یوسف بن علوی، وزیر خارجه سلطاننشین عمان، در دیداری بیسابقه از مسجدالاقصی و سایر امکان مقدسه اسلامی در شرق بیت المقدس، اورشلیم، که زیر حاکمیت سیاسی اسرائیل است، بازدید کرد.
خبرگزاری فرانسه پنجشنبه بیست و ششم بهمن، یادآور شد که چنین سفرهایی، معمولا نیازمند هماهنگی پیشاپیش با نهادهای اسرائیلی است.
در همین حال، از دیدار و گفتوگوی احتمالی وزیر خارجه عمان با مقامات اسرائیلی هیچ گزارشی منتشر نشده است.
دولتمردان اسرائیلی در دوره اخیر بارها مدعی «تغییرات چشمگیر» در دیدگاه کشورهای عربی در ارتباط با اسرائیل شدهاند؛ اما تا حال به نظر میرسید که اشاره آنها در این نوع ادعاها، عربستان بود.
اسرائیل و عمان مناسبات دیپلماتیک ندارند هر چند که دو دهه پیش، پس از توافق سیاسی اسرائیل و سازمان آزادیبخش فلسطین و برپایی حکومت خودگردانی، در چارچوب تلاش برای بهبود مناسبات اسرائیل با برخی کشورهای عربی، عمان به اسرائیل امکان داد تا دفتری در مسقط برقرار کند؛ اما این دفتر بعد از مدتی کوتاه بسته شد.
عمان بر خلاف دیگر کشورهای عربی منطقه مانند عربستان یا قطر، تا حال نقش چندان فعالی در نزاع اسرائیلی- فلسطینی نداشته است، هر چند سلطان قابوس که در ۴۸ سال اخیر رهبر عمان بوده، همواره بر حمایت از فلسطینیان تاکید کرده است.
رسانههای عمان و فلسطین گفته بودند که یوسف بن علوی در این نخستین سفر به سرزمینهای فلسطینی، با مقامات ارشد تشکیلات خودگردانی و از جمله با محمود عباس، رییس این حکومت در رام الله دیدار و گفتوگو کرد. او از برخی از نقاط دیگر کرانه باختری، مانند اریحا نیز بازدید کرد.
بر اساس گزارش رسانههای فلسطینی، آقای بن علوی از دستیابی به توافق سیاسی برای نزاع اسرائیلی- فلسطینی حمایت کرد و با تاکید بر حمایت عمان از تشکیل کشور فلسطین، آن را نیاز راهبردی منطقه نامید.
وزیر خارجه عمان که کشورش مناسبات بسیار حسنه نیز با آمریکا دارد، تصمیم دو ماه پیش دونالد ترامپ را در به رسمیت شناختن اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل درست ندانست اما در همین حال گفت این تصمیم «تنها مربوط به رییس جمهوری آمریکا است».
یوسف بن علوی در اشاره تلویحی به خشم فلسطینیان از تصمیم اخیر آمریکا گفت، «دنیا تحمل خشونت و ویرانی بیشتری را ندارد».