انتقادها به آسیبپذیری واحدهای مسکن مهر در زمینلرزه غرب ایران افزایش یافته است یک روز پس از آن که معاون اول رئیس جمهور ایران بیشترین خانههای قربانی زلزله اخیر را متعلق به مسکن مهر دانست، رئیس سازمان نظام مهندسی ایران خبر داد که این سازمان «هیچ نظارتی» بر ساخت این پروژه نداشته است.
خبرگزاری فارس به نقل از حسن قربانخانی، رئیس سازمان نظام مهندسی ایران، میگوید که «سازمان نظام مهندسی هیچ نظارتی در ساخت واحدهای مسکن مهر نداشته و هیچ مهندس ناظری هم از سوی این سازمان برای واحدهای مسکن مهر معرفی نشدهاند».
آقای قربانخانی روز سهشنبه، ۲۳ آبانماه، به خبرگزاری فارس گفت: «برای ساخت مسکن مهر از سازمان نظام مهندسی درخواست مجری و مهندس ناظر نشد.»
او با این حال اشاره کرد که درباره مسکن مهر نمی توان «حکم کلی» داد، چرا که «شاید برخی از واحدهای مسکن مهر در یک منطقهای با کیفیت خوب و در یک نقطه دیگری با کیفیت پایینی ساخته شده باشد.»
روز سهشنبه یک نماینده مجلس نیز از بررسی وضعیت این ساختمانها و ورود احتمالی قوه قضائیه به پرونده خبر داد.
یکشنبه شب گذشته زمینلرزهای قوی به اندازه ۷.۳ ریشتر غرب ایران را لرزاند که بیش از ۴۴۰ کشته بر جای گذاشت و هزاران نفر را روانه بیمارستانها کرد.
در پی وقوع این زمینلرزه و شروع انتقادهای مردم از آسیبپذیری ساختمانهای مسکن مهر، اسحاق جهانگیری، معاون حسن روحانی، روز دوشنبه اعلام کرد که «بیشتر خانههای تخریب شده در زلزله شب گذشته در استان کرمانشاه متعلق به ساختمانهای مسکن مهر است».
در پی این اظهار نظر، مجید انصاری، عضو مجمع تشخیص مصلحت، نیز با اشاره به این که بافتهای فرسوده، روستاها و تأسیسات زیربنایی کشور نوسازی و مقاومسازی نشده گفت: «اگر بخشی از درآمدهای افسانهای ناشی از افزایش قیمت نفت در دولت گذشته صرف این کار شده بود، امروز شاهد این همه مصیبت و ویرانی نبودیم.»
پروژه مسکن مهر که از بزرگترین طرحهای مسکنسازی ایران در چند دهه گذشته به شمار میرود از سوی دولت محمود احمدینژاد آغاز و اجرایی شد، اما از همان ابتدا با انتقادات بسیار همراه بود، تا آنجا که مقامهای دولت روحانی بارها از این پروژه انتقاد کردهاند.
حال، به گزارش خبرگزاری تسنیم، صدیف بدری، نماینده مجلس و سخنگوی کمیسیون عمران در مجلس، روز سهشنبه، ۲۳ آبانماه، گفته است که یک هیئت ویژه از این کمیسیون «وضعیت ساختمانهای مسکن مهر، روستایی و شهری» را بررسی خواهد کرد.
در همین حال روز سهشنبه، به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، یک مدیر اداره راه و شهرسازی کرمانشاه از تخلیه «تمام واحدهای مسکن مهر» در کرمانشاه و سرپل ذهاب خبر داد.
مدیر روابط عمومی این اداره با این حال اشاره کرد که «تاکنون تعداد فوتیها در واحدهای مسکن مهر دو نفر اعلام شده» و «هیچ یک از واحدهای مسکن مهر در این منطقه ریزش نداشته و اسکلتها سالم باقی مانده است».
در همین حال رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات مسکن و شهرسازی ایران نیز بهشدت از پروژه مسکن مهر انتقاد کرده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، علی بیتاللهی، رئیس این بخش در مرکز تحقیقات، گفت که واحدهایی از مسکن مهر که حتی دو سال هم از ساختشان نمیگذشت «به صورت جدی تخریب شدهاند».
او گفت: «در زلزله اخیر بجنورد هم شاهد تخریب جدی واحدهای مسکن مهر بودیم و زلزله کرمانشاه هم نشان داد مسکن مهر این منطقه هم در برابر زلزله مقاوم نیست.»
به گفته آقای بیتاللهی، در مناطق زلزلهزده «شاهد این هستیم که در کنار بناهای خشت و گلی با تخریب کم، واحدهای مسکن مهر که دو سال از ساخت آنها نمیگذرد به صورت جدی تخریب شدهاند».
این نکتهای است که عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی نیز به آن اشاره کرده است.
محمد محمودی، به گزارش خبرگزاری مهر، گفت: «عجیب است که در شهرستان اسلامآباد غرب بیمارستانی که اخیراً به بهرهبرداری رسیده فرو ریخته، ولی قسمت قدیمی آن که مربوط به ۳۰ سال قبل بوده، سالم مانده است.»
محمود احمدینژاد، رئیس جمهوری سابق ایران، در سال ۹۰ ادعا کرد که با اجرای پروژه مسکن مهر تا پایان دوره ریاست جمهوریاش، مشکل مسکن در ایران ریشهکن خواهد شد.
این در حالی است که بسیاری از مقامهای دولت حسن روحانی این ادعا را رد کرده و با انتقاد از طرح مسکن مهر گفتهاند: «بسیاری از مجموعههای مسکونی مسکن مهر، سیستم تصفیه آب و فاضلاب ندارند» و در محلهایی ساخته شدهاند که «فاقد امکانات زیربنایی است».
زمینلرزه ۷.۳ ریشتری کرمانشاه که مناطقی گسترده از ایران و غرب آسیا را لرزاندبه عنوان مرگبارترین زمینلرزه جهان در سال جاری میلادی شناخته شده است.
+28
رأی دهید
-3
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۷۷
hassan5 - تهران، ایران
سازمان نظام مهندسی ایران فقط از سازندگان پول کلان میگیرد و در ساخت ساختمان هیچگونه نظارتی ندارد.درمنطقه تنکابن این سازمان دیگر شورش را در آورده است ودر اکثر موارد باتهدید سرمایه گذار را وادار بپرداخت اضافی کرده وشکایت کارفرما در مرکز استان که ساری باشد بجائی نمیرسد.مهندسان مربوطه فقط پول اضافی گرفته وبدن دیدن حتی یکبار ساختمان مدارک مربوطه را امضائ میکنند.
3
6
سه شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۳
paksan - ایران، ایران
همین یارو رو باید حبس ابد داد به جرم قتل غیر عمد. آخه نظام مهندسی وظیفه اش چیه؟ اگر قرار باشه هرکی برای خودش بسازه فلسفه وجودی این نظام مهندسی برای چیه؟ اصلا مگه میشه ساختمونی بدون مهندس ناظر پروانه ساخت بگیره و چطوری میشه این ساختمونها بدون نظارت شهرداری و نظام مهندسی و مسکن و شهرسازی همینطوری بوجود بیان؟ دزدی کردند حالا گندش درآمده دارن نون قرض هم میدن. همین آدم باید به دادگاه کشیده بشه چون مسئول هستش بعدشم مهندس های این ساختمان ها باید مدارکشون باطل و مادام العمر از کار در حوزه ساختمان منع بشوند .اگر یکبار سخت و محکم با اینا برخورد بشه اینا کارشون رو درست انجام میدن و بخاطر چندرقاز رشوه جون مردم رو به خطر نمی اندازن. الان وضعیت نظام مهندسی و مهندس ناظر شبیه عمل کردنهای پزشکها شده که هر دو دارن میکشند و یک نظام پزشکی و مهندسی هم هست که مدافع ایناست و هزینه میکنه و جلوی برخورد قضایی رو میگیرن و قاضی ها و قوه قضاییه هم که ماشاالله واسه پول می میرن و سریع پرونده رو جمع میکنند.
0
4
سه شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۷:۲۳
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.