حملات هوایی و زمینی اسرائیل به غزه

حمله اسرائیل به غزه (عکس از آرشیو) رادیو فردا ، فرنوش رام ( اسرائیل )
ارتش اسرائیل در ساعات شامگاهی پنجشنبه نهم آذر به چند نقطه در باریکه غزه حمله هوایی و زمینی کرد.
 
به گزارش رسانه های اسرائیل، سخنگوی ارتش این کشور با تایید انجام حملات، آن را پاسخی به شلیک «بیش از ده خمپاره» از غزه به سوی مواضع نظامیان اسرائیلی در مرز با غزه توصیف کرد.
 
اسرائیل گفته است که شلیک خمپاره ها آسیب جانی یا خسارت مالی در طرف اسرائیلی نداشته اما این کشور به هر حمله از غزه واکنش نشان می دهد.
 
رسانه های اسرائیل بر اساس گفته مقامات این کشور، شلیک خمپاره ها را به سازمان جهاد اسلامی فلسطین نسبت داده و گفتند مواضع شاخه نظامی این سازمان در الرفح مورد حمله ارتش اسرائیل قرار گرفت.
 
همزمان، رسانه های اسرائیل خبر دادند که این کشور همچنان حماس را مسوول حکومت غزه دانسته و در حملات هوایی و زمینی خود، مواضع حماس در «بیت حانون» در شمال غزه و نیز در غرب شهرک خان یونس در جنوب غزه را هدف قرار داد.
 
حماس و جهاد اسلامی به اسرائیل نسبت به تکرار این حملات هشدار دادند اما هنوز سازمانی مسوولیت شلیک خمپاره ها به سوی مواضع نظامیان اسرائیلی را بر عهده نگرفته است.
 
افزون بر باریکه غزه، کرانه باختری نیز روز پنجشنبه شاهد تنش و درگیری های شدید میان یهودی نشین ها و محافظان آنها با فلسطینی های یک روستا بود.
 
در این روز، یک مرد فلسطینی در منطقه «قصره» در حومه نابلس بر اثر شلیک گلوله محافظان مسلح اسرائیلی کشته شد.
 
رسانه های فلسطینی مرد کشته شده را یک کشاورز میانسال به نام محمود زعل عوده معرفی کرده و گفتند او در حال کار در مزرعه اش با گلوله اسرائیلی ها کشته شد.
 
منابع فلسطینی گفتند شهرک نشین ها با حمله به کشاورزان فلسطینی، در صدد راندن آنها از مزارع شان بودند و ساکنان روستای «قصره» در دفاع از کشاورزان چند تن از شهرک نشین های «مهاجم» را «در غاری محاصره کردند» که افراد مسلح اسرائیلی برای پایان دادن به این تنش «متوسل به زور» شد.
 
ارتش اسرائیل با رد ادعای فلسطینی ها گفت، مرگ مرد فلسطینی واکنش محافظان شهرک نشین ها به «سنگ پرانی» به سوی گروهی از نوجوانان اسرائیلی بود که با معلم خود در منطقه گردش می کردند.
 
محمود عباس رییس تشکیلات خودگردان فلسطینی مرگ کشاورز فلسطینی را محکوم کرد و آن را «نشان دیگری از واکنش های مرگبار اسرائیل نسبت به مردم فلسطینی» نامید.
 
تنش های جدید میان اسرائیل و فلسطینی ها با افزایش گزارش ها در مورد احتمال انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت المقدس، اورشلیم، همزمان شده است.
 
مایک پنس معاون رییس جمهوری آمریکا سه شنبه گفته بود که دولت دونالد ترامپ «به طرز فعالانه زمان و چگونگی انتقال سفارت آمریکا به اورشلیم را بررسی می کند».
 
روزنامه اسرائیلی جروزالم پست پنجشنبه نوشت، ارزیابی این کشور این است که دولت آقای ترامپ در چند روز آینده کار انتقال سفارت به اورشلیم را اعلام می کند؛ امری که به مفهوم آغاز اجرای قطعنامه سال 1995 کنگره، برای انتقال سفارت آمریکا به اورشلیم، است.
 
یووال اشتاینیتز و زئو الکین دو وزیر اسرائیلی در این روز در مصاحبه با رسانه های کشورشان گفتند که رییس جمهوری آمریکا باید به وضعیت کنونی پایان دهد و با انتقال سفارت، دیگر کشورها را نیز به رویه مشابه تشویق کند.
 
بر اساس گزارش رسانه های اسرائیل، گروههای مسیحی محافظه کار و حامی اسرائیل در آمریکا نیز فشار بر دولت ترامپ را برای انتقال سفارت به اورشلیم تشدید کرده اند.
 
اما پادشاه اردن چهارشنبه نسبت به قصد احتمالی آمریکا برای انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت المقدس هشدار داد.
 
بر اساس بیانیه دفتر پادشاهی اردن، ملک عبدالله دوم ابراز نگرانی کرد که انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس برای فلسطینی ها، دنیای عرب و اسلامی «پیامدهای سختی» داشته باشد و به گروههای تروریستی برای ترویج افکارشان فرصتی تازه بدهد.
 
پادشاه اردن همچنین گفته است که انتقال سفارت آمریکا به قدس در مقطع کنونی، راهکار دو کشوری (استقلال کشوری برای فلسطینیان در جوار اسرائیل) را با خطر روبرو می کند.
 
در این میان، در حالی که قرار بود جمعه دهم آذر، اول دسامبر، بر اساس توافق آشتی ملی فلسطینی، اداره امور غزه، بعد از ده سال، از حماس به حکومت خودگردانی منتقل شود، رسانه های فلسطینی خبر دادند که عملی شدن این وعده در ابهام قرار گرفته است.
 
بر اساس گزارش رسانه های فلسطینی، سران فتح و حماس با تاخیر دستکم ده روزه در انتقال امورغزه به حکومت خودگردانی موافقت کرده اند.
 
اما به گزارش خبرگزاری فرانسه، عزام الاحمد مقام ارشد جنبش فتح، جنبش حماس را به عدم پایبندی به توافق آشتی ملی که ماه گذشته با میانجی گری مصر در قاهره بدست آمد، متهم کرد.
+33
رأی دهید
-15

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۳
    rahjoo - بابل، ایران
    کرمِ حکومت ایرانه! دیده اوضاعش تو منطقه و داخل خیلی قمردرعقربه،اومده سیخ داده به اسرائیل که چند صباحی سرگرم کنه مخاطباشو
    4
    15
    جمعه ۱۰ آذر ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۱
    kawir - فرانکفورت، آلمان
    دستتون درد نکنه،به تروریست نباید رحم کرد،نه بزرگ نه به کوچکشون!
    3
    21
    جمعه ۱۰ آذر ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.