رئیس پلیس فتا (فضای تولید و تبادل اطلاعات) نیروی انتظامی ایران گفته است بیش از ۴۶ درصد "جرائم اینترنتی" در ایران در تلگرام اتفاق میافتد.
به گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا) کمال هادیانفر امروز یکشنبه (ششم اسفند / ۲۵ فوریه) به خبرنگاران همچنین گفته است: "تقریبا نزدیک به ۲۰ درصد جرائم در اینستاگرام و بقیه آن در ۹۲۰ هزار سایت اتفاق میافتد."
بنابر اعلام پلیس فتا روزانه ۱۰۰ تا ۲۰۰ کانال تلگرام برای حذف ارسال میشود که موضوع بیشتر آنها "پورن و تروریستی" است.
آقای هادیانفر در صحبتهای خود به فعالیت کانال تلگرام "آمد نیوز" به مدیریت روحالله زم هم اشاره کرده است.
این کانال که هماکنون حدود یک میلیون سیصد هزار عضو دارد، یکی از پرمخاطبترین کانالهای فارسی زبان در تلگرام بشمار میرود.
در زمان اعتراضات خیابانی در دی ماه، آمدنیوز که بعدا نام دیگری پیدا کرد، یکی از منابع اصلی انتشار تصاویر و خبرهای مربوط به این اعتراضها بود.
آمدنیوز مدتی پیش از این اعتراضها هم زهرا لاریجانی، دختر رئیس قوه قضاییه ایران را به "جاسوسی" برای بریتانیا متهم کرده بود.
مقامهای قضایی و حکومتی در ایران بارها برای متوقف کردن این کانال از طرق مختلف تلاش کردهاند.
رئیس پلس فتا گفته است: "وزیر ارتباطات براساس ایمیلی که به مدیر تلگرام ارسال کردند درخواست کردند که کانال آمدنیوز به دلیل ترویج خشونت و تروریسمی که انجام میشود فیلتر شود."
در دی ماه ماه و همزمان با ناآرامیهای سراسری در ایران، تلگرام کانال آمدنیوز را به دلیل تشویق معترضان ایرانی به استفاده از کوکتل مولوتف علیه مأموران امنیتی مسدود کرد ولی یک روز بعد تعداد کاربران کانال جدید آمدنیوز با نامی متفاوت به بیش از یک میلیون نفر رسید.
مدیر تلگرام حدود سه ماه پیش (آذر ماه) تعداد کاربران این پیام رسان در ایران را ۴۰ میلیون نفر اعلام کرد.
به گفته او بیش از ۵۰۰ هزار کانال فارسی در تلگرام وجود دارد.
با این وجود، پاول دوروف، مدیر این شبکه پیام رسان هم زیر تیغ انتقادهای مقامهای قضایی ایران قرار داشته است.
پاول دوروف، مدیر تلگرام پنج ماه پیش در پاسخ به بیبیسی فارسی در توییتر نوشت: "از شنیدن این خبر شوکه شدم، ما به طور مداوم مضامین پورن و تروریستی را در ایران مسدود میکنیم، فکر میکنم دلیل واقعی این برخورد چیز دیگری است." در مهر ماه (سپتامبر) امسال عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران اعلام کرد علیه مدیریت تلگرام اعلام جرم شده و "این پرونده به ناحیه امور بینالملل دادسرای تهران ارجاع شده است."
دادستان تهران در آن زمان شبکه تلگرام را به "ارایه خدمات به گروههای تروریستی از جمله داعش، ایجاد بستر مناسب برای فعالیت سایر گروههای سازمانیافته و ترویج و تسهیل ارتکاب جرایم هرزهنگاری کودکان، قاچاق انسان و مواد مخدر" متهم کرده بود.
آقای دوروف، مدیر شبکه تلگرام در واکنش به اعلام جرم علیه او از سوی دادستان تهران گفته بود از شنیدن این خبر شوکه شده است.
مدیر تلگرام، گفته است تنها "خط قرمز" این کانال ارتباطی، مقررات و ضوابط استفاده کاربران از تلگرام است، که توسط خود این شرکت اعلام شده است.
حدود یک سال پیش شورای عالی فضای مجازی در ایران به ریاست حسن روحانی به شبکههای پیامرسان آنلاین یک سال فرصت داد که سرور خود را به ایران منتقل کنند.
در این مصوبه نامی از تلگرام برده نشد اما از آنجا که تلگرام پرکاربردترین پیام رسان موبایلی در ایران بود، تصور میشد که منظور اصلی شورای عالی فضای مجازی این شبکه باشد.