در ادامه واکنشها به سخنان اخیر حسن روحانی در مورد قابل نقد بودن همه مسئولان جامعه حتی در زمان حکومت پیامبر اسلام، آیت الله ناصر مکارم شیرازی، از مراجع تقلید شیعه در قم گفته است که چنین سخنانی باعث التهاب جامعه میشود و دولت باید از آن پرهیز کند.
آقای مکارم شیرازی گفته: "شما بگویید که کسی در کشور معصوم نیست و همه قابل نقد هستند، دیگر چکار به زمان معصومین دارید؟"
او گفته که دولت به جای این حرفها باید به سه کار اصلی خود برسد که از نظر او اینهاست: "جلوگیری از گرانی، ایجاد اشتغال خصوصا برای جوانان تحصیل کرده و اصلاح فضای مجازی به گونهای که مشکلات مردم را حل کند اما مفاسد کنونی را نداشته باشد."
محمدرضا مدرسی یزدی، عضو فقهای شورای نگهبان هم گفته است: "اگر کسی یک مقدار تعهد داشته باشد یا مقداری به مسائل اجتماعی توجه کند، غیرقابل نقد بودن معصوم مطلب واضح دینی و مورد قبول عامه است."
آقای مدرسی یزدی از آقای روحانی نام نبرد، اما به کسانی که چنین سخنانی میگویند توصیه کرد: "هر چه دیگران به دهنتان میگذارند تکرار نکنید و هر چه در گوشتان میخوانند باور نکنید."
هادی صادقی، معاون فرهنگی قوه قضائیه هم گفت: "تعجب ما و همه مردم این است که چرا یک روحانی تحصیلکرده این حرف را میزند؟"
او گفت که پایگاه چنین سخنانی فرهنگ سکولار غیردینی است و افزود: "اگر در بیان این جمله از سوی گوینده اشتباهی رخ داده است، بهتر است هر چه زودتر و به صراحت اشتباه بودن گفته خود را اعتراف کند."
حسن روحانی، رئیس جمهور ایران روز ۱۸ دی در دیدار با گروهی از مسئولان وزارت اقتصاد گفته بود: "همه باید انتقاد شوند و استثناء ندارد. تمام مسئولین در کشور قابل نقدند. ما در کشور معصوم نداریم مگر اینکه یکوقت امام دوازدهم ظهور کرد که آن وقت هم میشود نقد کرد. پیغمبر هم اجازه نقد میداد."
در پی انتشار این اظهارات، عدهای از چهرهها و نهادهای مذهبی به آن اعتراض کردند.
از جمله جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در بیانیهای اعلام کرد: "نفی عصمت رسول اکرم و ائمه معصومین مخالفت صریح با اسلام و مذهب تشیع است... اکیداً توصیه میکنیم بعضی از مسئولان از ورود به مسائل اعتقادی و تخصصی فکری در اظهارات خویش پرهیز کنند و به جای آن تلاش خود را به حل مشکلات معیشتی و گرفتاریهای اقتصادی مردم معطوف کنند."