هشدار روحانی نسبت به «نزدیک شدن برخی کشورهای منطقه» به اسرائیل
+15
رأی دهید
-22

به گزارش خبرگزاری ایرنا، حسن روحانی، روز سهشنبه، ۱۴ آذر، در یک سخنرانی گفت که برخی از کشورهای منطقه و اسلامی «نزدیکی» خود به اسرائیل را «با کمال بیپروایی آشکار میکنند».
وی با اشاره به آنچه «گفتوگو»، «تعامل پنهانی» و «همکاری» برخی از کشورهای منطقه با اسرائیل در سالهای گذشته نامید، افزود که آنان پیش از این «حداقل به زبان منکر بودند و آن اقدام از نظر آنها زشت، شوم، قبیح و ناپسند بود».
آقای روحانی تأکید کرد که پیش از این «هیچ مقامی از کشورهای اسلامی توان آن را نداشت که به صراحت به مردم بگوید اسرائیل دوست ما و مقاومت دشمن ما است».
وی اضافه کرد: «امروز متأسفانه تلاش میکنند این منکر بزرگ را تا به معروف تبدیل کنند. البته تردید ندارم ملتهای منطقه و مسلمانان جهان نخواهند گذاشت این نقشه شوم به ثمر برسد».
محمد علی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران، نیز روز پنجشنبه دوم آذر عربستان سعودی را به داشتن «همکاری اطلاعاتی و امنیتی» با اسرائیل متهم و تهدید کرده بود که اگر این کشور «دست از همکاری با استکبار» برندارد «ترکشهای جبهه مقاومت آنها را میگیرد».
مسئولان ایرانی از ایالات متحده و همپیمانان آن کشور با عنوان «استکبار» یاد میکنند و از هم پیمانان جمهوری اسلامی با عنوان «جبهه مقاومت» نام میبرند.
روزنامه نیویورک تایمز شنبه ششم شهریور از نزدیکی بیشتر میان عربستان سعودی و امارات متحده عربی با اسرائیل، در «اتحادی نانوشته علیه ایران» خبر داده و راههای جدید ارتباط میان آنها را «جدی و مهم» ارزیابی کرده است.
این روزنامه از جمله به سفر علنی ماه گذشته هیئت سعودی به اسرائیل به ریاست ژنرال ذخیره انور عشقی و تأیید دیدار مدیر کل وزارت امور خارجه اسرائیل با او در اورشلیم (بیتالمقدس) اشاره کردهاست.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل و یووال اشتاینیتز، مسئول «پرونده ایران» در دولت اسرائیل در دوره اخیر بارها گفته بودند، «زمان آن رسیده که کشورهای عربی تماسهای خود را با اسرائیل علنی کنند».
در همین حال ژنرال گادی آیزنکات، رئیس ستاد ارتش اسرائیل، در ۲۵ آبان ماه در مصاحبه با یک وبسایت عربستان سعودی گفته بود که اسرائیل آماده است تا در راستای مقابله با ایران، با عربستان همکاری اطلاعاتی کند.
با این حال عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان سعودی، روز جمعه دهم آذرماه تأکید کرده بود که این کشور هیچگونه رابطهای با اسرائیل ندارد.
انتشار گزارشها درباره «نزدیکی» عربستان سعودی و اسرائیل در حالی صورت میگیرد که روابط ایران و عربستان سعودی در سالهای اخیر و پس از درگیریها در سوریه و یمن تیرهتر شدهاست.
تنش لفظی مقامات دو کشور بهدنبال استعفای اخیر سعد حریری از سمت نخستوزیری لبنان و شلیک یک موشک به ریاض توسط شیعیان شورشی حوثی در یمن وارد مرحله تازهای شدهاست.
در همین حال محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، روز پنجشنبه، دوم آذر، در اظهاراتی کمسابقه، رهبر جمهوری اسلامی را «هیتلر جدیدی» نامیده بود که در منطقه خاورمیانه ظهور کردهاست.
یک روز بعد بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، این سخنان را «ناپخته، ناسنجیده و سخیف» نامید که به توصیف او، «باعث شدهاست کسی در جهان و عرصه بینالملل اعتباری برای آن قائل نشود».
۴۱

Iranemaa - قم، ایران
جناب کلیدساز متقلب ،در عربستان بخاطر قوانین اسلام ،دموکراسی وجود ندارد اما بخاطر رابطه خوب با امریکا و کلکل نکردن با اسراییل و حتی جدیدا رابطه خوب با اسراییل ،مثل مردم ما،با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم نمیکنند و مثل ایران کرور کرور به فلسطین پول نمیدهند تا کسری بودجه داشته باشند. و مورد بعد اینکه از نظر اکثر انها شیعه اصلا مسلمان محسوب نمیشود که شما ناراحتی
2
18
سه شنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۷
۴۳

شب تاب - یوکوهاما، ژاپن
بهتره بگیم زرد کردن روحانى نسبت به نزدیک شدن برخى کشورهاى منطقه به اسرائیل تا هشدار!
3
15
سه شنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۰
۳۳

tiger.man - ریکیاویک، ایسلند
عربستان به خودش بار مالی جنگ با ایران را تحمیل نمیکنه ولی همین تو باطلاق سوریه و عراق و یمن و . گذاشتن ایران برای از تضعیف اقتصادی ایران که در میان مدت به تصعیف سیاسی و از بین رفتن وجهه سیاسی ایران در جامعه جهانی و بخصوص در خاورمیانه و جهان اسلام انجامیده که در نهایت احتمال تجزیه ایران را در بر خواهد داشت براش کافیه. عربستان مثل ایران داد و بیداد راه نمیاندازه ولی از لحاظ سیاسی بی نهایت زیرکانه داره فعالیت میکنه چرا که ایران را در سیاست خارجی و در سیاست داخلی از لحاظ اقتصادی به نقطه بدون بازگشت داره میرسانه. همه این دخالت ها و ایجاد حوثی ها در یمن با بیش از 100 هزار نیروی نظامی و حشد الشعبی به قولی با 120 هزار نفر و سوریه با بیش از 70 هزار نفر و توله سگ های حزب ا. با بیش از 30 هزار نفر که ایران اجبارا باید به اینها حقوق بده تازه هزینه سلاح و رشوه و کوفت و زهرمارهای دیگه هم هست. این بار مالی خارج از توان ضعیف و شکننده اقتصادی ایرانه و درمیان مملکت را از درون متلاشی میکند.
2
5
سه شنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۷