فیلیپ راث، نویسنده تأثیرگذار آمریکایی درگذشت

«فیلیپ راث»، نویسنده برجسته آمریکایی شب گذشته در سن ۸۵ سالگی در اثر ایست قلبی درگذشت.
 
آقای «راث» خالق آثار مطرحی چون «شکایت پورتنی»، «شوهر کمونیست من» و «حقارت» است. او به شیوه ای طنزآلود و صریح به گفته خود «ارزش های دروغین خوانندگانش را که در انتظار پاداش های الهی و رفتن به بهشت هستند»، به چالش می گرفت.
 
آقای «راث» یکی از مشهورترین و جنجالی ترین نویسنده های قرن بیستم آمریکا بود.
 
او در رمان هایش در نیاز بشر به «مخالفت» ، «طغیان» و «چالش کشیدن» کند و کاو می کرد.
 
در سال ۲۰۱۲، «فیلیپ راث» اعلام کرد که دیگر نخواهد نوشت. او گفت: « تصمیم گرفته ام رمان نویسی را کنار بگذارم. دیگر نمی خواهم کتابهایم را بخوانم، تعداد بیشتری از آنها را بنویسم و یا حتی در موردشان صحبت کنم. احساس می کنم تعهد من به نویسندگی که تمام عمر با من بوده، دیگر مثل سابق نیست.»
 
او در دوران بازنشستگی، وقتش را به مطالعه، شنا و دیدار با دوستانش گذارند.
«فیلیپ راث» در کتابهایش مسائلی را مطرح می کرد که اغلب با شکستن تابوهای اجتماعی و سیاسی جنجال برانگیز می شد.
 
او حرفه نویسندگی اش را با نگارش کتاب «خداحافظ کلمب» در سال ۱۹۵۹ آغاز کرد و با گرفتن جایزه ملی کتاب آمریکا نامش در عرصه ادبیات مطرح شد.
 
کتاب «شکایت پورتنوی» که ده سال پس از آن منتشر شد با تصویر کردن احساسات متضاد یک مرد جوان در مورد نیازهای جنسی و حس گناهی که توسط خانواده محافظه کار و مذهبی یهودی اش به او القاء شده، توجه ها را بار دیگر به سوی «فیلیپ راث» جلب کرد.
 
او بعدها در مورد این کتاب گفت پس از بازخوانی این اثرش از اینکه جسارت مطرح کردن چنین مسائلی را داشته متعجب می شود و در عین حال احساس رضایت می کند.
 
هر چند آثارش، از لحاظ غنای ادبی و مطرح کردن جسورانه مسائلی که در جامعه تابو بود تحسین بسیاری را برانگیخت، از سوی برخی نیز به «زن ستیزی» متهم شد.
 
شخصیت اصلی داستانهای او، اغلب یک رمان نویس بود و از همین رو، بسیاری از منتقدان ادبی آثارش را «نوشتن رمان در مورد نگارش رمان» توصیف می کنند.
 
با اینکه این شخصیتها شباهتهای زیادی به خود نویسنده داشتند، دوستان نزدیکش بر این باورند که همه اینها زاده تخیل قوی و کم نظیر «راث» بود.
 
«فیلیپ راث» در دوران فعالیت ادبی خود، به دریافت جایزه ملی منتقدان آمریکا، پِن، پولیتزر، کافکا و چندین جایزه معتبر ادبی دیگر نایل شد.
 
نام او بارها برای دریافت جایزه نوبل ادبیات مطرح شد اما این جایزه را نگرفت.
+8
رأی دهید
-7

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.