هشدار آلزایمری که می تواند ذهن شما را نجات دهد

بیماری آلزایمر بیماری چیزی فراتر از خاطرات شما را سرقت می کند. این بیماری توانایی شما در انجام وظایف ساده را نیز کاهش داده و چیزی جز سرگشتگی، ناامیدی و متکی بودن به دیگران برای مراقبت از خودتان را بر جای نمی گذارد.
 
به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "ایزی هلث آپشنز"، تنها در آمریکا پنج و نیم میلیون نفر به آلزایمر مبتلا هستند. و در شرایطی که شاید فکر کنید توانایی مبارزه و غلبه بر این بیماری وجود ندارد، اما شما کاملا هم ناتوان نیستید.
 
نتایج مطالعه ای جدید نشان داده است، افرادی که در مسیر آلزایمر قرار دارند ممکن است در مراحل اولیه در پردازش آنچه به نام حافظه معنایی - اطلاعات مبتنی بر دانش - شناخته می شود، دچار مشکل باشند.
 
در حافظه معنایی تجربیات جدید جایی ندارند. در عوض، حافظه معنایی آن چیزی است که در طول زندگی خود درباره زندگی و جهان اطراف خود فرا گرفته اید.
 
زمانی که قصد دارید چیزهای خاصی را که فرا گرفته اید به یاد آورید، مانند نام پایتخت فرانسه، اسامی رنگ ها، صداهای حروف، یا چگونگی بستن دکمه های یک پیراهن، شما از حافظه معنایی خود استفاده می کنید.
 
و به گفته پژوهشگران، آگاهی از افت در حافظه معنایی پیش از بیماری آلزایمر فوق العاده اهمیت دارد، زیرا ممکن است امکان تقویت این ارتباطات پردازش معنایی از طریق تمرین وجود داشته باشد.
 
کدام بزرگ‌تر است... یک مورچه یا یک خانه؟
 
بیشتر مطالعات درباره بیماری آلزایمر و نخستین مرحله آن - اختلال شناختی خفیف (MCI) - بر این که بیماری چگونه بر حافظه کوتاه مدت تاثیر می گذارد، متمرکز بوده اند.
 
این تا زمانی بود که متخصصین بالینی، مانند پزشکان و پرستاران، که تجربه تعامل با بیماران را داشتند، این مساله را گزارش کردند که به نظر می رسد بیماران مبتلا به اختلال شناختی خفیف در پردازش دانش معنایی دچار مشکل هستند و بر همین اساس پژوهشگران تصمیم گرفتند تا بررسی های دقیق‌تری در این زمینه داشته باشند.
 
طی یک پژوهش 25 بیمار مبتلا به اختلال شناختی خفیف، 27 بیمار مبتلا به بیماری آلزایمر و 70 نفر که از نظر شناختی دچار مشکلی نبودند، مورد بررسی قرار گرفتند.
 
پژوهشگران تصمیم گرفتند درک شرکت کنندگان از اندازه را برای سنجش توانایی استفاده از اطلاعات معنایی به منظور قضاوت بین دو مجموعه از حقایق، مانند کدام بزرگ‌تر است: یک کلید یا یک مورچه، و یک کلید یا یک خانه، را آزمایش کنند.
 
آنها تفاوت هایی بزرگ بین گروه سالم از نظر شناختی، گروه بیماران مبتلا به اختلال شناختی خفیف و بیماران مبتلا به آلزایمر، که کندترین عملکرد را در ارائه پاسخ به پرسش های مطرح شده داشتند، را مشاهده کردند.
 
سپس، پژوهشگران با نشان دادن عکس یک مورچه و یک خانه بزرگ یا یک مورچه بزرگ و یک خانه کوچک پژوهش خود را ادامه دادند. این بار، بیماران مبتلا به اختلال شناختی ضعیف و آلزایمر مشکلی در ارائه پاسخ به بخش اول آزمایش نداشتند و قادر به انتخاب خانه در پاسخ به این پرسش که کدام بزرگتر است بودند. اما در صورت ابهام در تصویر - اندازه مورچه به بزرگی خانه کوچک بود - آنها دچار سردگمی شده، پاسخ اشتباه ارائه می کردند یا زمان بیشتری طول می کشید تا به پاسخ درست برسند.
 
تمرین دادن حافظه معنایی
 
خبر خوب این است که شما می توانید حافظه معنایی خود را تمرین و ارتقا دهید، و انجام این کار ممکن است به پیشگیری از نشانه های زوال شناختی کمک کند.
 
از جمله این تمرینات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
 
تمرینات یادآوری
 
بهترین تمرینات برای بهبود حافظه معنایی به یاد آوردن یک سری از واژه ها و افزایش تعداد و دشواری آنها است. به عنوان مثال، تلاش کنید نام تمام استان های ایران را به خاطر بسپارید، سپس مرکز هر استان، و پس از آن به سراغ قاره ها و کشورهای دیگر بروید.
 
فراگیری زبانی جدید
 
فراگیری زبانی جدید نیازمند گسترش و فراگیری واژگان جدید، قواعد دستور زبان جدید و ساختارهای جمله جدید است. در این شرایط حافظه معنایی به طور مداوم مورد استفاده قرار گرفته و تقویت می شود.
 
پاسخ به پرسش ها
 
یکی از دوستان یا یکی از اعضای خانواده شما می تواند یک سری از پرسش ها مانند این که اسامی ماه های سال چه هستند، یا اعداد بین 1 تا 15 چه هستند را برای شما بنویسد. همچنین، آنها می توانند جملات ناقص را در اختیار شما قرار دهند تا آنها را کامل کنید. به عنوان مثال، "لیمویی رنگ ..."، "پایتخت آمریکا ..."، و غیره.
 
حل جدول کلمات متقاطع
 
همانند مورد قبل، حل کردن جدول کلمات متقاطع موجب به یاد آوردن اطلاعات در حافظه معنایی برای پاسخ به پرسش ها می شود.
 
حافظه معنایی به شما اجازه می دهد از چگونگی کارکرد جهان اطراف خود و چگونگی انجام وظایفی که در طول روز باید به آنها رسیدگی کنید، از درست کردن صبحانه تا مصرف دارو و تمیز کردن خانه، آگاه باشید. و افت این حافظه می تواند نشانه ای از حرکت در مسیر ابتلا به بیماری آلزایمر باشد. اقدامات لازم را اکنون انجام دهید و حافظه معنایی خود را تقویت کنید تا از نظر شناختی در زندگی خود شرایط مطلوبی داشته باشید.
+13
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.