راهکارهایی برای از بین بردن جوش و جای جوش

علت به وجود آمدن جوش چیست و برای از بین بردن جوش و جای جوش چه اقداماتی لازم است انجام دهیم؟
 
بلوغ مهمترین عامل آغاز کننده آکنه است و علت آن هم افزایش هورمون آندروژن می‌باشد. هورمون آندروژن یا هورمون مردانه باعث افزایش تولید چربی و همچنین افزایش روند شاخی شدن پوست می‌شود ولی عوامل دیگری در ایجاد و ادامه آن موثرند که عبارتند از: تغییرات هورمونی؛ رطوبت بیش از حد؛ تعریق زیاد؛ وراثت؛ استفاده از هورمون‌های آنابولیک که مورد استفاده بدن‌سازان قرار می‌گیرد، استرس با مکانیزم افزایش هورمون‌های فوق کلیوی که آندروژن‌ها هم در آن وجود دارند؛ غذاهای دریایی که حاوی ید زیاد هستند؛ غذاهای حاوی قند و چربی زیاد؛ غذاهای حاوی پروتئین کم؛ کاهش مصرف ویتامین E و ویتامین A. مهمترین روش درمان در صورت وجود عامل زمینه ساز، برطرف کردن آن و رعایت پاکیزگی پوست است که با شستشوی مداوم با آب ولرم و صابون باید رعایت شود و پس از آن درمان دارویی است که شامل استفاده از آنتی بیوتیک موضعی (مثل الکل دالاسین) و خوراکی (مثل تتراسیکلین) و استفاده از ترکیبات رتینوئید (مثل راکوتان) و...البته با تجویز پزشک است.
 
برای از بین بردن جای جوش ها می توان از ترکیبات روشن کننده پوست مانند هیدروکینون استفاده کرد. البته در صورتیکه جای جوش علاوه بر تغییر رنگ فرورفتگی نیز داشته باشد، گاهی همراه با هیدروکینون از ترکیبات لایه بردار هم می توان استفاده کرد. برای اینکه اثرات این داروها خود را نشان دهد نیاز به زمان می باشد و با استفاده طولانی مدت به تدریج سبب روشن شدن پوست آن قسمت می شود.
 سایر روش هایی که مورد استفاده قرار میگیرند عبارتند از :
پیلینگ: استفاده از موادی برای پر کردن چاله ها
میکرودرم ابریژن: برداشتن لایه های نازک از پوست نواحی مجاور جهت کم کردن عمق چاله ها
استفاده از لیزر: که در آن کلاژن سازی پوست تحریک شده و با تکثیر کلاژن موجب پر شدن چاله میشود.
اسکارهای سطحی کاملا برطرف میشوند ولی اسکارهای عمیق تر فقط ۶۰% بهبودی دارند ولی فرد می تواند پس از ۶ ماه لیزر را مجدد انجام دهد.
 پرسش: جوانی هستم دارای پوستی نرمال و کمی سبزه، برای از بین بردن تیرگی پوستم و برای برطرف کردن جای جوش ها راهنمایی کنید.
تیرگی پوست صورت اگر بدلیل اثرات ناشی از تابش اشعه آفتاب باشد برای روشن شدن پوست صورت و رفع تیرگی صورت روش های مختلفی وجود دارد. استفاده از ترکیبات روشن کننده پوست و نیز استفاده از روش های مختلف لایه برداری می تواند به تدریج سبب روشن شدن پوست شود. نکته مهم اینکه این روش ها می تواند سبب روشن شدن پوست صورت شود ولی اگر فرد از روش های محافظت کننده پوست در برابر اشعه آفتاب استفاده نکند اثرات آن دائمی نخواهد بود و پوست فرد مجددا تیره خواهد شد. به همین دلیل لازم است فرد زمانی که در معرض تابش اشعه آفتاب می باشد از ترکیبات ضد آفتاب برای حفاظت از پوست خود استفاده نماید.
 
اما اگر تیرگی پوست صورت ناشی از آفتاب نبوده و رنگ طبیعی پوست باشد میتوان از ضد آفتاب ها استفاده نمود و برای روش مکمل آن برای کاهش تیرگی پوست با پزشک متخصص مشورت نمود.
 
داروهای حاوی ترکیبی بنام هیدروکینون(هیدروکینون 2% را موقع خواب یک شب در میان روی لکه ها بمالید و صبح پاک کنید) و نیز ضد آفتاب های 30 % مناسب بوده و تأیید شده می باشد و می توانید مورد استفاده قرار دهید ولی گاهی تنها در بیشتر نشدن لک ها مؤثر است و در از بین بردن آنها نقشی ندارد. اگر ضد آفتاب را بطور مؤثر و کافی مصرف کنید و حداکثر پس از 3 ساعت تجدید کنید بیشترین تأثیر را دارد.
 
رنگ پوست افراد مانند بسیاری از صفات دیگر یک ویژگی ارثی است که به فرد ارث رسیده است. به همین دلیل روشنی پوست افراد با هم تفاوت دارد. البته قسمت هایی که در معرض نور آفتاب قرار دارد بدلیل اثرات آفتاب می توان تیره تر شده باشد . بری درمان اثرات آفتاب بر روی پوست و از بین بردن این اثرات می توان از ترکیبات روشن کننده پوست استفاده کرد. می توان از روش های مختلف لایه برداری هم برای روشن کردن پوست استفاده کرد . البته برای حفظ روشنی پوست باید فرد از قرار گرفتن در برابر نور آفتاب خودداری نماید و در موارد ضروری از ترکیبات ضد آفتاب برای پیشگیری از تاثیر نور آفتاب بر روی پوست استفاده نماید. برای درمان مناسب به متخصص پوست مراجعه نمایید.
 
کرم های حاوی اسید میوه می توانند سبب برداشتن لایه های سطحی پوست شوند. این کار می تواند تا حدی سبب روشن شدن پوست و نیز از بین بردن چروک های ریز سطحی پوست شود. تاثیر این کرم ها زیاد نیست و اثر آنها بسیار ملایم است. در بعضی موارد برای تاثیر بیشتر همراه با آن از ترکیبات ترتینوئین استفاده می شود. نیز در صورتی که این کار را برای روشن کردن پوست انجام می دهیم می توانیم همراه با آن از ترکیبات روشن کننده پوست استفاده کنیم. اگر نیاز به لایه برداری بیشتری باشد با استفاده از لایه برداری شیمیایی این کار را انجام می دهند.
 
استفاده از کرم های لایه بردار پوست؛ در تمام فصول سال می توان از آنها استفاده کرد. نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که برای جلوگیری از اثرات نامطلوب نور خورشید بر روی پوست لازم است در طول روز از ترکیبات ضد آفتاب متناسب با نوع پوست خود استفاده نمایید.
 پرسش: لطفا چند تا ماسک برای از بین بردن جای جوش به من معرفی کنید؟
ماسک صورت خیار: یک خیار کوچک را با یک پیمانه جو دو سر کوبیده و به صورت خمیر در بیاورید. یک قاشق از این خمیر را، با یک قاشق چایخوری ماست مخلوط کرده و روی صورت خود بمالید. بگذارید 30 دقیقه روی پوست بماند. سپس صورت خود را بشویید.
 
ماسک عسل: قبل از استفاده از این ماسک صورت خود را با آب گرم بشویید تا منفذ پوست باز شود، سپس عسل را روی پوست خود بمالید و پس از 30 دقیقه ابتدا با آب گرم و سپس برای بسته شدن منافذ پوست با آب سرد بشویید.
 
ماسک مخمر ماست برای پوست های چرب: پوست های چرب، مستعد جوش هستند. این داروی خانگی چربی اضافی پوست را کاهش می دهد و به از بین بردن جوش ها کمک می کند. برای تهیه این ماسک، یک قاشق چایخوری مخمر را با کمی ماست، مخلوط کنید تا رقیق شود. مخلوط را ، مستقیما روی قسمت های چرب صورت بگذارید و بعد از 15-20 دقیقه، پوست خود را، ابتدا با آب گرم و سپس برای بسته شدن منافذ پوست ، با آب سرد بشویید.
 
ماسک لیمو و تخم مرغ: این ماسک یک درمان عالی برای از بین بردن جوش ها و قابل استفاده برای انواع پوست هاست. آب نصف لیمو را با سفیده تخم مرغ، مخلوط کنید. ماسک را شب روی صورت بگذارید و صبح آن را با آب گرم بشویید. اطمینان یابید که مخلوط داخل چشم و دهان نرود.
 
ماسک زردچوبه: نصف پیمانه آرد نخود، دو قاشق چایخوری زردچوبه، را با مقداری روغن بادام شیرین، مخلوط کنید. به آن آب اضافه کنید تا به صورت خمیر در بیاید و بگذارید برای 5-10 دقیقه روی صورت بماند. سپس صورتتان را بشویید.
پرسش: برای از بین بردن جوش و آکنه از منظر طب سنتی چه راهی پیشنهاد می کنید؟
جوش بدن و صورت یک عارضه پوستی ناشی از گرمی مزاج یا پوست و یا سن جوانی است، بیماری نیست و نیازمند اصلاح مزاج و اصلاح تغذیه و رسیدن به اعتدال مزاج شما و پوستتان است.
پیشنهاد میشود موارد زیر را به دقت رعایت کنید:
1. اصلاح مزاج و اصلاح تغذیه تحت نظر یک پزشک ماهر ضروری هست.
2. حجامت عام 3 تا 5 مرحله در ایام پرفشار
3. ماسک عسل +آب لیمو شبها (14شب)
4. حجامت احتقان 1 تا 3 مرحله
5. حجامت کبد پیش بینی می شود
6. استفاده از سرکه در غذای روزانه
7. تنظیم گوارش و رفع یبوست با مصرف میوه تمر هندی روزی 2 عدد
8. استفاده از سرکنگبین 40 شب
9. شستشوی مواضع درگیر با سرکه رقیق شده و آب جوشیده
10. استفاده از زالو در صورت و پشت گوشها در صورت مقاومت به درمان حجامت
11. عناب روزی 7 عدد
12. کرم گل بنفشه روزی 3 مرتبه روی جوشها مالیده شود.
13. درصورت وجود جوش صورت انجام حجامت چانه هم ضروری هست.
+2
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.