محمدعلی نجفی کمتر از هشت ماه شهردار تهران بودشورای شهر تهران با دومین استعفای محمدعلی نجفی شهردار تهران موافقت کرد و به این ترتیب پس از حدود هشت ماه، مدیریت او بر پایتخت ایران پایان یافت. بر اساس رای امروز شورای شهر تهران، سمیع الله حسینی مکارم، معاون مالی و اداری شهرداری در زمان آقای نجفی با رای اعضای شورای شهر به عنوان سرپرست شهرداری تهران انتخاب شد.
در جریان رای گیری امروز، ۱۵نفر از اعضای شورا با استعفای آقای نجفی موافقت و ۵ نفر مخالفت کردند. یکی از اعضا هم رای سفید داد.
آقای نجفی روز گذشته برای دومین بار استعفای خود را به شورای شهر تهران تسلیم کرد. این اقدام یک روز پس از مخالفت شورا با استعفای شهردار صورت گرفت اما آقای نجفی در نامه خود به شورا تاکید کرد که به دلیل "مشکلات پزشکی" خواهان کنارهگیری از این سمت است.
محمدجعفر منتظری دادستان کل کشور در ایران یک روز پیش از این به صراحت اعضای شورای شهر را به پیگیری قضایی تهدید و از محمدعلی نجفی خواسته بود مجددا از شهرداری تهران استعفا دهدمحسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران یک روز پیش گفته بود که آقای نجفی" تأکید کرده که با نظر پزشک باید برای انجام عمل جراحی و آغاز درمان آماده شود و به همین دلیل "امکان ادامه حضور در مسئولیت را ندارند".
خبر استعفای دوباره آقای نجفی ساعاتی بعد از انتقاد شدید محمدجعفر منتظری، دادستان کل ایران، از تصمیم شورای شهر تهران به نپذیرفتن استعفای اول او منتشر شد.
آقای منتظری شورای شهر را به "سیاستبازی" متهم کرد و به صراحت از آقای نجفی خواست که دوباره استعفای خود را به شورا ارائه کند.
او به شهردار تهران توصیه کرد که "مهلتی نیز تعیین کند و عنوان نماید که تا فلان روز در دفتر کارم هستم تا شهردار تعیین نمایید در غیراین صورت از فلان تاریخ مسئولیت شهرداری تهران را عهدهدار نخواهم بود."
دادستان کل کشور به عنوان "مدعیالعموم" به اعضای شورای شهر تهران هشدار داده که اگر "شهردار به علت بیماری نتواند وقت لازم را در مدیریت شهری بگذارد و کار آسیب ببیند، قطعا این آقایان (اعضای شورای شهر) مسئول هستند".
این اقدام دادستان کل کشور با واکنش منفی برخی از نمایندگان مجلس از جمله محمود صادقی رو به رو شد که این رفتار را مصداق دخالت و نقض تفکیک قوا خوانده بودند.
خلاصه گزارش محمدعلی نجفی شهردار وقت تهران به شورای شهر از دوره مدیریت محمدباقر قالیباف
- امضای دو قرارداد و در مجموع برداشت یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان برای انتخابات
- بدهی حدود ۵۰ هزار میلیارد تومانی شهرداری که سه برابر بودجه فعلی
- سرمایهگذاری اموال صندوق ذخیره کارمندان شهرداری در یک پروژهای که 'فساد مالی ' داشته است
- استخدام ۱۳ هزار نفر در آستانه انتخابات ریاست جمهوری
- برداشت زیاد از چاههای آب تهران و در نتیجه افزایش نشست زمین
محمدباقر قالیباف و محمدعلی نجفی شهرداران پیشین تهراناولین درخواست کنارهگیری آقای نجفی کمتر از یک هفته بعد از انتقادهای شدید از شهرداری تهران به دلیل رقص کودکان در یک مراسم جشن و دستور محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور، برای پیگیری قضایی این ماجرا صورت گرفت.
در پی این دستور، دادستانی تهران شهردار را برای توضیح احضار کرد و گزارشهایی از آزادی او با قرار وثیقه یا کفالت منتشر شد.
بسیاری استعفای آقای نجفی را ناشی از فشارهای سیاسی و قضایی میدانستند اما او چنین موضوعی را تأیید نکرد هرچند که اعضای شورای شهر تهران در گفتوگوها تلویحا به فشارهای سیاسی علیه او اشاره کردند.
مدت زمان حضور محمدعلی نجفی در شهرداری تهران ۷ ماه و سه هفته بود. او جانشین محمدباقر قالیباف شد که از سال ۱۳۸۴ به مدت ۱۲ سال شهردار بود.
اقدامات آقای نجفی در مدت کوتاه حضورش در شهرداری تهران با تمجید گروهی از شهروندان ایرانی رو به شد. حامیان آقای نجفی شفافیت در قراردادهای مالی شهرداری تهران را از مهمترین دستاوردهای او طی مدت مدیریت او عنوان میکنند.
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان