تیلرسون بدون نام بردن از ترامپ خداحافظی کرد

ترامپ با یک توییت وزیر خارجه‌اش را برکنار کرد  رکس تیلرسون، وزیر خارجه برکنار شده آمریکا در نخستین واکنش رسمی در حالی که هیجانی و خشمگین نشان می‌داد، بدون نام بردن از دونالد ترامپ از نحوه واگذاری سمتش به مایک پمپئو سخن گفت و اعلام کرد تا پایان ماه مارس جاری از سمتش کنار خواهد رفت. آقای ترامپ صبح امروز در توییتی از تصمیمش برای اخراج آقای تیلرسون خبر داد.
 
آقای تیلرسون ظهر سه‌شنبه (۱۳ مارس - ۲۲ اسفند) در حالی که کاملا هیجانی به نظر می‌رسید در برابر خبرنگاران ظاهر شد و گفت پس از شنیدن خبر برکناری‌اش با آقای ترامپ صحبت کرده و از نیمه شب سه شنبه تمامی اختیارات خود به عنوان وزیرخارجه را تحویل معاون اولش خواهد داد. او همچنین گفت با جان کلی، رئیس دفتر رئیس جمهوری آمریکا درباره چگونگی تحویل مقامش به مایک پمپئو مشورت کرده است.
 
آقای تیلرسون بر خلاف عرف معمول بدون نام بردن از آقای ترامپ از همه مقام‌های وزارت خارجه درخواست کرد تا زمان انتقال مسئولیت به وزیر خارجه جدید بر سر کار خود بمانند.
 
آقای تیلرسون که بامداد امروز از سفر طولانی خود به آفریقا بازگشته بود در سخنان خود همچنین از علت اصلی اخراجش اظهار بی اطلاعی کرد. این در حالی است که صبح امروز و بعد از اعلام برکناری آقای تیلرسون گفت این دو در مسائلی مانند پرونده هسته‌ای ایران با هم اختلاف داشتند و او تصور می‌کند که اکنون آقای تیلرسون راضی‌تر باشد.
 
هم‌زمان ناظران مسایل آمریکا در رسانه‌های این کشور نسبت به نحوه برکناری آقای تیلرسون اظهار شگفتی کرده‌اند؛ برخی از آنها می‌گویند این که کسی چون رکس تیلرسون که پیش از وزارت خارجه سال‌ها به عنوان مدیرعاملی شرکت نفتی اکسان، یکی از بزرگترین شرکت‌های نفتی جهان، فعالیت کرده از طریق توییتر متوجه اخراجش شود منطبق بر اصول و تشریفات سیاسی آمریکا نیست.
 
سمت وزیرخارجه در ساختار حکومت آمریکا، سومین پست قدرتمند پس از رئیس‌جمهوری است.
اختلاف نظر میان رکس تیلرسون و دونالد ترامپ، رئیس جمهور بارها علنی شده بود  رئیس جمهور آمریکا درباره اختلاف نظر با آقای تیلرسون بر سر ایران به خبرنگاران گفت: "به نظر من این (توافق) افتضاح است. فکر می‌کنم که به نظر او مناسب است. من می‌خواستم تمامش کنم یا کاری درباره‌اش انجام دهم اما نظر او کمی متفاوت بود. یعنی ما یک جور فکر نمی‌کردیم."
 
استیو گلدستین، مشاور وزیر خارجه آمریکا بعد از اعلام خبر برکناری آقای تیلرسون گفت که رئیس جمهور درباره برکناری رکس تیلرسون با او صحبت نکرده و "آقای تیلرسون از دلیل اخراج خود آگاه نیست". ساعتی بعد از این اظهار نظر، کاخ سفید خود آقای گلدستین هم را از سمتش برکنار کرد.
 
خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده است که جان کلی، رئیس کارکنان کاخ‌سفید روز جمعه نهم مارس به آقای تیلرسون تلفن کرده و به او گفته بوده که منتظر توییت آقای ترامپ درباره خودش باشد.
مخالف سرسخت توافق ایران
 رئیس جمهور آمریکا در این توییت از خدمات آقای تیلرسون تشکر کرده و نوشته که مطمئن است آقای پمپئو در سمت جدید خود به عنوان وزیر امور خارجه "کارش را عالی انجام خواهد داد".
 
مایک پمپئو از مخالفان سرسخت توافق هسته‌ای ایران (برجام) است و انتصاب او در حالی صورت گرفته که دو ماه دیگر دولت آمریکا باید نظرش را درباره پایبندی ایران به توافق هسته‎ای اعلام کند.
 
تأیید نکردن این پایبندی به این معنا است که تعلیق تحریم‌های هسته‌ای ایران از سوی آمریکا ادامه نخواهد یافت. دولت آمریکا می‌‎گوید اگر برجام "اصلاح" نشود، پایبندی ایران به توافق هسته‌ای را تأیید نخواهد کرد.
 
اختلاف نظر میان رکس تیلرسون و دونالد ترامپ، رئیس جمهور، بارها بر سر مسائل مختلف از جمله چگونگی برخورد با کرده شمالی رسانه‌ای شده است.
 
امروز و پس از اخراج آقای تیلرسون، رسانه‌های آمریکا یک بار دیگر از سردی روابط میان آقای ترامپ و وزیر خارجه‌اش خبر دادند و نوشتند که خبر پذیرش دعوت دیدار با کیم جونگ اون از سوی آقای ترامپ هم بدون اطلاع وزیر‌خارجه صورت گرفته بوده است؛ گمانه‌زنی‌هایی که وقتی ساعتی پیش رکس تیلرسون در آخرین اظهارات رسمی خود در مقام وزیر خارجه از دونالد ترامپ هرگز نام نبرد، باز هم بیشتر تقویت شد.
مایک پمپئو، رئیس سیا که به عنوان وزیر امور خارجه جدید معرفی شده، از چهره‌های تندرو در سیاست خارجی آمریکا و از مخالفان سرسخت توافق هسته‌ای ایران استمایک پمپئو؛ همسوتر با ترامپ
 زمزمه علاقمندی آقای ترامپ به جایگزین کردن رکس تیلرسون با مایک پمپئو از چند ماه پیش در واشنگتن قوت گرفته بود. به ویژه پس از آن که گفته شد آقای تیلرسون در میان چند وزیر و مقام دیگر در پنتاگون آقای ترامپ را "ابله" خطاب کرده بود و همچنین این که گفته شد مایک پمپئو، رئیس سازمان سیا تنها کسی است که آقای ترامپ به شنیدن بولتن روزانه او و گفتگو درباره مسایل جاری جهان علاقمندی نشان می‌دهد.
 
پنج نکته درباره مایک پمپئو:
  •     مایک پمپئو ۵۴ ساله به عنوان رئیس سیا به طور مرتب دونالد ترامپ را در جریان مسائل اطلاعاتی قرار می‌دهد. او یکی از تندروترین چهره‌ها در زمینه سیاست خارجی در حلقه نزدیک به رئیس جمهور آمریکا است.
  •     آقای پمپئو مانند خود دونالد ترامپ از مخالفان سرسخت توافق هسته‌ای ایران است و بارها خواهان لغو آن شده است. دولت ترامپ گفته اگر اصلاحات مورد نظر او در برجام اعلام نشود، ادامه پایبندی ایران به این توافق را تأیید نخواهد کرد. آمایک پمپئو چندی پیش درباره ایران گفت که این کشور "دست به اقدامات بی‌رحمانه‌ای می‌زند تا به قدرت برتر در منطقه تبدیل شود".
  •     آقای پمپئو موضوع دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا را کم‌اهمیت می‌داند و می‌گوید روسیه دهه‌هاست که در حال دخالت در دوره‌های مختلف انتخابات آمریکا است. درماه فوریه او از گفت‌وگوهای خود با روسای سازمان‌های اطلاعاتی روسیه در ساختمان مرکزی سیا دفاع کرد.
  •     مایک پمپئو از طرفداران جمع‌آوری گسترده اطلاعات از شهروندان آمریکایی و ارتباطات آنها است. او در مقاله‌ای در سال ۲۰۱۶ خواهان ازسرگیری جمع‌آوری اطلاعات تلفن‌های داخلی و ترکیب آن با اطلاعات مربوط به شیوه زندگی مردم برای ساختن بانک داده‌‌های قابل جست‌وجو کرد.
  •     قبل از رسیدن به ریاست سیا آقای پمپئو نماینده کانزاس در مجلس نمایندگان آمریکا و یکی از اعضای محافظه‌کار این مجلس بود. او افسر بازنشسته ارتش، فارغ‌التحصیل آکادمی نظامی آمریکا در وست‌پوینت نیویورک و همین‌طور دانش‌آموخته مدرسه حقوق هاروارد است.
جینا هسپل به نظرات سخت‌گیرانه در امور اطلاعاتی شهرت دارد جینا هسپل نامزدی ریاست سیا
 آقای ترامپ امروز سه‌شنبه ۱۳ مارس در توییت خود همچنین اعلام کرد که جینا هسپل، از افسران ارشد اطلاعاتی سیا، به عنوان "اولین زن" به ریاست این سازمان منصوب می‌شود.
 
همزمان از کاخ سفید خبر رسیده که ماموران سرویس مخفی آمریکا که مسئولیت حفاظت از جان رئیس‌جمهور و امنیت کاخ‌سفید را بر عهده دارند صبح سه‌شنبه دستیار شخصی آقای ترامپ را به بیرون از کاخ‌سفید هدایت کرده‌اند و مانع از ادامه کار او شده‌اند.
 
به گزارش شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان آمریکا، جان مک‌انتی، از دستیاران قدیمی آقای ترامپ که پیش از ورود او به کاخ سفید هم برایش کار می کرده پس از آن که مشخصی شده وزارت امنیت داخلی آمریکا در حال رسیدگی به پرونده فساد مالی اوست، از حضور در کاخ سفید منع شده و مجوز ویژه دسترسی او به مدارک طبقه‌بندی هم باطل شده است.
+33
رأی دهید
-9

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۶
    Omide por jalal - لس‌انجلس، ایالات متحده امریکا

    وقتی‌ مموتی میگفت جهان را مدیریت خواهیم کرد همه می‌خندیدند ! حالا گویا روشِ مدیریتیِ مموتی در ترامپ سرایت کرده! اون از منوچهر متلکی ، اینم از رکس فیتیله جون! :)
    14
    43
    ‌سه شنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۶
    Omide por jalal - لس‌انجلس، ایالات متحده امریکا
    قابلِ توجهِ " امیر عباسِ شرم آور " که هنوز از این دیوانه حمایت می‌کند !
    14
    20
    ‌سه شنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۸
    scandal - برلین، آلمان
    این ترامپ چند نفر را از نون خوری انداخت و بی آبرو کرد؟ طفلکی ها
    12
    20
    ‌سه شنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    oghabe - بازل، سوییس

    با بد ویا خوب بودن ترامپ کاری ندارم ولی تیلرسون برای این پست ومقام شایسته نبود،یک نمونه ساده که نتوانست کاری در موردش انجام دهد جریان حمله ترکیه به عفرین بود که نتوانست با ترکیه وکردها راه حلی پیدا کند واز جنگ وخونریزی جلوگیری کند.در مورد کردستان عراق هم بهمین صورت .
    4
    30
    ‌سه شنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۳:۵۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.