گزارشها از ایران حاکی است که ماموران امنیتی "مانع" خروج محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران برای شرکت در مراسم هشتادمین سالگرد افتتاح کتابخانه ملی شدند.
کانال حزب اتحاد ملت ایران اسلامی (امتداد) با اعلام این خبر نوشت که ماموران "یک نهاد امنیتی" مانع خروج آقای خاتمی شدند.
آقای خاتمی پیش از انتخاب به عنوان رئیس جمهور ایران، مدتی رئیس کتابخانه ملی بود.
تاریخ دقیق محدودیتهای ایجاد شده برای آقای خاتمی مشخص نیست. اما روند این محدودیتها از بعد از اعتراضات به نتیجه انتخابات مناقشه برانگیز سال ۱۳۸۸ آغاز شد و در خلال سالهای مختلف بر این محدودیتها افزوده شد.
بحث ممنوع التصویری آقای خاتمی در سال ۱۳۹۳ مطرح شد.
در آن زمان عنوان شد که عباس جعفری دولتآبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران، در جلسهای با مدیران رسانهها نسبت به "درج تصویر و ذکر نام محمد خاتمی" هشدار داده است.
در پی واکنش به این اقدام سخنگوی قوه قضائیه دلیل این تصمیم را مصوبه دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی اعلام کرد. اما حسن روحانی و مقامات دولت اعلام کردند که این شورا و دبیرخانه آن مصوبهای در این رابطه نداشته است.
در ادامه این روند بود که آقای اژهای اعلام کرد که ممنوعالتصویری آقای خاتمی، رئیس جمهوری پیشین ایران به دستور دادستانی تهران انجام شده است.
وبسایت کلمه، نزدیک به میرحسین موسوی، روز ۱۳ مهرماه سالجاری در گزارشی خبر داد که "دادگاه ویژه روحانیت با ارسال نامهای با امضای دادستان ویژه روحانیت، ابراهیم رئیسی، به منزل محمد خاتمی به وی ابلاغ کرده که به مدت سه ماه نباید در هیچ مراسم سیاسی و تبلیغی شرکت کند."
محمد عبداللهی، دادستان ویژه روحانیت استان تهران، یک روز بعد از انتشار این خبر در مصاحبه با خبرگزاری فارس اعلام کرد که "هیچ محدودیت جدیدی" برای آقای خاتمی اعمال نشده است.
این در حالی است که محمد انجام، وکیل محمد خاتمی در همان زمان اعلام کرد که براساس "برگههایی منتسب به یک مرجع قضایی از اول مهر ماه محمد خاتمی، به مدت سه ماه از حضور در مراسم عمومی سیاسی، فرهنگی و تبلیغی منع شده است."
اما غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائیه اواسط مهرماه با اشاره به سخنان دادستان ویژه روحانیت استان تهران گفت: "همان محدودیتهای قبلی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در حال اجرا است که هر چند وقت یکبار نامهای به ضابطان داده میشود."