معاون وزیر امور خارجه ایران میگوید کشورش تماسهایی با سوریه، روسیه و ترکیه برای پایان دادن به بحران انسانی در غوطه شرقی برقرار کرده است.
غوطه شرقی آخرین منطقه عمده تحت کنترل پیکارجویان است و نیروهای سوری با کمک روسیه به حملات خود برای پس گرفتن این منطقه شدت بخشیدهاند.
عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران به لیز دوست، خبرنگار بیبیسی گفته است همه نگران این وضعیت هستند.
آقای عراقچی گفته است ایران به راه حل نظامی برای پایان دادن به بحران سوریه اعتقادی ندارد.
معاون وزیر امور خارجه ایران اوضاع سوریه را "بسیار پیچیده" توصیف کرده و گفته است هراس از جنگ در منطقه دیده میشود.
او گفته است حضور ایران در سوریه برای ایجاد جبهه جدیدی علیه اسرائیل نیست بلکه برای مقابله با تروریسم است.
اسرائیل هفته پیش از سرنگونی یک پهپاد متعلق به ایران خبر داد و گفت اهداف متعلق به ایران در سوریه را بمباران کرده است.
آقای عراقچی گفته است پهپاد سرنگون شده متعلق به ارتش سوریه بود.
آقای عراقچی گفته است اگر حضور ایران در سوریه نبود، "داعش اکنون در دمشق، شاید بیروت و جاهای دیگر حضور داشت."
طی روزهای اخیر نزدیک به ۳۰۰ نفر در غوطه شرقی کشته شدهاند.
قرار است امروز نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد برای راگیری در مورد قطعنامهای برای اعلام آتشبس سی روزه در سوریه برگزار شود. پیشنویس این قطعنامه توسط کویت و سوئد تهیه شده است. این قطعنامه خواهان اجازه ارائه کمکهای پزشکی و انساندوستانه به مناطق جنگزده است. هنوز موضع روسیه در این باره مشخص نیست.
سازمان ملل متحد خواهان برقراری آتشبس در این مناطق برای ارائه کمک به مردم غیرنظامی و تخلیه مجروحان شده و یان اگلند، رئیس امدادرسانی سازمان ملل متحد برای سوریه گفته است روسیه، ایران، آمریکا و ترکیه بایداز نفوذ خود برای توقف درگیریها برای ارائه کمکهای انساندوستانه استفاده کنند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد هم از غوطهشرقی به عنوان "جهنم روی زمین" یاد کرده و خواستار توقف فوری درگیریها شده است.
سازمان ملل متحد و سازمانهای امدادرسانی از وضعیت این منطقه و ساکنان آن ابراز نگرانی کرده و گفتهاند مردم غوطه شرقی به کمکهای فوری نیاز دارند.
از نوامبر سال پیش تا کنون دولت سوریه تنها اجازه ورود یک کاروان کمکهای انساندوستانه به این منطقه را داده است. مردم این منطقه با کمبود شدید مواد غذایی مواجه هستند.