مبارزه دانشمندان ژاپنی با بیماری پارکینسون با استفاده از سلول های بنیادی هدفمند

 جون تاکاهاشی، استاد مرکز پژوهش های سلولی iPS دانشگاه کیوتو در کنفرانس مطبوعاتی – کیوتو، ژاپن – ۳۰ ژوئیه ۲۰۱۸ دانشمندان ژاپنی روز دوشنبه اعلام کردند که قرار است ماه آینده یک سری آزمایشات بالینی برای درمان بیماری نوروژنیک «پارکینسون» را آغاز کنند، و آن پیوند زدن سلول های بنیادی «دوباره برنامه ریزی» شده به سلول های مغز بیمار است.
 
بیماری پارکینسون ناشی از کمبود «دوپامین» ساخته شده توسط سلول های مغزی است، و پژوهشگران امیدوار هستند که با استفاده از سلول های بنیادی، تولید طبیعی این ماده شیمیایی در مغز را به آن باز گردانند.
 
این آزمایشات بالینی به دنبال تحقیقات موفقیت آمیز سال گذشته دانشگاه «کیوتو» در ژاپن می آید که در آن از سلول های بنیادی «پرتوان القاء شده انسانی» یا (iPS) برای بازگرداندن عملکرد طبیعی سلول های مغز در میمون استفاده شد.
 
سلول های موسوم به iPS با برداشتن سلول های بالغ یک فرد – از پوست یا خون – انجام می شود و برنامه ریزی دوباره آنها موجب می شود که مثل سلول های بنیادی جنینی عمل کنند، که بعد می توان آنها را به سلول های تولید کننده دوپامین در مغز منتقل کرد.
 
استفاده از سلول های بنیادی پرتوان القاء شده انسانی یا iPS به جای سلول های بنیادی جنینی به آن معنا است که این درمان برای کشورهایی مثل ایرلند و بیشتر کشورهای آمریکای لاتین، که استفاده از سلول های بنیادی جنینی غیر اخلاقی و ممنوع است، قابل قبول و انجام شدنی خواهد بود.
+10
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.