از بزرگترین هواپیمای جهان رونمائی شد: سپهر پیما

«سپهر پیما» (به انگلیسی: Stratolaunch)، اَبرهواپیمائی است که با سفارش مایکروسافت در ایالت واشنگتن آمریکا ساخته شده است.
 
تازه ترین آزمایش سپهرپیما در مرکز فضائی صحرای موهاوی کالیفرنیا در روز یکشنبه با به حرکت در آوردن آن در باند مخصوص انجام شد.
 
سرعت حرکت این ابرهواپیما، ۴۶ مایل درساعت بود.
 
این ابرهواپیما سال آینده نخستین پرواز آزمایشی به مدار را انجام خواهد داد. هنوز زمان آغاز پروازهای تجاری این ابرهواپیما اعلام نشده است.
نمایی از پشت این ابرهواپیما این هواپیمای پهن پیکر با بالهای بسیار گسترده و بلند، ۵۰۰ هزار پوند وزن دارد که با موشکهای پرقدرت به مدار فرستاده خواهد شد و به گفته پل الن از بنیانگذاران مایکروسافت، امید می رود همان نقشی را در مسافرتهای هوائی برعهده بگیرد که نخستین راکتها در سفر فضائی داشتند.
 
مایکروسافت که مقر دفتر مرکزی اش در شهر سیاتل در ایالت واشنگتن است، سفارش ساخت یک سکوی پرتاب ابرهواپیما ی «سپهرپیما» به مدار «آرام سپهر» در جو بالای زمین را داده و می گوید پیش از فرستادن به فضا می خواهد آنها را به مدار آرام سپهر بفرستد. اغلب ماهواره های پرتابی در این مدار در حرکتند.
 
شرکتهای دیگری که در زمینه تدارک سفر فضائی تجاری تدارک می بینند از جمله «گروه ویرجین» و «تری استار» در واقع از همین شیوه استفاده کرده اند اما سفینه یا فضاپیمای هیچ کدام به بزرگی «سپهرپیما» نمی رسد.
 
این ابرهواپیما که با ۶ موتور عظیم حرکت می کند، می تواند ۵۵۰ هزار پوند بار را تا ارتفاع ۳۵ هزارپائی جو زمین ببرد. راکت های پرتاب در فاصله بدنه با بالها تعبیه شده اند.
 
کارشناسان به چالش های عظیم پیش روی ساختن چنین ابرهواپیماهائی اشاره می کنند.
 
مارک دلتا، استاد هوافضائی موسسه تکنولوژی ماساچوست- MIT- می گوید در مورد ابرهواپیماها مساله ساختاری به تناسب بزرگ تر شدن اندازه آنها پیچیده تر و دشوارتر می شود اما می توان در باره همه چیز هواپیما از جمله اندازه و ساختار آن ابتدا مدل کامپیوتری را ساخت و آزمایش کرد تا مشکلات ، خود را نشان بدهند.
 
مشکل دیگر تامین مالی برنامه است. برای ساخت «سپهرپیما» در سال ۲۰۱۱ بودجه ای معادل ۳۰۰ میلیون دلار در نظر گرفته شد که با توجه به پشتوانه عظیم مالی پل الن در مایکروسافت این در حال حاضر مشکلی به حساب نمی آید. به گفته او چنانچه درست و منطقی عمل شود،می توان مسافران و بار سبک را با هزینه ای به مراتب کمتر از میزان برآورد شده کنونی به مدار زمین فرستاد.
+21
رأی دهید
-3

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.