ائتلاف به رهبری عربستان به محاصره یمن پایان می‌دهد

با پایان محاصره یمن بنادر این کشور باز و ارسال کمک‌های بشردوستانه به این کشور امکانپذیر می‌شود ائتلاف به رهبری عربستان سعودی به محاصره هوایی و یمن پایان می‌دهد تا امکان ارسال کمک‌های بشردوستانه به این کشور فراهم شود.
 
به گفته سخنگوی سازمان ملل متحد، دولت عربستان به آگاهی این سازمان رسانده است که در نظر دارد ممنوعیت پرواز به فرودگاه صنعا، پایتخت یمن، و رفت و آمد به بنادر حدیده و صالح یمن در دریای سرخ را لغو کند. وی گفت که با آزاد شدن ورود و خروج هوایی و دریایی به یمن، از سرگیری ارسال کمک‌های بشردوستانه از جمله به منظور مقابله و جلوگیری از شیوع بیماری‌های مسری در این کشور امکانپذیر خواهد شد.
 
سخنگوی سازمان ملل گفت که نماینده عربستان وعده داده است که لغو این محدودیت‌ها "ظرف روز آینده" صورت گیرد و افزود در چنین صورتی، باید این تصمیم را "تحولی مثبت و عمده" در راستای کاهش فشار بر مردم جنگ‌زده یمن دانست.
 
حدود سه هفته پیش، یک فروند موشک از داخل یمن به سوی پایتخت عربستان پرتاب و توسط تجهیزات دفاع ضد موشکی این کشور در هوا منهدم شد. گروه حوثی‌ها در یمن مسئولیت پرتاب این موشک را برعهده گرفت و در واکنش به آن، نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی گفتند که به منظور اعمال مصوبه سازمان ملل در ممنوعیت ارسال اسلحه برای حوثی‌ها، ارتباط هوایی و دریایی این کشور را محدود خواهند کرد.
جنگ یمن مردم این کشور را با مشکلات عمده از جمله کمبود شدید مواد اساسی مواجه کرده است عربستان سعودی حکومت ایران را به حمایت تسلیحاتی از جمله ارسال موشک برای حوثی‌ها متهم می‌کند اما برخی مقامات جمهوری اسلامی گفته‌اند که این موشک‌ها از قبل در یمن وجود داشته یا در صنایع موشک‌سازی متعلق به حوثی‌ها در آن کشور تولید می‌شود.
 
دولت عربستان پس از بستن مرزهای هوایی و دریایی یمن گفته بود که محموله‌های ارسالی برای یمن از جمله کمک‌های سازمان ملل تنها پس از بازرسی دقیق به منظور اطمینان از غیرنظامی بودن محتوای آنها اجازه ورود به یمن را خواهد یافت اما سازمان ملل این شرط را قابل قبول ندانست.
 
یمن، که حتی پیش از جنگ نیز از جمله کشورهای فقیر جهان و به کمک‌های خارجی از جمله از سوی عربستان سعودی نیازمند بود، در نتیجه جنگ گرفتار فشار شدید اقتصادی به خصوص در مناطق تحت تسلط حوثی‌ها شده است. کمبود مواد اساسی و شیوع بیماری‌های واگیردار از جمله مشکلات مردم یمن است که سازمان ملل و سازمان‌های امدادرسانی بین‌المللی در صدد مقابله با آنها بوده‌اند. همچنین، عملیات نظامی به خصوص حملات هوایی ائتلاف تلفات غیرنظامی به همراه داشته است.
مقامات سعودی گفته‌اند که حوثی‌های یمن از کمک گسترده مالی و تسلیحاتی ایران برخوردار هستند بحران یمن: بهار عربی و جنگ نیابتی
در اوایل سال ۲۰۱۱ و در جریان بهار عربی، حرکت اعتراضی به دولت علی عبدالله صالح، که نزدیک به سی و پنج سال ریاست جمهوری را در دست داشت، به خشونت گرایید و پس از چندین ماه تظاهرات و درگیری، وی سرانجام در اوایل سال ۲۰۱۲ از این مقام کناره‌گیری کرد و منصور عبد ربه هادی، معاون رئیس جمهوری، این سمت برعهده گرفت. در انتخاباتی که بعدا برگزار شد، عبد ربه هادی با برنامه‌ای برای ایجاد ساختارهای لازم جهت استقرار دموکراسی در یمن، برای یک دوره دو ساله به ریاست جمهوری انتخاب شد.
 
در سپتامبر سال ۲۰۱۴، شورشیان حوثی شهر صنعا، پایتخت را تصرف و در اوایل سال بعد، رئیس جمهوری و دولت او را عملا از قدرت برکنار کردند. حوثی‌ها گفتند که رئیس جمهوری استعفا داده و با تشکیل نهادی به نام دولت انتقالی، حکومت را در دست گرفتند در حالیکه دبیرکل سازمان خواستار بازگشت رئیس جمهوری به قدرت شده بود. طرفداران مسلح علی‌عبدالله صالح به رهبری فرزندش، احمد علی عبدالله صالح در جنگ کنونی از متحدان حوثی‌ها هستند.
 
با خروج عبد ربه هادی از پایتخت و در حالیکه نیروهای حوثی به سرعت به سوی جنوب یمن پیش روی می‌کردند، در مارس سال ۲۰۱۵ عربستان سعودی و چند کشور عرب و مسلمان دیگر ائتلافی را جهت حمایت از نیروهای دولتی تشکیل دادند. سازمان ملل و اکثر کشورهای جهان عبد ربه منصور هادی را رئیس جمهوری و رئیس دولت مشروع و قانونی یمن می‌دانند اما جمهوری اسلامی ایران طرفدار "دولت انقلابی" حوثی‌هاست هرچند کمک نظامی به این گروه را تکذیب کرده است.
 
از زمان استقرار جمهوری اسلامی در ایران، روابط حکومت روحانیون شیعه با حکومت خاندان وهابی در عربستان معمولا سرد و در مواردی متشنج بوده است. عربستان سعودی حکومت جمهوری اسلامی را به تلاش برای "صدور انقلاب" و بی‌ثبات سازی کشورهای منطقه متهم کرده و در مقابل، جمهوری اسلامی نیز حکومت عربستان را دارای عقاید انحرافی و عدم صلاحیت برای اداره اماکن مذهبی مسلمانان دانسته است. با وقوع حرکت موسوم به بهار عربی و به خصوص کشانده شدن برخی کشورها به درگیری‌های سیاسی و نظامی، این اختلاف شدت گرفته است.
 
به گفته ناظران هرچند حکومت‌های هر دو کشور در مخالفت با گسترش دموکراسی در منطقه وحدت نظر داشتند، اما حمایت آنها از طرف‌های متعارض در درگیری‌های بعدی از جمله در یمن باعث تشدید اختلاف آنها شد. کارشناسان جنگ یمن را "جنگ نیابتی" بین حکومت‌های ایران و عربستان سعودی می‌دانند.
 
کشور یمن در سواحل دریای سرخ، دریای عرب و خلیج عدن واقع شده و با دو کشور عربستان سعودی در شمال و عمان در شرق همسایه است. جمعیت این کشور به حدود ٢٩ میلیون نفر می‌رسد که بیش از نیمی از آنان سنی و بقیه شیعه و عمدتا شیعیان زیدی مذهب هستند.
 
گروه حوثی‌ها یک گروه زیدی مذهب است که عملیات مسلحانه خود را از سال ١٩٩٠ با شورش علیه دولت علی عبدالله صالح آغاز کرد. دولت علی عبدالله صالح نیز گاه ایران را به حمایت و کمک به این گروه متهم می‌کرد.
+18
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۹
    janahi - دبی، امارات متحده عربی
    خدا کنه کمک های بشردوستانه باشه نه سلاح ! ان شاءالله هیچ وقت جنگ نباشه تو منطقه و همه جا در صلح و صفا باشه
    4
    13
    جمعه ۳ آذر ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.