احمد انارکی محمدی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خواستار واقعبینی در تعیین قیمت دلار در لایحه بودجه سال آینده شده است
با وجود فروکش نسبی تلاطم در بازار سکه و ارز در ایران، یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس کاهش کوتاه مدت قیمت ارز در ایران را نامحتمل دانسته است.
به گزارش اقتصاد آنلاین احمد انارکی محمدی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، گفته است: "ممکن است که قیمت دلار در آینده نزدیک تا حدودی فروکش کند اما نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که قیمت آن کمتر از ۴ هزار و ۲۰۰ تومان شود."
او خواستار واقعبینی در تعیین قیمت دلار در لایحه بودجه سال آینده (۱۳۹۷) شده است.
قیمت دلار در لایحه بودجه سال آینده ۳۵۰۰ تومان در نظر گرفته شده است.
عدهای از منتقدان میگویند افزایش قیمت ارز یکی از اقدامات دولت برای جبران کسری بودجه سال آینده است آقای انارکی محمدی همچنین گفته است: "در حال حاضر این شائبه وجود دارد که دولت عمدا بازار و قیمت ارز را کنترل نمیکند تا قیمت ها در بازار آزاد همچنان افزایشی باشد و از محل مابهالتفاوت قیمت ارز مبادلهای و ارز آزاد، کمبود بودجه خود را جبران کند که باید مسئولان به این شائبه ها پاسخ روشنی بدهند."
عدهای از منتقدان میگویند افزایش قیمت ارز یکی از اقدامات دولت برای جبران کسری بودجه سال آینده است.
حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، اما گفته "دولت بهدنبال افزایش نرخ ارز برای جبران کسری بودجه نیست" و وعده داده ارز کافی از سوی دولت تامین خواهد شد.
به گفته بعضی فعالان بازار ارز ، یکی از علتهای افزایش قیمت دلار در روزهای اخیراین بوده که بانک مرکزی ارز کمتری به صرافیهای خود در بازار تزریق کرده است.
صمد کریمی، مدیر اداره صادرات بانک مرکزی، امروز (سهشنبه سوم بهمن) گفته است: "امروز تمام تقاضاها در بازار ارز پوشش داده شد و بالغ بر ۲۵۰ صرافی مجاز در سطح کشور، از بانک مرکزی از طریق صرافی های منتخب بانکی ارز دریافت کردند." در معاملات امروز در بازار آزاد تهران، ارز با تغییرات جزئی همراه بودند.
همزمان قیمت سکه تمام طرح جدید هم یک میلیون و ۵۳۹ هزار تومان بود که تغییر چندانی نسبت به روز گذشته نداشت.
طی روزهای اخیر افزایش نرخ دلار به بالا رفتن قیمت طلا در ایران هم منجر شد و این در حالی بود که از هفته پیش قیمت جهانی طلا شروع به کاهش کرده بود.
ولیالله سیف، رئیس بانک مرکزی، به شهروندان توصیه کرده پول خود را به جای بازار ارز در بانکها سپردهگذاری کنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، آقای سیف گفته است: "روند ۴ تا ۵ سال گذشته همین بوده که نرخ ارز در دو ماه آذر و دی افزایش یافته و در اسفند متعادل می شود و مردم باید توجه کنند که کسی نمیتواند از سرمایه گذاری در بازار ارز سود ببرد و سود سپردهگذاری در نظام بانکی ما از درگیر کردن منابع مالی در بازار ارز بیشتر است."
او همچنین گفته: "افزایش قیمت ارز در هفته های اخیر، ارتباطی با سیاست تک نرخی کردن ارز ندارد و آن سیاستی است که بانک مرکزی از کانالهای خاص خود، پیگیری می کند."
قیمت دلار آمریکا در معاملات اول بهمن به حدود ۴۷۰۰ تومان رسید و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
قیمت دلار در فروردین ماه سال جاری خورشیدی (۱۳۹۶) حدود ۳۷۵۰ تومان بود و طی این مدت بطور ثابت افزایش قیمت داشته است.
رئیس بانک مرکزی به شهروندان ایرانی توصیه کرده "ریسک و خطر موجود در بازار ارز را نپذیرند" و به سمت سرمایهگذاری امن حرکت کنند.
آقای سیف همچنین گفته: "در حدود چهار تا پنج سال گذشته کسی که سرمایه خود را در بانکها سپرده کرده و حتی اگر نرخ سود بالای ۲۵ درصد هم دریافت نکرده و ۱۵ درصد گرفته است، حداقل تاکنون منابع او ۸۰ درصد رشد داشته، در حالی که اگر در همین مدت سرمایه گذاری در ارز انجام شده بود و نرخ دلار را در آن زمان در رنج ۳۰۰۰ تومان در نظر بگیریم حداکثر سود نزدیک به ۵۰ درصد میشود."
براساس تازهترین گزارشی که بانک مرکزی در آبان ماه ۱۳۹۶ یعنی دو ماه بعد از کاهش سود سپردهها منتشر کرد، برای بسیاری از شهروندان ایرانی سپردهگذاری همچنان جذاب است و سپردهگذاران همچنان سود بدون خطر بانکها را به گزینههای سرمایهگذاری دیگر ترجیح میدهند.
البته هنوز گزارش جدیدی با توجه با اتفاقات اخیر در ایران و در بازار ارز در این زمینه در دست نیست چون بانک مرکزی معمولا آمارها را با تاخیر اعلام میکند.