۶ نشانه ابتلا به سرطان سر و گردن

سرطان سر و گردن شامل انواع مختلفی از سرطان ها می شود که قسمت های مشخصی از این دو ناحیه بدن انسان را تحت تاثیر قرار می دهند. اغلب سرطان سر و گردن به معنای سرطان هایی است که دهان، گلو و بینی را تحت تاثیر قرار می دهند. اگرچه ظهور سرطان در این بخش ها اغلب از کنترل فرد تحت تاثیر قرار گرفته خارج هستند، اما برخی رفتارها می توانند نقش چشمگیری در ابتلا به سرطان سر و گردن داشته باشند.
 
به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "اکتیو بیت"، همانند دیگر انواع سرطان، تشخیص سرطان سر و گردن در مراحل اولیه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بر همین اساس، تشخیص نشانه ها و علائم سرطان هایی که گلو، بینی و دهان را تحت تاثیر قرار می دهند، مهم است. این مساله به طور ویژه برای افرادی که سابقه خانوادگی یا سبک زندگی آنها می تواند خطر ابتلا به این نوع از سرطان را افزایش دهد، حیاتی است.
گلودرد
گلودرد به ندرت عاملی نگران کننده در نظر گرفته می شود، زیرا می تواند به واسطه دلایل بی ضرر بسیاری مانند آلرژی های فصلی یا سرماخوردگی شکل گرفته باشد. به طور کلی، گلودرد نشانه ای موقتی یا نشانه اولیه سرماخوردگی است.
 
با این وجود، گلودرد می تواند نشانگر ابتلا به سرطان گلو نیز باشد. در شرایطی که تشخیص بین نشانه ای از سرماخوردگی یا سرطان گلو بودن دشوار است، در مورد دوم درد پس از گذشت چند روز یا چند هفته از بین نمی رود. در اصل، اگر بدون نشانه ای از سرماخوردگی به گلودردی دردناک مبتلا شده اید و این شرایط پس از گذشت یک هفته یا بیشتر از بین نرفته است، بهتر است برای تشخیص دقیق به پزشک مراجعه کنید.
 درد دهان
همانند بسیاری دیگر از نشانه های این فهرست، درد دهان لزوما به معنای بروز موردی نگران کننده نیست. این شرایط می تواند به واسطه دلایل بسیاری شکل بگیرد، که از سوختن زبان به واسطه خوردن غذای داغ تا استفاده نادرست از مسواک را شامل می شوند. البته، درد دهان می تواند به واسطه بهداشت ضعیف دهان و دندان نیز شکل بگیرد.
 
اما این درد باید پس از گذشت مدتی از بین برود، به ویژه در افرادی که بهداشت دهان و دندان خود را رعایت می کنند. نشانه های جدی دیگر نیز می توانند به بروز مشکلی جدی اشاره داشته باشند، که از آن جمله می توان به وصله های قرمز و سفید روی لثه ها، زبان، یا پوشش داخلی دهان اشاره کرد. خونریزی لثه و درد در آرواره می توانند از نشانگرهای دیگر باشند، که درد دهان به واسطه دلیلی جدی، مانند سرطان سر و گردن، شکل گرفته است. اگر با این قبیل نشانه ها مواجه شده و درد دهان پس از گذشت چند روز بهبود نیافت، بهترین گزینه مراجعه به پزشک یا دندانپزشک برای بررسی دقیق شرایط است.
دشواری در صحبت کردن
افرادی که به یک عفونت جدی گلو یا سرماخوردگی شدید مبتلا می شوند، می دانند که این بیماری های بی ضرر می توانند صحبت کردن را دشوار سازند. در بیشتر موارد این درد و ناراحتی پس از گذشت چند روز یا یک تا دو هفته کاهش می یابد.
 
اما اگر درد ادامه داشته باشد، این شرایط می تواند نشانه ای از وجود مشکلی جدی باشد، که گلو، از جمله حلق، را تحت تاثیر قرار داده است. درد پایدار در گلو که صحبت کردن را دشوار می سازد باید به عنوان شرایطی جدی در نظر گرفته شود و برای تشخیص و بررسی دقیق شرایط به پزشک مراجعه کرد.
دشواری در بلع
بیماری های اندکی وجود دارند که می توانند عمل بلع را دشوار سازند، که از آن جمله می توان به گلودرد میکروبی اشاره کرد. اما حتی یک سرماخوردگی ساده می تواند عمل بلع را برای فردی مبتلا به گلودرد دشوار سازد.
 
با این وجود، اگر درد پایدار باشد و با نشانه های شایع دیگر سرماخوردگی مانند سرفه و آبریزش بینی همراهی نشود، مراجعه به پزشک برای تشخیص دلیل شکل گیری این شرایط بهترین ایده است. ممکن است عفونت یا آلرژی فصلی موجب تحریک گلو شده باشد، اما امکان ارتباط با سرطان گلو نیز وجود دارد. اگر مورد دوم رخ داده باشد، تشخیص آن در مراحل اولیه بهتر است، زیرا هرچه بیشتر احتمال بهبودی را افزایش می دهد.
درد سینوس
درد سینوس بیشتر مواقع با آلرژی های فصلی یا سرماخوردگی در ارتباط است. با این وجود، این شرایط می تواند با مشکلی زمینه ای که بینی و سینوس ها را تحت تاثیر قرار داده است، مرتبط باشد. به بیان دیگر، اگر گرفتگی هایی در بینی وجود داشته باشند، این شرایط می تواند به گرفتگی سینوس ها منجر شود که به درد شدید سینوس و سردرد منجر می شود.
 
افزون بر این، خشکی می تواند موجب احساس گرفتگی در بینی شود و حتی ممکن است به خونریزی بینی منجر شود.
 
در صورت ابتلا به درد سینوس باید به پزشک مراجعه کنید تا مشخص شود مشکل به واسطه آلرژی ها، گرفتگی ها، یا خشکی شکل گرفته و یا موردی جدی‌تر مانند سرطان بینی در پس پرده قرار دارد. اگر مصرف داروها، مانند آنتی بیوتیک ها، در بهبودی شرایط تاثیرگذار نباشد، احتمال این که با مشکلی جدی مواجه باشید، افزایش می یابد.
درد یا بی حسی ناشی از التهاب
پدیدار شدن سرطان در ناحیه سر و گردن می تواند به شکل گیری التهاب چشمگیر منجر شود. اگر مشکلی جدی در حال گسترش باشد، بیمار ممکن است تورم در آرواره یا در قسمت زیر چانه را تجربه کند. احساس تورم در این بخش از سر که اغلب با درد همراهی می شود می تواند به واسطه سرطان غدد بزاقی شکل گرفته باشد.
 
التهاب ناشی از رشد سرطان سر و گردن می تواند به احساس بی حسی یا فلج در عضلات صورت منجر شود؛ این شرایط نیز می تواند با درد همراه باشد. اگر درد برای بیش از چند روز ادامه یابد، مراجعه به پزشک برای تشخیص دلیل بهترین گزینه محسوب می شود.
+6
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.