رهبر ایران: کسی که باید از منطقه خارج شود، آمریکاست و نه جمهوری اسلامی

آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز دوشنبه اعلام کرد که «جنگ، ناامنی و خونریزی در منطقه» ناشی از حضور آمریکاست و «کسی که باید از منطقه خارج شود آمریکاست و نه جمهوری اسلامی».
 
در سخنانی در جمع کارگران و کارآفرینان، به مناسب روز کارگر، رهبر جمهوری اسلامی همچنین بدون اشاره مستقیم به رویدادهای اخیر در سوریه، از جمله حمله منتسب به اسرائیل به پایگاهی نظامی در سوریه که گفته شده شماری ایرانی در آن کشته شده‌اند، تأکید کرد که «دوران بزن در رو» تمام شده است.
 
او با تشبیه دونالد ترامپ به یکی دیگر از رؤسای جمهور آمریکا، و «بداخلاق و هجوگو» خواندن آنها، گفت که آمریکایی‌ها می‌دانند «اگر وارد درگیری نظامی با ایران شوند، چند برابر ضربه خواهند دید».
 
حمله موشکی یکشنبه‌شب به اهدافی در سوریه، از جمله یک انبار نگهداری موشک‌های زمین به زمین، دست کم ۲۶ کشته به جای گذاشته است، اما در حالی که منابعی چون سازمان دیده‌بان حقوق بشر سوریه مدعی هستند که بیشتر کشته‌شدگان ایرانی هستند، رسانه‌های ایران به نقل از منابع آگاه این موضوع را رد کرده‌اند.
 
حضور ایران در نزدیکی مرزهای اسرائیل در سوریه، نگرانی اسرائیل را برانگیخته و در عین حال مقام‌های اسرائیلی تأکید کرده‌اند که از هر گونه پاسخگویی به اقدامات جمهوری اسلامی، حتی در قالب حمله مستقیم به خاک ایران پروایی نخواهند داشت.
 
به تازگی جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا، در نشستی در کنگره و نیز در دیدار با آویگدور لیبرمن همتای اسرائیلی‌اش بروز درگیری میان اسرائیل و ایران، بر سر حضور نظامی ایران در سوریه، را بعید ندانست و افزود که «می‌تواند تصور کند که این درگیری چگونه آغاز می‌شود اما نمی‌تواند حدس بزند که دامنه آن تا کی و به کجا کشیده می‌شود».
 
همچنین در روزهای اخیر وزیر خارجه آمریکا، به فاصله کوتاهی از انتصاب خود به این سمت به عربستان سعودی، اردن و اسرائیل، سفر کرد و گزارش شد که هدف اصلی این سفر، جلب حمایت متحدان منطقه‌ای آمریکا از تحریم‌های احتمالی جدید علیه ایران بوده است.
 
روز دوشنبه اما رهبر ایران گفت که آمریکا نمی‌خواهد هزینه مقابله با جمهوری اسلامی را خود متحمل شود، و برای این کار به دنبال «تحریک برخی از دولت‌های کم‌فهم منطقه» و «ایجاد اختلاف و درگیری در درون منطقه» است.
 
او به کشورهای منطقه هم هشدار داد که «اگر با جمهوری اسلامی روبه‌رو شوند، قطعاً ضربه و شکست خواهند خورد».
 
در اظهارات رهبر ایران، همچنین تأکید شده که دولت آمریکا در حال حاضر تمرکز خود را بر جنگ اقتصادی و فرهنگی با جمهوری اسلامی گذاشته و «اتاق جنگ اقتصادی با نظام جمهوری اسلامی، وزارت خزانه‌داری آمریکاست».
 
او همچنین گفته است که برای مقابله با این «جنگ اقتصادی» باید بر توانایی‌ها و ظرفیت‌های داخلی تکیه و از کالای داخلی حمایت کرد.
 
آیت‌الله خامنه‌ای افزوده است که معتقد به قطع ارتباط با دنیا نیست اما نباید به بیرون از مرزها تکیه شود.
 
او همچنین یادآور شده که «دنیا فقط آمریکا و چند کشور اروپایی نیست» و باید با کشورهای مختلف ارتباط داشت.
 
رئیس‌جمهور آمریکا در مهرماه سال گذشته همزمان با اعلام راهبرد جدید خود در قبال ایران، وزارت خزانه‌داری را مأمور طراحی تحریم‌هایی جدید علیه ایران، به ویژه در مورد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کرد.
 
پس از آن هم آمریکا چندین بار افراد حقیقی و حقوقی مختلفی را در ارتباط با برنامه موشکی ایران و نیز اقدامات تخریبی منتسب به ایران در فضای سایبر به فهرست تحریم‌های خود افزود.
 
اخیراً و در شرایطی که سه قدرت اروپایی دخیل در برجام، با هدف ترغیب آمریکا به باقی ماندن در توافق هسته‌ای تحریم‌هایی را در مورد برنامه موشکی و حضور منطقه‌ای ایران به اتحادیه اروپا پیشنهاد کرده‌اند، آمریکا هم خواهان وضع تحریم‌هایی از سوی دیگر کشورها در مقابله با برنامه موشکی ایران شده است.
 
در عین حال، پایان گرفتن ضرب‌الاجل دونالد ترامپ در مورد اصلاح برجام، ممکن به معنای بازگشت بخشی از تحریم‌های ایران باشد که در چارچوب توافق هسته‌ای رئیس‌جمهور آمریکا در بازه‌های زمانی چهار ماه آنها را تعلیق می‌کند.
 
آقای ترامپ می‌گوید اگر «معایب و نواقص فاجعه‌بار» برجام، از عدم شمول آن به برنامه موشکی، اصلاح نشود دیگر تعلیق تحریم‌های ایران را تمدید نخواهد کرد و حتی ممکن است از آن خارج شود.
 
در مقابل ایران که پیشتر تصریح کرده گزینه‌های مختلفی را در پاسخ به خروج احتمالی آمریکا از برجام در دستور کار دارد، روز دوشنبه از زبان عباس عراقچی، معاون سیاسی وزارت خارجه، گفت که آمریکا از برجام خارج بشود یا نشود، ادامه این موضوع قابل تحمل نخواهد بود.
 
او در گفت‌وگو با ایسنا افزود که برای همه سناریوها گزینه‌های خودمان را آماده کردیم، و تدابیر ویژه‌ای در نظر داریم و هر احتمالی، حتیبازگشت به شرایط پیش از برجام می‌تواند وجود داشته باشد.
+35
رأی دهید
-124

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۳
    Iranemaa - قم، ایران

    جناب سید علی ،قدرت داری از منطقه بیرونشون کنی؟😆 اون روسیه با اون قدرت ،در برابر اسرائیل، اس 400 را از کار میندازه و سعی میکنه با دم شیر بازی نکنه اون وقت تو آمریکا کلکل میکنی؟ راستی مجتبی قراره رهبر بشه؟😁
    21
    79
    دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۸:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    reza shah rohet shad - تهران، ایران

    سید علی یک کاری کن سر جدت همش که نمیشه خالی بندی، جلسه روضه و شعر و شاعری از پای منقل بلند شو و برو به جنگ آمریکا کنار گوشت توی خلیج فارس هست با اون قاسم سلیمانی قهرمان پاسدار بهش حمله کنید و با نیروی ایمان شکستش بدین من قول میدم پوتین هم از شما حمایت میکنه همون جوری که از صدام حمایت کرد شما که اینقدر با اقتدار بسیجیانون مردم و بخصوص دختران بی گناه رو کتک میزنید حتما با این رشادتها آمریکا را هم شکست میدین تو را به سر بریده حسین نگذار اینلشکر یزید اینجوری کنار گوشتون بهتون توهین کنه، شنیدم قایقهای پیشرفته پلاستیکی تون هم دیگه به ناوهای آمریکاییهای ترسو نزدیک نمیشن ، خلاصه ما منتظر دیدن رشادتهای شما هستیم
    15
    75
    دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۸:۵۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    زنبور - کپنهاک، دانمارک

    مردم که شعار میدن همش میگن آمریکا دشمن ما همینجاست
    11
    57
    دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۹:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    Dr.Alex - واشینگتون، ایالات متحده امریکا

    سید علی داعشی، دلار چنده؟ دزد قاتل، بیشرف دروغگو، دیکتاتور مریض، بی همه چیز...
    11
    60
    دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۹:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    شب تاب - یوکوهاما، ژاپن

    آمریکا و منطقه رو ، ولِلِش ! کسى که باید گورش رو از این مملکت گم کُنه و با دار و دسته خائن و جنایتکارش به جهنم بِره ، تو ضحاک یکدست و متعفن هستى !!
    13
    69
    دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۹:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    Majid38 - ملبورن، استرالیا

    ما ملت ایران فکر مى کنیم اگر تو و تمامیه آخوندها از ایران خارج شوید آسایش به خاورمیانه برمى گردد مثل دواران شاه.
    16
    60
    دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۹:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    Majid38 - ملبورن، استرالیا

    ‏مدافعین حرم و سپاه ایران شروع کردن به مقابله با اسرائیل و انتقام سختی هم دارند میگیرند، فقط نمیدونم چرا بجای مرز سوریه و اسرائیل از کوچه پسکوچه های شهر های ایران شروع کردن ... ‏⁧‫#انتقام بگیرید‬⁩
    7
    44
    دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۹:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    شنبلیله خانم - اسلو ، نروژ

    سید علی گدا بزودی بیرونت میکنیم چلاق پروستاتی کسی که باید بره بیرون و محو و نابود بشه تو و اون حکومت خونخوار توست
    10
    43
    دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۲۰:۰۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۴
    نازک بین - شفیلد، انگلستان

    دروغ و ریا و نیرنگ تا کی باید ادامه داشته باشد !!!!!! تا کی میخواهید بااین جعلیات و سرهم کردنهای خیالی و توهمی مردم را سر کار بگذارید .؟! مردم مردم 40 سال پیش نیستند . همه اقشار از روسنائی گرفته تاشهری از مردم بی تعصب دینی گرفته تا متدینین راستین دست تک تک شما را خوانده و ماهیت و تظاهر به دین و مذهب شما را در مقاطع مختلف فهمیده و رو کرده و همه از همه جریانات انحرافی شما آگاه شده اند . بفکر عاقبت کارهای خلاف و بدور از انسانیت خود باشید تاخون مردم بجوش نیامده .در غیر اینصورت راه نجاتی برای شما ها باقی نخواهد ماند.
    7
    42
    دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۲۰:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۶
    danyou - تل آویو، اسرائیل

    خالی بندان در جهان صنعتگرند .. حضرت آقا کی می خوای از خواب خرگوشی بیدار بشی بسه دیگه . راستی جرات داری 5 دقیقه بیا توی شهر کنار مردم بدون بادیگارد . باور کن خشتکت رو توش ماست چکیده درست میکنن میدن دستت لیس بزنی ...
    8
    44
    دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    mehdi sadigh-Germany - دوسلدورف، آلمان
    اصلن مسابقه می گذاریم همه کشورها بمب هایشان را به نمایش بگذارند مال هرکی بزرگتر و کلفتر و درازتر بود برنده اس،نظرتان چیست؟؟
    4
    19
    دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا

    ببین گدا جان! بذار بهت ادرس بدم، شما نمیخواد از منطقه برین، فقط از ایران برین. تا هر وقت هم دلتون خواست توی کشورهای منطقه از قبیل عراق و سوریه و لبنان و غزه بمونین.
    7
    33
    دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا

    تا ببینیم انگل
    4
    26
    دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۲۳:۱۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    قانون و شفا - وایاکیل، اکوادور
    کا شکی هر دو تاشون از منطقه میرفتن
    1
    2
    دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۲۳:۵۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.