جمعی از دانشجویان دانشگاه امیرکبیر در اعتراض به بازداشت دانشجویان در اعتراضات دیماه، در صحن دانشگاه تجمع کردند.
دانشجویان به "احکام سنگین و بازداشت" همکلاسیهای خود در اعتراضات سراسری اخیر اعتراض داشتند.
تصاویری در شبکههای اجتماعی منتشر شده که نشان میدهد تعدادی از نیروهای بسیج دانشگاه امیرکبیر یا پلیتکنیک با دانشجویان درگیر شدهاند.
یک شاهد عینی به بیبیسی فارسی گفت که دانشجویان معترض عکس همکلاسیهای بازداشت شده خود را در دست گرفته بودند در حالی که نیروهای بسیجی با بلندگو نوحه و سرود پخش میکردند. او گفت که بعد از "لگد زدن به یکی از دختران معترض که روی سکو ایستاده بود، درگیری میان دو طرف شدید شد."
تجمع کنندگان ظهر امروز یکشنبه بیستم اسفند، در شعارهای خود از دولت حسن روحانی و وزارت علوم خواستند که با جدیت پیگیر پرونده قضایی بازداشتشدگان شود.
بعضی از دانشجویان شعار میدادند "گرانی، اختلاس فتنه امروز ماست".
تجمع دانشجویان معترض در کنار اعضای بسیج دانشجویی اخیرا ۲۲ انجمن علمی، کانون هنری و شورای صنفی دانشجویان دانشگاه تهران در نامهای به وزیر علوم از "طرح اتهامات سنگین" علیه "تعداد قابل توجهی" از دانشجویانی خبر دادند که در اعتراضات دی ماه دستگیر شدهاند.
آنها در این نامه خطاب به منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفتهاند که در جریان اعتراضات دی ماه صدها دانشجو در اطراف کشور بازداشت شدند که بیش از ۴۰ نفرشان از دانشگاه تهران بودهاند.
براساس این نامه "تعدادی از پروندهها به سرعت راهی دادگاه انقلاب شدهاند و روند پیگیری قضایی آنان در جریان است و بر اساس اخبار واصله تعدادی از دانشجویان به زودی باید در دادگاه حاضر شوند."
تجمع بسیجیان در دانشگاه امیرکبیر محمود صادقی، نماینده اصلاحطلب مجلس حدود دو ماه پیش گفته بود بسیاری از بازداشتشدگان اساسا هیچ فعالیتی در اعتراضها نداشته و بیشتر آنها خارج از دانشگاه یا مقابل خانهشان بازداشت شدهاند.
او پیشتر به تشکیل پرونده قضایی برای حدود ۵۰ دانشجو اشاره کرده بود.
دادگاه انقلاب اخیرا لیلا حسینزاده، دبیر شورای صنفی مرکزی دانشجویان دانشگاه تهران را به شش سال حبس تعزیری و دو سال ممنوعیت خروج از کشورمحکوم کرده است.
سینا ربیعی، دیگر دانشجوی دانشگاه تهران است که توسط دادگاه انقلاب به یک سال حبس تعزیری و ۲ سال ممنوع الخروجی محکوم شده است.
این دو هم اکنون با قید وثیقه آزاد هستند.
در جریان اعتراضات سراسری دی ماه که از مشهد آغاز شد و به سرعت به ۹۰ شهر دیگر گسترش یافت، صدها نفر بازداشت شدند. وزارت کشور ایران گفته که ابتدا حدود پنج هزار نفر بازداشت شدند اما حدود ۸۰۰ نفر آنها به زندان منتقل شدند.
دستکم ۲۵ نفر در خیابان کشته شدند و چند نفر هم در طول دوره بازداشت جان باختند.