اینها توصیههای رسمی و معتبر هستند که پشتوانه علمی دارند. بر همین اساس به برخی از سوالها پاسخ میدهیم.
برای رفع سریع چاقی شکمی چه کنیم؟ پاسخ قطعی به این سوال وجود ندارد، اما شاید این نکات مفید باشند:
چاقی شکمی در صورتی که فرد بیماری زمینهای نداشته باشد، نشانه دریافت زیاد کالری و کمی تحرک است.
تغذیه خود را بر اساس آنچه گفته شد اصلاح کنید و ورزش کنید. تحقیقات نشان میدهند که هر رژیمی که مدعی "برتری" است در"ادعای" خود "اغراق" کرده است.
به وعدههای بزرگ تبلیغاتی -چه در رسانه چه دهان به دهان- توجه نکنید. اگر این وعدهها واقعا محقق میشدند تحقیقات علمی آن را نشان داده بودند.
نکته دیگر اینکه تحقیقات نشان میدهند که اگر با گرفتن رژیمی خیلی سریع وزن کم کنید به احتمال زیاد دوباره به وزن قبلی بر میگردید. افزایش وزن به مرور زمان اتفاق میافتد و کاهش وزن سالم هم همینطور. استمرار در تغذیه سالم به همراه ورزش موثرترین روش است.
بهترین وسالمترین رژیم غذایی کدام است؟ این سوال هم پاسخ قطعی ندارد، اما بررسی تحقیقاتی که در باره رژیمهای غذایی انجام شده رژیم غذایی مدیترانهای را به عنوان سالمترین معرفی میکند. در سال ۲۰۱۴ دو متخصص تغذیه برای پیدا کردن بهترین رژیم غذایی، تحقیقات بسیاری را درباره رژیمهای غذایی مختلف بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که سه نکته را با قطعیت زیاد می توان گفت؛ تغذیهای سالم است که:
۱. مواد غذایی آن مستقیما از طبیعت آمده باشد (نه مواد غذایی فرآوری شده، نه غذای آماده، نه فست فود، نه غذای کنسروی و مایکروویوی و امثال آن)
۲. بیشتر آن گیاهی باشد
۳. مواد حیوانی آن از حیواناتی گرفته شده باشد که خود غذاهای طبیعی مصرف کرده باشند (پیدا کردن و اطمینان حاصل کردن از این موضوع کار راحتی نیست)
چاقی شکمی در صورتی که فرد بیماری زمینهای نداشته باشد، نشانه دریافت زیاد کالری و کمی تحرک استرژیم غذایی مناسب برای کبد چرب چیست؟ چندین سوال در این باره به دست ما رسیده که پاسخ دادن به آن، با این اطلاعات محدود ممکن نیست اما این توصیهها میتواند کمک کننده باشد:
کبد چرب که دلیلی غیر از مصرف الکل داشته باشد درجات مختلف دارد. درجه خفیف آن که معمولا بدون علامت است ممکن است در افراد زیادی وجود داشته باشد که محصول جمع شدن چربی در سلولهای کبد است. در درصد کمی از جمعیت این چربی میتواند باعث التهاب کبد شود و درجات شدیدتر را ایجاد کند که میتواند در نهایت به سیروز کبد و از کار افتادن آن منجر شود. چاقی، دیابت نوع دوم، فشار خون، کلسترول بالا، سن بالای پنجاه و سیگار عوامل زمینهساز آن هستند. بنابراین بطور کلی میتوان گفت تغذیه سالم و متعادل، ورزش، ترک سیگار و تنظیم قند خون راهکارهای اصلی هستند و خوردن روغن زیتون صبحگاهی یا خودداری از خوردن میوه برای درمان آن پایه طبی ندارد.
قرصهایی که برای لاغری توصیه میشوند چه عوارضی دارند؟ داروهای لاغری انواع بسیاری دارند با ترکیبات مختلف بنابراین نمیتوان گفت آیا ضرر دارند یا چه ضرری دارند. اما آنچه با قاطعیت بسیار بیشتری میتوان گفت این است که تاکنون داروی لاغری که از نظر طبی سودمندی آن ثابت شده باشد پیدا نشده است.
من وگان هستم (اما نه خام گیاهخوار مطلق) خواستم بدانم آیا از نظر پزشکی این رژیم هم خطرناک است؟ از نظر طبی وگان خطرناک نیست، اما نیاز به ملاحظاتی دارد. علاوه بر آنچه به عنوان تغذیه سالم و متعادل مطرح شد به این نکات توجه کنید:
باید مراقب تعادل و سلامت تغذیه خود باشید بخصوص برای تامین آهن، کلسیم و ویتامین ب ۱۲.
پزشکان مصرف زیاد غذای سرخشده را توصیه نمیکنند کلسیم و ویتامین در متابولیسم بدن ارتباط بسیار نزدیکی با هم دارند. در گیاهخواران و وگانهایی که لبنیات میخورند کلسیم از همین راه به بدن میرسد، اما برای آنها که هیچ فرآورده حیوانی مصرف نمیکنند این توصیهها را پیشنهاد میکنیم: برای تأمین ویتامین د و کلسیم: