بی بی سی : شب ۲۹ آذر ماه وقتی زلزله به بزرگی ۵.۲ در ملارد تهران را لرزاند، در میان تصاویر پر استرس از ترافیک گره خورده، پمپ بنزینهای پر، سراسیمگی دانشجویان خوابگاهها و حضور مردم نگران در پارکها، عکسی متفاوت از یک مرد در تلگرام دست به دست میشد که گویا از ترس با لباس زیر از خانه بیرون زده بود.
جوانی ترکهای که در سوز زمستان تهران، با شرت و رکابی و دمپایی و با دستی روی سرش، روی جعبه تقسیم مخابرات، انگار بیخیالِ عالم و آدم چمباتمه زده بود. این عکس وقتی برای کاربران شبکه تلگرام جالبتر شد که فردای صبح پس از زلزله، عکسی به دستشان رسید که دقیقا در همان نقطه از همان فرد یا شخصی شبیه به او با حالتی یکسان گرفته شده بود.
شاید این پسر هیچگاه فکر نمیکرد که عکسش بنابر یک انتخاب طنزآمیز، در خلال یک تک و پاتک توییتری و زورآزمایی مجازی میان مخالفان حجاب اجباری و موافقان آن، تبدیل به پرچم و شناسه طرفداران حکومت ایران شود.
تشابه تصویر این مرد با تصاویری که با هشتگ #دختران_خیابان_انقلاب در توییتر میچرخید، فقط سکویی بود که سوژه عکس بر آن ایستاده.
#پسر_خیابان_نجات_الهی هشتگی است که طرفداران حجاب حکومتی در مقابل هشتگ پرطرفدار #دختر_خیابان_انقلاب به راه انداختند. اما موافقان حجاب تلاش میکنند با این عکس و عکسهای بازسازیشده شبیه به آن در قالب هجو، مفهوم مخالفت با حجاب اجباری را دستمایه تمسخر قرار دهند.
بخش بزرگی از کاربران طرفدار حجاب حکومتی با هشتگ #پسر_خیابان_نجات_الهی و هشتگ حاشیهای #شوهر_میخوام بنابر توییتهایی که کردهاند، با نگاهی جنسیتزده تلاش میکنند "مشکل این زنان" را "مطرح کردن خود برای پیدا کردن شوهر" اعلام کنند. این هشتگها در دو روز گذشته ۲۴۰۰ بار استفاده شده است
این هشتگ اما فقط از طرف موافقان حکومت در زمینه حجاب استفاده نمیشود. بعضی از مخالفان حجاب اجباری نیز از این هشتگ برای پاسخ به پاتک حریف استفاده میکنند. اما در بسیاری از این موارد میان دو طرف جنگ توییتری راه افتاده که در آن دو طرف برای قهرمانان نوظهور یا شخصیتهای زن مورد احترام جبهه مقابل شوهر پیدا میکنند. یک تک و پاتک توییتری که به نظر میرسد در آخر کار قربانی آن، فارغ از دو طرف دعوای حجاب در ایران، خود زنان باشند.