تانک های اسرائیلی در بلندی های جولان در ادامه انتشار رشته گزارش های روزهای اخیر در مورد افزایش تب جنگ بین اسرائیل و حزب الله لبنان، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل روز سه شنبه ۱۷ بهمن از ارتفاعات کوهستانی در فاصله مرزهای اسرائیل با سوریه و لبنان دیدن کرد و به بررسی اوضاع نظامی پرداخت.
این دیدار درست در همان روزی بود که رسانه های همگانی در اسرائیل از تدارکات جدید نیروی دریایی این کشور برای رویارویی با حمله موشکی احتمالی حزب الله علیه سکوهای استخراج گاز اسرائیل در آب های دریای مدیترانه و در فاصله چند ده کیلومتری از سواحل اسرائیل خبر دادند.
نشریه اسرائیلی «گلوبس» نوشت که اسرائیل ساخت چهار فروند ناوچه گشتی را به کارخانجات کشتی سازی نیسنکروپ در آلمان سفارش داده که ساخت نخستین فروند آن در همین روزها آغاز شده و حدود دو سال دیگر تکمیل خواهد شد.
در گزارش آمده است که این ناوچه ها به همه امکانات برای شناسایی موشک پرتاب شده از جانب دشمن به سوی سکوهای استخراج گاز و انهدام آن مجهز هستند.
این امکانات، از جمله شامل یک سیستم ضد موشکی از نوع «گنبد آهنین» است که در اصل برای رویارویی با حملات راکتی و موشکی از نوار غزه علیه اسرائیل ساخته شد، ولی اسرائیل قصد دارد آن ها را به روی ناوچه های جدید نیز نصب کند تا اگر به سوی سکوها موشک پرتاب شود، آن را در هوا شکار کند.
سامانه خبری «وای نت نیوز» نوشت: اسرائیل ناوچه های جدید را به پیشرفته ترین فن آوری سایبری نیز برای منحرف ساختن موشک های هوشمند دشمن مجهز می کند.
ساخت هر ناوچه سفارشی حدود دو سال طول می کشد و به گفته کارشناسان نظامی، یک سال و نیم نیز وقت لازم است تا اسرائیل تجهیزات سایبری و ضد موشکی طراحی شده خود را به روی آن نصب کند و تیم نیروی دریایی برای کاراندازی ناوچه تمرینات لازم را انجام دهد.
این ناوچه بزرگترین شناور نظامی نیروی دریایی اسرائیل محسوب خواهد شد و از ناوچه های موشک انداز کنونی طویل تر خواهند بود.
اسرائیل در سال های اخیر به پنج زیردریایی ساخت آلمان نیز مجهز شده و قرار است یک فروند دیگر به زودی تحویل گیرد. اسرائیل سه فروند دیگر نیز به کارخانجات نیسنکروپ در آلمان سفارش داده که چند سال دیگر تحویل داده خواهد شد و آنگاه سه فروند از زیردریایی های قدیمی از رده خارج خواهد شد.
به گفته منابع خبری غیر اسرائیلی، این زیردریایی ها قادر به حمل موشک های اتمی نیز هستند. اسرائیل تا کنون از تائید یا تکذیب این ارزیابی خودداری کرده است.
خبرگزاری شینهوا متعلق به چین در گزارشی نوشته بود که گرچه نیروی دریایی اسرائیل بسیار کوچک است، ولی نقش بسیار اساسی در دفاع از این کشور ایفا می کند.
به نوشته روزنامه اسرائیلی معریو، منابع گازی که در سال های اخیر توسط اسرائیل در آب های دریای مدیترانه کشف شده، به طور نسبی غنی محسوب می شوند و طبق برآورد رسمی وزارت انرژی اسرائیل همه این حوزه ها حاوی ۹۰۰ میلیارد مترمکعب گاز است.
این منابع، همگی در عمق بیش از یک هزار متر قرار دارد که استخراج آن نیازمند شیوه های تکنولوژی بسیار مدرن است.
به گزارش روزنامه های لبنان، سعد الحریری نخست وزیر لبنان اخیرا اعلام کرد برخی از حوزه های مورد استخراج اسرائیل در «آب های اقتصادی لبنان» در دریای مدیترانه قرار دارد.
این ادعا در گذشته چند بار توسط حزب الله لبنان نیز مطرح شده بود. حزب الله تهدید کرده بود که می تواند سکوهای استخراج گاز اسرائیل را به آتش بکشد.
اسرائیل این تهدیدها را جدی گرفته و خود را برای دفاع از آن اماده می سازد.
با توجه به دوری سکوها از سواحل اسرائیل و تنها بودن آن ها در وسط دریا، هدف های نظامی بسیار مشخصی محسوب می شوند که دفاع از آن ها در برابر حملات موشکی و عملیات کوماندو امر ساده ای نیست.
اسرائیل علاوه بر خرید ناوچه های جدید گشتی، تدابیر دیگری نیز اندیشیده است که جنبه فوق العاده سری دارد.
«وای نت نیوز» از قول یک مقام نظامی ارشد اسرائیل که از او نام نبرد، نوشت که جمهوری اسلامی ایران موشک های نقطه زن در اختیار حزب الله لبنان قرار داده که می تواند از فاصله دور سکوهای اسرائیلی را هدف بگیرد.
رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل ژنرال گادی آیزنکوت، در نشست روز یک شنبه هیات دولت گفته بود که خطر درگیری جنگی با حزب الله لبنان در سال میلادی کنونی ممکن است افزایش یابد.
دفتر نخست وزیری اسرائیل در بیانیه ای اعلام کرد که بنیامین نتانیاهو در دیدار روز سه شنبه، از ارتفاع کوه «اویتَل» به مشاهده نواحی مجاور در خاک سوریه و لبنان پرداخت و سران ارتش و فرماندهان سپاه شمال برای او توضیح دادند. همه اعضای کابینه محدود امنیتی اسرائیل نیز نخست وزیر را در این بازدید همراهی می کردند.
ارتش اسرائیل در یک سال اخیر به چندین رزمایش نیز در بلندی های جولان دست زده و همچنین شیوه رویارویی با چریک های حزب الله لبنان در نواحی مسکونی را نیز تمرین کرده است.
به نوشته «ییسرائل هَیوم»، وزیر سیاست های راهبردی «ییسرائل کاتس» روز گذشته به خبرنگاران گفت که اگر حزب الله به اسرائیل یا منافع این کشور تعرض کند، «ممکن است لبنان با چنان ویرانی روبرو شود که آن کشور را به عصر حجر بازگرداند.»
+28
رأی دهید
-9
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.