دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا، روز دوشنبه با اعلام راهبرد جدید امنیتی این کشور و تأکید بر شعار انتخاباتیاش مبنی بر اولویت دادن به آمریکا، رهبران پیشین این کشور را به دلیل ناتوانی در این موضوع و بیتوجهی به شهروندان آمریکایی سرزنش کرد.
آقای ترامپ با اشاره عملکرد قوی اقتصادی در دوره ریاست جمهوری خود تأکید کرد که رهبران ما درگیر ساختن کشور در خارج از آن بودند و نتوانستند کشور را از درون بسازند.
دونالد ترامپ از جمله از رویکرد دولت قبلی آمریکا در خصوص توافق هسته ای با ایران، برجام، انتقاد کرد و گفت: آنها توافقی بد و باور نکردنی را با ایران منعقد کردند.
رییس جمهوری آمریکا اضافه کرده است: برای مقابله با ایران و جلوگیری از دست یابی این کشور به سلاح هسته ای؛ سپاه پاسداران را به دلیل حمایت از تروریسم مورد تحریم قرار دادم و از تایید توافق هسته ای به کنگره با ایران خودداری کردم.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، ۲۱ مهر ماه با راهبرد جدید دولت خود در قبال تهران گفت قادر به تأیید پایبندی ایران به توافق هستهای نیست.
دولت آمریکا باید در بازههای ۹۰ روزه گزارشی از اجرا یا اجرانشدن برجام از طرف ایران، به کنگره ارائه کند. آقای ترامپ عملا از تائید این موضوع خودداری کرده و در نتیجه تصمیمگیری در مورد بازگشت یا وضع تحریمها علیه ایران را به کنگره سپردهاست.
آمریکا «برنده بازی خواهد بود»
رئیسجمهور آمریکا که راهبرد جدید امنیتیاش بر رقابت دائمی بین کشورهای تأکید میکند، در سخنان خود در معرفی این راهبرد گفت که آمریکا در میانه یک بازی است و آمریکا برنده این بازی خواهد بود.
آسوشیتدپرس مینویسد راهبرد جدید امنیتی آمریکا بر حفاظت از کشور، از جمله ساخت دیوار مرز جنوبی با مکزیک و نیز اقداماتی در خصوص مهاجرت تمرکز دارد. او همچنین در این راهبرد بر ارتقای سطح رفاه شهروندان آمریکایی، و نیز ترویج صلح از طریق استحکام و پیشبرد نفوذ آمریکا تأکید کرده است.
آقای ترامپ در سخنان خود تصریح کرد که آمریکا به همکاری با دیگر کشورها ادامه میدهد اما «در چارچوبی که همواره از منافع ملی خود حفاظت کند».
رئیسجمهور آمریکا در این سخنان تأکید کرد که راهبرد امنیتی او آمریکا را در اولویت قرار میدهد.
راهبرد امنیتی جدید دولت آمریکا که پیش از سخنان روز دوشنبه آقای ترامپ خطوط کلی آن در اختیار رسانههای قرار گرفت، موضع سرسختانهای در قبال چین و روسیه دارد و تصریح میکند که این دو کشور میکوشند «جهان را به شکلی تحت تأثیر قرار دهند که با ارزشها و منافع آمریکا در تضاد است».
در این راهبرد هشدار داده شده که «روسیه و چین با به چالش کشیدن قدرت، نفوذ و منافع آمریکا میکوشند امنیت و موفقیت اقتصادی آمریکا را تضعیف کنند؛ از آزادی و عادلانه بودن نظام اقتصادی جهان بکاهند و به این وسیله قدرت نظامی خود را افزایش داده و اطلاعات را در جوامع خود محدود کرده و نفوذ خود را گسترش دهند».
در این راهبرد جدید امنیتی آمریکا از ایران و کره شمالی به عنوان «حکومتهایی یاغی» یاد شده که در کنار گروه حکومت اسلامی، چالشی برای امنیت آمریکا هستند..
راهبرد امنیتی که در روزهای گذشته آخرین مراحل تدوین آن صورت گرفت، سندی رسمی است که از زمان ریاست جمهوری رونالد ریگان، همه رؤسای جمهور آمریکا معمولاً هر چهار سال یک بار آن را ارائه دادهاند.
این راهبرد جدید در شرایطی اعلام میشود که مناسبات آمریکا و روسیه به خاطر مسائلی مثل دخالت روسیه در شرق اوکراین و جنگ داخلی سوریه و ادعاهای مربوطه به دخالت مسکو در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ به نازلترین حد خود از زمان پایان جنگ سرد رسیده است.
دونالد ترامپ از زمان آغاز ریاست جمهوری خود در ژانویه ۲۰۱۷ حکومت چین را به کاربست شیوههای اقتصادی ناعادلانه متهم کرده، آن کشور را به خاطر نظامی کردن مناطق مورد اختلاف در دریای جنوبی چین مورد انتقاد قرار داده و از پکن خواسته است برای متوقف کردن برنامههای هستهای و موشکی کره شمالی به آن کشور فشار بیشتری بیاورد.