گزارش از ویدا باغبانی، خبرنگار ایسنا کردستان اگر از زندگی ماشینی شهری خسته شدهاید، اگر دلتان هوای پاک و طبیعتی زیبا و سرسبز را میخواهد، میتوانید به روستاهای استان کردستان سفر کنید، بی شک زیباییهای این روستاها شما را مسحور خود خواهد کرد. به گزارش ایسنا، 45 کیلومتر از شهر سنندج را که طی کنید و جادههای پیچ در پیچ و باغهای پُرثمر منطقه ژاوهرود را پشت سر بگذارید به روستایی میرسید که «گلین» نام دارد، عروس منطقه ژاوهرود ...
بنا بر آثاری که وجود دارد و به گفته خود اهالی این منطقه، این روستا بیش از یک هزار سال قدمت دارد و محلی بوده که بزرگان و عالمان زیادی را در دل خود پرورش داده است.
سنگفرش روستا و سایه درختان، راه را هموار میکند برای گردشی چندین ساعته در دل روستا؛ چشمهها، حوضها و درختانی با قدمت چندین صد ساله در گلین، بی شک تو را مجذوب خود خواهد کرد.
خانههای این روستا همچون سخاوت دل اهالی آن بنا شده است، به صورت پله کانی و پشت بام هر خانه حیاط خانه همسایه است.
نمای کاهگلی خانههای اهالی این روستا بافت سنتی و دست نخورده و بکر روستا را نشان میدهد.
گلین 3 مسجد، مدرسه ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان، کتابخانه و خانه بهداشت هم دارد، میگویند به شبکه اینترنت هم متصل است اما کمی کم سرعت است ... هرچند در این روستا اکثر میوهها و انواع سبزیجات کاشت میشوند اما محصولات اصلی آن بیشتر توت فرنگی، گردو، شاتوت و توت سفید است.
نمای روستا از روبرو به دو بخش تقسیم شده است و در روبروی روستا هم کوه "قاله گا" رخ مینماید. کوهی به استقامت و صلابت مردمان گلین.
بوی نان تازه و صدای دستپخت زنان روستا که خمیر را با وردنه صاف کرده و بر روی «ساج» میگذراند از داخل کوی و برزن به گوش میرسد؛ در مسیر از چندین دالان عبور میکنیم، مردمان آن دل بزرگی دارند از کوچک تا بزرگ آنها وقتی از کنارشان عبور کنی حتما سلامی از روی صدق و صفا نثار تو میکنند.
هرچند روستا در فصل تابستان به دلیل اینکه مردم به باغات خود میروند و مشغول برداشت محصولات خود میشوند تقریبا خالی از سکنه میشود اما امروز که ما میهمان این روستا شدهایم روز جمعه است و جمعیتی زیادی از مردمان و زنان روستا برای اقامه نماز جمعه به روستا برگشتهاند تا نماز جمعه را باشکوه برگزار کنند. ظرفیتهای روستای گلین باید احیاء شوند در ابتدای این سفر که به همت آژانس مسافرتی فراز کُرد سنندج و شورا و دهیاری روستای گلین صورت گرفته است، هوشنگ جواهری مدیرعامل فراز کُرد، به معرفی این روستا پرداخت و گفت: روستای گلین ظرفیتهای زیای دارد که باید احیاء شوند.
وی افزود: اگر این ظرفیتها احیاء شوند میتوان جهت اشتغال و جلوگیری از مهاجرت جوانان به شهرها از آنها استفاده کرد.
مدیرعامل فراز کُرد، با تاکید بر اینکه باید گردشگری هدفمند در روستاها ایجاد شود، گفت: روستاهای استان کردستان همانند معادن نفت و گاز ارزشمند هستند و میتوان از آنها ثروت خلق کرد. وی با اشاره به اینکه در هیج جایی ایران روستاهایی بکر همانند روستاهای استان کردستان وجود ندارد، افزود: روستاها مامنی بسیار خوب برای شهرنشینان هستند که فارغ از هیاهوی شهرها به این مکانها سفر کنند و اوقات خاطره انگیزی را برای خود رقم بزنند. گلین 1300 نفر جمعیت دارد قاسمی در ادامه اظهار کرد: در چهار سال گذشته که شورای دور چهارم مشغول به فعالیت بودند خوشبختانه جاده پایین روستا احداث شد که بالغ بر یک میلیارد تومان هزینه دربرداشت.
وی با اشاره به اینکه 3 هزار و 500 نفر روز نیروی انسانی برای احداث این جاده کار کردند، گفت: اگر همکاری مردم روستا نبود که بدون هیچ چشمداشتی برای احداث این جاده کار کردند احداث آن مسیر نمیشد.
عضو شورای روستای گلین در بخشی دیگر از سخنان خود بیان کرد: متاسفانه به دلیل بیکاری مهاجرت از روستا افزایش یافته است در صورتی که اگر مسئولان حمایت کنند میتوان از این کار جلوگیری کرد. کلید چوبی با قدمتی 200 ساله در ادامه سفر نزد دایه «سلطنت» پیرزن 85 ساله این روستا میرویم، کلیدی چوبی دارد با قدمت 200 سال که همزیستی اهالی روستا با طبیعت را نشان میدهد.
بعد از گشت و گذاری در روستا، برای صرف نهار میهمان باغ کاک عزیز، عضو شورای روستا شدیم، سپس برای اقامه نماز جمعه مجددا به داخل روستا بازگشتیم.
نماز جمعه با شکوه خاصی در مسجد جامع اصلی روستای گلین به امامت ماموستا عثمان زرین و با حضور جمعیت کثیری از اهالی روستا برگزار شد. پس از آن فرماندار سنندج برای ایراد سخنرانی به پشت تریبون رفت و طی سخنانی اظهار کرد: روستای گلین حتما باید به سایر نقاط ایران معرفی و شناسانده شود چون دارای جاذبههای بکر و دست نخورده است.
ابراهیم زارعی افزود: منظر طبیعی این روستا بسیار با اهمیت است که مردم روستا نباید در آن تغییری ایجاد کنند.
وی ضمن تاکید بر رونق گردشگری در این روستا، تصریح کرد: بافت قدیمی معماری و نمای کاهگلی خانههای این روستا حتما باید حفظ شود. پیگیر تسریع گازرسانی به روستای گلین هستیم فرماندار سنندج گفت: پیگیر تسریع گازرسانی به روستای گلین هستیم اما چون این مسیر بسیار کوهستانی و صعب العبور است مقداری روند کار را کند میکند.
وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: مطمئنا به روستاهای اطراف سدها حقآبه داده میشود و ما هم پیگیری میکنیم که بخشی از آب سد ژاوه به اراضی این روستا اختصاص یابد.
جلال جلالی زاده، نماینده استان کردستان در دوره ششم مجلس شورای اسلامی هم در مسجد جامع روستای گلین، اظهار کرد: با اینکه گلین تاریخ بسیار کهنی دارد اما متاسفانه نتوانستهایم خوب آن را به دیگر جاها معرفی کنیم.
وی افزود: در این روستا عالمان بسیار زیادی زندگی کردهاند و مجلس وعظ و عرفان در این روستا همیشه برپا بوده است. گلین مردمان سخاوتمند و مهمانوازی دارد جلالی زاده به موقعیت ویژه این روستا اشاره و ادامه داد: گلین مردمان سخاوتمند و مهمانوازی دارد که میتواند به عنوان یک روستای نمونه و هدف گردشگری مورد توجه قرار گیرد.
وی همچنین فرهنگ و آداب و رسوم این روستا را ویژه دانست و در پایان خاطرنشان کرد: باید شرایطی فراهم شود که جوانان این روستا برای اشتغال به شهرها مهاجرت نکنند. در ادامه سفر، گشت و گذار در باغهای اطراف روستا با خودروهایی که در اصطلاح محلی به آنها «سایپا» میگویند صفای دیگری داشت، هوای تازه را استشمام میکردیم و زیر نور آفتاب، کمی هم گرد و خاکی شدن برایمان خاطره انگیر شد.
در طول این سفر دو پسرک بازیگوش این روستا به نامهای «کوردوان» و «محمد» هم از ابتدا تا انتها با ما همراه بودند و با ظاهر نحیف و کم سن و سال خود شیطنتهای شیرینی داشتند که برای ما جذاب بود.
این سفر یک روزه هم با خاطره خوبی که از آن در ذهن ما ایجاد کرد ماندگار شد؛ اما باید گفت که روستاها نقش زیادی در رونق اقتصادی کشور دارند بشرطی که به آنها بها داده شود و حمایت شوند.
+33
رأی دهید
-3
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۷۰
senator x - تهران، ایران
یکی از مسئولین گفته که باید خانه های کاهگلی حفظ شود.چرا؟خانه کاهگلی جز آثار باستانی نیست.زلزله را در نظر گرفتند که اگر حادث شود چقدر تلفات ببار میاورد؟باید خانه ها,طوریکه ببافت محیط لطمه نزند,مقاوم شود
1
4
پنجشنبه ۹ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۴
amirgheryou - تهران، ایران
تمام اسامی اکثر مناطق کرد نشین مانند نام سنندج یا نام اصلی مهاباد (ساوجبلاغ) یا همین گلین و اکثریت مناطق کرد نشین تورکی هست چون همشون تورک نشین بودن و جزو بلاد آزربایجان کهن. کردها از اواخر صفویه در دوران درگیریهای عثمانی و صفویه در مناطق کرد نشین عراق به داخل ایران و تروکیه کوچ کردن و در پروسه های مختلف این مناطق رو تصاحب کرد. و حالا مدعی بخش های بیشتری در ایران هستن. بیشترش هم به خاطر تورک ستیزی و لرستیزی رضاخان و پسرش و همینطور جمهوری اسلامی هست.
2
4
جمعه ۱۰ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.