پرخوری و گرایش بیش از حد به سمت غذاهای فرآورده شده و یا سرخ کرده و یا حتی در معرض آلایندههای زیست محیطی و پراسترس همگی باعث میشوند تا فعالیت کبد افزایش یافته و میزان سموم و چربی بالایی در آن تجمع کند. در این میان برخی مواد غذایی این قابلیت را دارند که بهطور طبیعی سموم را از بدن پاکسازی کنند:
جعفری: جعفری یک ضدعفونی کننده عالی و ادرارآور است. این سبزی معطر و البته پرطرفدار عملکرد کلیهها را تحریک میکند و نقش مهمی در دفع سموم بدن دارد. به غذاهایتان مثل سالادها، پاستاها، سوپ و غیره جعفری اضافه کنید. اگر یک دوره سمزدایی جدی را شروع کردهاید آب جعفری فوقالعاده است.
دانه چیا: در هر قاشق غذاخوری، 5 گرم فیبر دارد و تقریبی نیمی از نیاز روزانه بدن به فیبر را تأمین میکند. فیبر بالای موجود در دانههای چیا (تخم شربتی) منجر به بهبود عملکرد روده و فرایند هضم میشود ضمن این که احساس سیری طولانی مدت را به همراه دارد و تنظیم کننده کلسترول است.
سبزیجات تیره رنگ: این سبزیجات از قبیل اسفناج، برگ چغندر، خردل و ... برای کمک به جلوگیری از برخی شرایط بهداشتی از جمله دیابت، سنگ کیسه صفرا، مشکلات کلیوی، و سلامت کبد از گذشته مفید بودهاند.
سبزیجات تیره رنگ برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش و کاهش یبوست نیز مفیدند ضمن این که خواص ضد پیری دارند. ترکیبات یافت شده در سبزیجات تیره رنگ منجر به کاهش خطر ابتلا به سرطان، تعادل هورمونی و کاهش وزن میشود و آن هم به واسطه سطوح بالای فیبر، آب و منیزیم موجود در آنها میباشد.
چغندر: سرشار از فولات، منگنز، پتاسیم و فیبر است که همه اینها منجر به جلوگیری از خستگی، بهبود جریان خون و خنثی کردن فلزات سنگین و سموم در بدن میشوند.
توتها: توتها حاوی انواع آنتیاکسیدانهای بسیار قوی هستند و خواص ضدالتهابی دارند. انواع توتها به بهبود فرایند هضم، از دست دادن وزن، نشاط و افزایش طول عمر کمک میکنند.
رازیانه: از نظر علمی اینطور ثابت شده که مصرف رازیانه تسکین دهنده دستگاه گوارش است و منجر به تأمین ویتامین ث و فیبر مورد نیاز بدن میشود. مصرف رازیانه همچنین به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند و خواص ضد باکتری دارد. آنتیاکسیدانهای موجود در رازیانه از قبیل کورستین، لیمونن و آنتول، خواص ضدالتهابی دارند ضمن این که منجر به کاهش اسپاسم های گوارشی، کاهش نفخ و بهبود زخمها میشوند.