موضوع اذیت و آزار کارکنان بیبیسی فارسی و خانوادههای آنها از سوی حکومت ایران در نشستی در پارلمان بریتانیا مطرح شد.
این نشست سهشنبه شب ۵ دسامبر (۱۴ آذر) به دعوت اتحادیه سراسری روزنامه نگاران بریتانیا و وکلای بیبیسی فارسی و چند نفر از نمایندگان پارلمان برگزار شد.
در این نشست تعدادی از نمایندگان مجلس عوام و شماری از اعضای مجلس اعیان بریتانیا حضور داشتند.
تیم داوسون، رئیس اتحادیه روزنامه نگاران بریتانیا، رفتار حکومت ایران با روزنامهنگاران بیبیسی فارسی را "خجالت آور" توصیف کرد و گفت: "اگر آنها با آنچه این روزنامهنگاران میگویند یا مینویسند مشکل دارند باید با آن مسائل برخورد کنند."
بیبیسی در مورد اذیت و آزار علیه کارکنانش در بخش فارسی به سازمان ملل شکایت کرده و حالا از مجلس عوام و مجلس اعیان بریتانیا هم خواسته که این موضوع را پیگیری کنند.
لرد هنی، عضو کمیته روابط خارجی مجلس اعیان بریتانیا گفت که حمایت پارلمان مفید است "اما کسی نباید تصور کند که این حمایتها با انگیزه سیاسی انجام میشود یا هدف از آن گرفتن امتیاز از ایران است... این یک موضوع صرفا انسانی است."
تابستان گذشته و در پی سالها آزار و اذیت اعضای خانواده کارکنان بیبیسی فارسی توسط سازمانهای امنیتی جمهوری اسلامی، دادسرای اوین در تهران ۱۵۲ نفر از کارکنان و همکاران فعلی و پیشین بیبیسی فارسی را به اتهام "اقدام علیه امنیت ملی" ممنوع المعامله کرد.
جیمی انگس، معاون رئیس سرویس جهانی بیبیسی در حاشیه جلسه پارلمان گفت: "شنیدن رفتاری که با همکاران ما در بخش فارسی میشود و دیدن اینکه آنها در چنین شرایطی به کار خود ادامه میدهند ما را مصمم کرده که کاری کنیم که این اذیت و آزارهای غیر قابل قبول، فورا متوقف شود".
کلین گلاهار، یکی از وکلای بخش فارسی بیبیسی هم گفت که رفتار دولت ایران، نقض واضح و آشکار چندین اصل حقوق بشر است.