فرانسه: ایران با خطر تحریم روبرو می‌شود اگر نگرانی‌ها از برنامه موشکی‌اش را رفع نکند

 ژان‌ایو لودریان گفته که برنامه‌ موشکی بالستیک تهران برخلاف قطعنامه‌های شورای امنیت و فراتر از نیاز ایران به دفاع از مرزهایش است. وزیر امور خارجه فرانسه ساعاتی پیش از سفر به ایران، خطاب به مقام‌های جمهوری اسلامی گفت که تهران باید به نگرانی‌ها درباره برنامه موشکی‌اش پاسخ دهد وگرنه با خطر تحریم‌های جدید روبرو خواهد شد.
 
ژان‌ایو لودریان به شماره روز ۱۳ اسفند هفته‌نامه «ژورنال دو دیمانش» گفته است: ایران «برنامه‌های موشکی بالستیک در دستور کار دارد که برد آنها چند هزار کیلومتر است و این برخلاف قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل و فراتر از نیاز ایران به دفاع از مرزهایش است».
 
وی تهدید کرد که «اگر این مسئله حل‌وفصل نشود، ایران با خطر تحریم‌های جدید روبرو خواهد شد».
 
وزیر خارجه فرانسه قرار است امشب به ایران سفر کرده و در زمان اقامت دو روزه‌اش در تهران با حسن روحانی، رئیس‌جمهوری، علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، و محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران دیدار و در خصوص مسائل دو جانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی گفت‌وگو کند.
 
پاریس پیشتر نیز از توسعه برنامه موشکی ایران ابراز نگرانی کرده و امانوئل مکرون رئیس‌جمهوری فرانسه خواستار نظارت بین‌المللی بر برنامه موشکی تهران شده است.
 
این کشور همچنین در کنار آمریکا و آلمان، از فعالیت‌های نظامی ایران در سوریه ابراز نگرانی کرده است.
 
مقام‌های جمهوری اسلامی همواره برنامه موشکی ایران را «دفاعی و بازدارنده» توصیف کرده و در عین حال گفت‌وگو بر سر آن را در هر شرایطی خط قرمز کشور اعلام کرده‌اند.
 
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، روز ۳۰ بهمن اعلام کرد که تهران برنامه موشکی‌اش را تحت نظارت بین‌المللی در نخواهد آورد و «سودای رئیس‌جمهوری آمریکا در این مورد محقق نخواهد شد».
 
مسعود جزایری، سخنگوی ستاد نیروهای مسلح ایران، نیز روز ۱۲ اسفند شرط مذاکره درباره برنامه موشکی جمهوری اسلامی را «نابودی سلاح‌های هسته‌ای و موشک‌های برد بلند آمریکا و اروپا» اعلام کرد.
 
حساسیت نسبت به برنامه موشکی ایران پس از آن بالا گرفت که سپاه پاسداران از زمان توافق هسته‌ای در تیرماه ۱۳۹۴ بارها دست به آزمایش موشکی زد و دولت دونالد ترامپ در ایالات متحده نیز با «خطرناک» خواندن این برنامه برای صلح و ثبات در خاورمیانه و جهان، خواستار مقابله با ایران شد.
 
رئیس‌جمهوری آمریکا روز ۲۲ دی‌ماه در جریان تمدید تعلیق تحریم‌های ایران در چارچوب توافق هسته‌ای هشدار داد که اگر ایرادهای فاجعه‌بار این توافق رفع نشود، این آخرین بار است که او به تمدید تعلیق تحریم‌ها رأی خواهد داد.
 
از جمله شروط چهارگانه‌ای که آقای ترامپ برای اصلاح نواقص برجام تاکید دارد، ممنوعیت گسترش موشک‌های بالستیک ایران است؛ فرانسه، بریتانیا و آلمان که در مذاکرات هسته‌ای با ایران شرکت داشتند، نیز با وجود تأکید بر پایبندی خود به برجام، از لزوم گفت‌وگو بر سر برنامه موشکی ایران سخن گفته‌اند.
 
وزیر خارجه فرانسه روز هشتم اسفند هم تأکید کرده بود که کشورش به اجرای توافق اتمی با ایران متعهد است، اما نگران فعالیت‌های موشکی ایران است.
 
علی‌اکبر ولایتی، مشاور رهبر جمهوری اسلامی در امور بین‌الملل، در واکنش به این سخنان گفت: «هیچ کشوری نمی‌تواند برای ما تعیین تکلیف کند. فرانسه هم بی‌جهت ادعایی نکند که از عهده آن بر نمی‌آید».
 
سفر وزیر خارجه فرانسه به تهران با مخالفت رسانه های نزدیک به اصولگرایان روبرو شده و از جمله روزنامه «کیهان» در شماره روز یکشنبه خود آن را سفری با «کلاه برجام ۲» توصیف کرده است.
 
این روزنامه نوشته است: «فرانسه خود یکی از دلایل مشکلات موجود در منطقه است و پیش از آنکه بخواهد ژست یک مذاکره‌کننده در امور منطقه‌ای به خود بگیرد باید درباره حمایت و تجهیز گروهک‌های تروریستی پاسخگو باشد».
 
به رغم اختلافات پاریس با تهران بر سر برنامه موشکی‌ ایران، روابط تجاری دو کشور یک روند عادی را دنبال می‌کند. خبرگزاری ایرنا به نقل از خزانه‌داری فرانسه گزارش داده که حجم مبادلات ایران و فرانسه در سال ۲۰۱۷ میلادی به رقم سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون یورو رسیده است.
+53
رأی دهید
-33

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۰
    karaji - کرج ، ایران
    موضوع جالب اینه که حتما ایران باید یک بحران بین المللی رو دنبال کنه ، قبلا هسته ای بود حالا موشکی و هیچکدام هم نه گیرشون میاد و نه به دردشون میخوره ملت هم که این وسط پشم . پس نتیجه ایران داره مثل عروسک خیمه شب بازی اداره میشه و در واقع دارن باهامون بازی میکنن و منافع کشورهای دیگه رو تامین میکنیم . پس خاک تو سر هرچی وطن فروش نفهمه که حکومت دستشه !!
    3
    13
    یکشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۹:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    دوستدار - استهکلم، سوئد
    زمانیکه ایران و عراق با همدیگر بخاطر حماقت رهبرانشان , با هم میجنگیدن و مردم دو کشور را به کشتن میدادن , و قتیکه سازمان ملل از عراق و ایران خواست اتش بس اعلام کنن و با هم مذاکره و صلح کنن , رژیم ایران به هیچ عنوان نمی خواست صلح کند , فریاد جنگ جنگ تا پیروزی را میداد . ولی بعداز 8 سال که سازمان بین الملل فشار بر ایران اورد و تحریمها را بر علیه ایران زیاد کرد خمینی دجال اعلام صلح کرد و گفت این صلح جام زهریست که مینوشد. بعداز جنگ اینبار مسئله برنامه های اتمی را پیش کشیدن و سالینی طول کشید تا رژیم ایران قبول کند دست از غنی سازی اتمیش بردارد و جام زهر دیگری سر بکشند . اینک مذاکرات بخاطر محدود کردن موشکهای رژیم اخوندی پیش امده است و اینبار هم رژیم اخوندی را ناچار به مذاکره و محدود کردن موشکهایشان میکنن و سومین جام زهر را بخورد رهبر و ریس جمهورش میدهند. پس از این هم بهانه ای دیگر پیدا میکنن و رژیم اخوندی را بار دیگر ناچار به مذاکره میکنن . انقدر این مذاکرات ادمه خواهد داشت تا نظام اخوند ایران در منطقه خاورمیانه منزوی و ضعیف شود.
    7
    7
    یکشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    شیرمردان - سیدنی، استرالیا
    اخه این حـ... را چرا به ایران راه میدند. ایرانی را به جرم جاسوسی میگیرید و برای این رییس جاسوسان فرش قرمز پهن می کنید. حرف این سگ شنیدن نداره. تازه اگر اونا سلاحهای خود را زمین بذارند ما هنوز نباید به اونا اعتماد کنیم و سلاحهای خود را زمین بذاریم.
    7
    4
    یکشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    شیرمردان - سیدنی، استرالیا
    موشکهای شما که مجهز به کلاهک هسته‌ای است و بیش از 5000 کیلومتر برد دارد خطری به مراتب بیشتر از موشکهای ما برای صلح و امنیت جهانی محسوب میگردد. به علاوه آن دفاع موشکی در اروپا خطری است متوجه ایران. اول دفاع موشکی ناتو را جمع کنید بعد چیز اضافه بخورید.
    8
    6
    یکشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    Pezhman - وین، اتریش
    کسانی که آزمایش موشکی کردند.حالا بیآن جلو درستش کنند.
    6
    10
    یکشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.