بوش پدر و پسر: تعصب نژادی محکوم است

کمتر پیش آمده که این دو رییس جمهوری سابق جمهوری خواه در آمریکا بیانیه مشترکی صادر کرده باشند. بی بی سی : بوش پدر و پسر، دو رییس جمهوری سابق آمریکا از حزب جمهوری خواه در پی موضع‌گیری جنجالی دونالد ترامپ به خشونت‌های شارلوتزویل تعصب نژادی را محکوم کردند.
 
این دو تازه‌ترین مقام‌های شناخته شده آمریکایی از حزب جمهوری خواه هستند که به موضع‌گیری رییس جمهوری آمریکا واکنش نشان داده‌اند.
 
خشونت‌های روز شنبه در شارلوتزویل در پی راهپیمایی راست افراطی و هواداران نژادپرست آن‌ها به کشته شدن یک زن جوان و مجروح شدن ده‌ها نفر منجر شد.
 
روز چهارشنبه دونالد ترامپ شورای تجاری خود کاخ سفید را که برای توسعه اشتغال زایی با حضور مدیران شرکت‌ها و کارخانه‌های بزرگ کشور تشکیل داده بود منحل کرد.
 
چندین نفر از این مدیران در پی موضع‌گیری آقای ترامپ نسبت به وقایع شارلوتزویل از این شورا استعفا داده بودند.
 
رییس جمهوری آمریکا در اولین موضع‌گیری خود درباره این وقایع حاضر به محکوم کردن نژادپرستان سفیدپوست نشد.
 
در بیانیه جورج اچ بوش و جورج دبلیو بوش روسای جمهوری سابق آمریکا آمده : همزمان با مناجات به یاد قربانیان شارلوتزویل، این حقیقت بنیادین را به خاطر داشته باشیم که در اعلامیه استقلال آمده است: همه ما برابر خلق شده‌ایم و خالقمان حقوقی برابر به ما عطا کرده است."
 
روز چهارشنبه مراسم یادبودی برای کشته شدن هدر هیر، زن جوانی که در شارلوتزویل با خودرو زیر گرفته شد برگزار شد.
 
سوزان برو، مادر این قربانی با خطابه‌ای پرحرارت، از مردم خواست راهی برای تغییر وضعیت بیابند و افزود این تازه ابتدای راه میراث هتر است، نه پایان آن.
 
خانم برو گفت: دخترم را کشتند تا صدایش را خفه کنند. خوب چه فکر کردید؟ تنها بزرگترش کردید. دوست داشتم دخترم هنوز بود، ولی اگر بناست که او را از دست بدهم، نمی‌گذارم که بیهوده باشد."
 
در واشنگتن واکنش ها به موضع‌گیری آقای ترامپ نسبت به وقایع شارلوتزویل ادامه دارد.
 
پاول رایان، رییس مجلس نمایندگان آمریکا " برتری طلبی سفید منزجر کننده است. هیچ ابهامی نباید درباره این موضوع وجود داشته باشد."
 
این درحالی‌ست که دونالد ترامپ روز سه‌شنبه در کنفرانس خبری در نیویورک به خبرنگاران گفت هر دوطرف درگیری‌های شارلوتزویل مقصرند.
 
"یک طرف گروهی قرار داشت که بد بودند، طرف دیگر هم گروهی که خیلی خشونت کرد. هیچکس حاضر به گفتن این نکته نیست اما من الان می‌گویم."
 
آقای ترامپ در پاسخ به یکی از خبرنگاران حاضر در این کنفرانس خبری گفت : "از آلت-رایت صحبت می کنید... خب، پس آلت-چپ چه که به طرف آلت-رایت یورش برد؟ آیا آنها هیچ گناهی ندارند؟ این واقعیت که آنها (چپی ها) چماق به دست حمله کردند چه؟"
 
آلت رایت نامی است که گروه‌های نژادپرست و نئونازی و راست افراطی آمریکا در تلاش برای پیدا کردن هویتی جدید برخود نهاده‌اند.
 
رییس جمهوری آمریکا در این کنفرانس خبری راننده خودرویی را که مردم را زیر گرفت محکوم کرد اما گفت در میان کسانی که در حمایت از مجسمه ژنرال لی به خیابان آمدند "انسان‌های خیلی خوبی هم بودند."
 
گفته می‌شود اظهارات روز سه‌شنبه آقای ترامپ مقام‌های ارشد کاخ سفید را غافلگیر کرده است.
 
در پی این کنفرانس خبری، کاخ سفید با فرستادن بیانیه‌ای به اعضای جمهوری خواه کنگره از آن‌ها خواست که تایید کنند موضع گیری رییس جمهوری "کاملا صحیح" بوده است.
 
در این بیانیه آمده بود" علیرغم انتقادها، رییس جمهوری یک بار دیگر بر برخی از اصول بنیادین ما تایید کرد. اینکه در چشم خالقمان و دربرابر قانون و در قانون اساسی همه برابریم
 
دیوید دوک از رهبران سابق کوکلس کلان در حساب توییتری خود از رییس جمهوری تشکر کرد و نوشت: "به خاطر صداقت و شجاعت گفتن حقیقت درباره شارلوتزویل و محکوم کردن چپ‌های تروریست در گروه "ضد فاشیست" و "زندگی سیاه هم مهم است" ممنونم."
 
با این همه بسیاری دیگر این موضع‌گیری را محکوم کردند.
 
ترزا می نخست وزیر بریتانیا روز چهارشنبه گفت محکوم کردن ایده‌های راست افراطی، فارغ از مبدا و منشاءشان بسیار مهم است.
 
نخست وزیر بریتانیا گفت هیچ شباهتی میان کسانی که از ایده‌های فاشیستی حمایت می‌کنند و کسانی که با آن مخالفند وجود ندارد."
--------------------------------------------------------
آنتونی زورکر- خبرنگار ارشد بی‌بی‌سی آمریکای شمالی
 برای بعضی از مقام‌های ارشد جمهوری خواه دونالد ترامپ به "اسمش را نبر" تبدیل شده است.
 
برای آنها محکوم کردن برتری طلبان سفید و نفرتی که باعث خشونت‌ها در شارلوتزویل شده ساده است اما زمانی که نوبت به مقصر دانستن رییس جمهوری می‌شود، حتی پاول رایان رییس مجلس نمایندگان هم غیرمستقیم انتقاد می‌کند.
 
مقام‌های کاخ دولت از این هم دست به عصاترند. جان کلی رییس دفتر کاخ سفید که چندبار صورتش را هنگام کنفرانس خبری رییس جمهوری در هم کشید، امروز سرکارش بازگشته است.
 
گری کوهن، مشاور ارشد اقتصادی رییس جمهوری براساس گزارش‌ها به دوستانش گفته "حالش از کارهای رییس جمهوری به هم می‌خورد" اما ظاهرا نه آنقدر که لب به انتقاد باز کند.
 
احتمالا برخی از جمهوری‌خواهان که می‌بینند رییس جمهوری هنوز درمیان هواداران اصلی حزب پرطرفدار است، نمی‌خواهند رییس جمهوری را دلخور کنند که حساب دوست و دشمنش را خوب دارد.
 
درست است که واکنش‌ها به وقایع شارلوتزویل بسیار تند است اما طوفان‌های مثل این قبلا هم وزیده‌اند و رییس جمهوری همه‌شان را از سر گذرانده است.
+13
رأی دهید
-5

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.