرف نمک را تا دوبرابر حد مجاز کنونی افزایش داد. کم‌نمکی یا بی‌نمکی در رژیم غذایی می‌تواند حتی عارضه‌های منفی داشته باشد.

تا کنون در بسیاری از مقالات علمی و توصیه‌های پوشکی شنیده و خوانده‌ایم که مصرف نمک زیان‌آور است. اما تحقیقات جدید دانشمندان کانادایی نشان می‌دهد که درباره مضرات نمک غلو شده و افسانه‌بافی‌هایی نیز صورت گرفته است.
 
تحقیق دانشمندان کانادایی یکی از بزرگ‌ترین تحقیقات در نوع خود است. بیش از ۹۶ هزار نفر از ۱۸ کشور جهان (از چین گرفته تا سوئد و کانادا) مورد آزمایش قرار گرفته و میزان سلامتی آنان در ارتباط با مصرف نمک ثبت و مشخص شده است.
 
پژوهشگران کانادایی به‌طور مشخص توصیه سازمان بهداشت جهانی در مورد میزان مصرف نمک را نادرست خوانده‌اند. سازمان بهداشت جهانی که وابسته به سازمان ملل متحد است به شهروندان کشورهای مختلف توصیه می‌کند که روزانه بیش از ۵ گرم نمک (ترکیب شیمیایی سدیم کلرید) مصرف نکنند.
 
اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مصرف ۱۰ گرم نمک در روز هیچ مشکلی بوجود نمی‌آورد.
 
آیا رژیم غذایی بی‌نمک یا کم‌نمک ضروری است؟
 
محققان کانادایی اذعان می‌کنند که مصرف بالای نمک می‌تواند برای برخی افراد دردساز و بیماری‌زا باشد، اما از خطر مصرف نمک تنها برای افراد معین و در موارد مشخص می‌توان سخن گفت.
 
انجمن تغذیه آلمان که هنوز تا حدود زیادی مقید به توصیه سازمان بهداشت جهانی است میزان مصرف روزانه نمک را ۶ گرم تعیین کرده است. اما تحقیقات جدید نشان می‌دهند که مصرف روزانه نمک می‌تواند بیش از داده‌های کنونی باشد.
 
برخلاف تصور رایج کم‌نمکی یا بی‌نمکی در رژیم غذایی می‌تواند بیماری‌زا باشد.
 
بنا به ارزیابی‌های پیشین که هنوز مبنای میزان مصرف نمک هستند، رابطه مستقیمی میان میزان مصرف نمک و خطر سکته قلبی وجود دارد. اما پژوهشگران کانادایی می‌گویند که اتفاقاً در این مشاهده خطایی بزرگ نهفته است.
 
تحقیقات پژوهشگران کانادایی مبتنی بر مشاهده و آزمایش و نمونه‌برداری از افراد در یک بازه زمانی ۸ ساله است که درصد خطا را تا حد قابل توجهی کاهش می‌دهد.
 
• مصرف نمک و سکته قلبی: تحقیقات جدید به‌طور شگفت‌آوری نشان می‌‌دهند که خطر سکته قلبی حتی با مصرف فزاینده نمک کاهش می‌یابد.
 
• نمک و سکته مغزی: تحقیقات جدید نشان می‌دهند در مناطقی که مصرف نمک افراد بالا است (مثلا در چین که میانگین مصرف روزانه نمک برای هر نفر ۱۲ گرم است) به‌طور واقعی رابطه‌ای مستقیم میان فشار بالای خون و سکته مغزی وجود دارد.
 
• مصرف بسیار کم نمک: بر خلاف باورهای عمومی مصرف بسیار کم نمک می‌تواند در افزایش سکته قلبی و مغزی موثر باشد.
 
تحقیقات جدید به روشنی به تعادل مصرف نمک تاکید دارند و توصیه عمومی و در همه موارد و برای همه بیماری‌ها را رد می‌کنند.
 
نتایج به‌دست آمده از تحقیقات پژوهشگران کانادایی به کشف جالب دیگری نیز اشاره می‌کند. پتاسیم که از جمله در موز، عدس، گردو، اسفناج به میزان قابل توجهی یافت می‌شود می‌تواند خطر سکته‌های قلبی و مغزی را کاهش دهد. پژوهشگران می‌گویند این تنها در مورد افرادی مشاهده شده که دوز بالایی از پتاسیم در بدنشان اندازه‌گیری شده است.
 
نتیجه‌ای که پژوهشگران از این تحقیقات گرفته‌اند چنین است: مصرف زیاد نمک بی‌تردید برای سلامتی زیان‌آور است، اما توصیه‌های پیشین از سوی پزشکان و سازمان بهداشت جهانی در مورد میزان مصرف نمک نیز منسوخ شده است.
+4
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.