افزایش چشم‌گیر بارش برف در قطب جنوب

پنگوئن‌ها در یک بوران در قطب جنوب دانشمندان اطلاعاتی را درباره بارش برف در قطب جنوب در ۲۰۰ سال گذشته جمع آوری کرده‌اند. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که بارش برف در این دوره زمانی افزایش چشم‌گیری داشته است.
 
نظر به این تحقیق، مقدار برفی که سالانه در دهه ۲۰۰۱-۲۰۱۰ باریده، حدود ۲۷۲ میلیارد تن بیشتر از مقدار برفی بوده که سالانه در دهه ۱۸۰۱-۱۸۱۰ باریده است.
 
این برف اضافی، سالانه دو برابر مقدار آبی است که امروز در دریای مرده (بحرالمیت) وجود دارد.
 
به عبارتی دیگر با این مقدار آب می‌شود کشور نیوزیلند را تا عمق یک متر زیر آب کرد.
 
نتایج تحقیقات اخیر در این باره از سوی لیز توماس در مجمع عمومی اتحادیه علوم زمین اروپا در وین، پایتخت اتریش، ارایه شد.
 
او در گفتگو با جاناتان آموس، خبرنگار علمی بی‌بی‌سی، گفته است که هدف از این تحقیق این بوده که تا حد ممکن اطلاعات جامع درباره این قاره به دست بیاید.
 
او گفته است که قبل از تحقیق جدید، تمرکز تحقیقات اخیر بیشتر روی از دست رفتن توده‌های یخی از یخچال‌ها بوده و برداشت جامعی از تغییر در میزان بارش برف وجود نداشته است.
 
خانم توماس افزوده براساس تحقیق جدید، برداشت قبلی مبنی بر اینکه تصور می‌شد مقدار بارش برف در قطب جنوب ثابت و بدون تغییر بوده، اشتباه است.
 
خانم توماس و همکارانش ۷۲ هسته و استوانه یخی را در مناطق مختلف سراسر قطب جنوب حفاری کردند؛ استوانه‌های یخی که مملو از برف فشرده‌ دهها سال است.
این بزرگ‌ترین تحقیق در نوعش درباره بارش برف در قطب جنوب بوده است  با بررسی و تحلیل ترکیب این هسته‌های یخی، امکان تشخیص دادن این که برف در چه زمانی باریده وجود دارد. همچنین مقدار بارش برف را می‌شود سنجید.
 
بزرگترین بررسی پیش از این تحقیق، تنها ۱۶ هسته یخی را زیر آزمایش قرار داده بود. به همین دلیل تحقیق جدید درباره مقدار و خواص بارش برف اطلاعات دقیق‌تری ارایه می‌کند.
 
این تحقیق نشان داده که قطب جنوب در طی دهه‌های گذشته شاهد برف بیشتری بوده است. در عین حال دما در منطقه قطب جنوب در طول قرن بیستم افزایش چشمگیری داشته است.
 
با این حال، آنا هاگ، از دانشگاه لیدز بریتانیا که با استفاده از ماهواره‌ها شکل و اندازه توده‌ها و ورقه‌های یخی را اندازه می‌گیرد به این باور است که حتی با وجود حجم بزرگتری از بارش برف، قطب جنوب هنوز هم توده‌های یخی‌اش را با سرعت بیشتر از مقدار توده‌ای که از بارش برف به آن اضافه می‌شود، دست می‌دهد.
با ماهواره‌ها هم توده‌های یخ قطب جنوب را بررسی می‌کنند
+17
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.