۱۰ علت تعریق زیاد پاها

تعریق بیش از اندازه پاها یکی از مشکلات آزادهنده ای است که فرد و اطرافیان وی را کلافه می کند. هر مشکلی راه حلی دارد و برای حل آن ابتدا باید علت یابی کرد. مشکل تعریق پاها نیز علت و عواملی دارد که ممکن است ناشی از عدم رعایت بهداشت یا مشکلات سلامتی و غیره باشد.در این مطلب به علل وعوامل احتمالی تعریق زیاد پاها اشاره می کنیم. اگر به تنهایی قادر به کنترل این مشکل نیستید حتما به متخصص بیماری های پای مراجعه کنید.
کفش های نامناسب می پوشید
 یکی از عوامل اصلی تعریق زیاد پاها که البته به راحتی قابل حل می باشد پوشیدن کفش های نامناسب است. پاها جزو اعضای مهم هستند و کفش ها نیز به دلیل تماس زیاد با پاها بسیار مهم هستند اما متاسفانه اکثر افراد اهمیتی که لازم است را به کفش و انتخاب آن نمی دهند. 
 
اگر از کفش هایی با کیفیت پایین و جنس مصنوعی یا کفش های بسیار تنگ استفاه می کنید بدانید که به سلامت و بهداشت پاها آسیب می زنید. انتخاب چنین کفش هایی مانع از هوا رسانی به پاها می شود و جنس نامناسب و بی کیفیت کفش باعث افزایش تعریق در پاها می شود. بهتر است کفش هایی با جنس خوب و طبیعی و اندازه پایتان انتخاب کنید. کفش های تنگ و نامناسب علاوه بر تعریق پاها باعث بروز مشکلات دیگری مانند فرورفتگی ناخن در گوشت پا می شود.
جوراب نامناسبی می پوشید
 استفاده از الیاف مصنوعی و پلاستیکی در بافت جوراب روز به روز در حال افزایش است. متاسفانه الیاف مصنوعی و نایلونی باعث افزایش دمای پاها می شود و عرق را بیشتر می کند. شاید چنین جنس هایی در زمستان مشکل زیادی ایجاد نکند. اما در هوای گرم یا در حین ورزش مشکلات زیادی به بار می آورند. بنابراین توصیه می شود از جوراب های نخی و مناسب استفاده کنید.
پاهایتان در کفش حبس می شود
 خیلی از افراد از صبح تا آخرهای شب سرکار هستند و پاهایشان تمام روز در کفش حبس می شود.اگر نمی توانید از صندل یا کفش های راحتی استفاده کنید به احتمال زیاد با مشکل تعریق زیاد پاها مواجه هستید.
 
بهتر است سعی کنید در طول روز یعنی بعد از ظهر یا عصر چند ساعت کفش ها را در بیاورید. از هر فرصتی برای استفاده از کفش های راحتی و صندل استفاده کنید. برای استراحت پاها شبها پاهایتان را داخل لگن آب گرم قرار دهید تا استراحت کنند.
تغذیه تان نامناسب است
 شاید ندانید و یا باورتان نشود اما برخی مواد غذایی باعث افزایش تعریق پاها می شوند. در بین این مواد غذایی می توان به مواد غذایی تند، نوشابه های گازدار و کافئین اشاره کرد. اگر تعریق زیادی در ناحیه پاها دارید چند هفته تا چند روز از مصرف این مواد غذایی اجتناب کنید. اگر بعد از این مدت تغییر و بهبودی در تعریق پاها حاصل شد مصرف این مواد غذایی را کاهش دهید.
مشکلی در سلامتی تان دارید
 مشکلاتی مانند دیابت، بیماریهای مربوط به دستگاه عصبی، مشکلات کبدی و یبوست باعث افزایش تعریق در ناحیه پاها می شود. اگر از کیفیت خوب کفش ها و جوراب هایتان اطمینان دارید و تغذیه تان حاوی ترکیباتی که گفته شد نیست اما پاهایتان زیاد عرق می کند بهتر است نزد پزشک رفته و آزمایش دهید.
دچار هایپرهیدروز هستید
 هایپرهیدروز یا تعریق زیاد وضعیتی است که باید با مداخله پزشک تشخیص داده شود. در این مشکل در غدد مولد عرق برخی نواحی بدن اختلالی وجود دارد و در این صورت بدون دلیل مشخصی تعریق زیادی تولید می شود. در برخی موارد جدی برای درمان و کنترل مشکل نیاز به مداخله دارویی وجود دارد. در برخی موارد بسیار حاد حتی جراحی های سرپایی نیز انجام می شود.
بهداشت را رعایت نمی کنید
 یکی از رایج ترین عوامل تعریق زیاد عدم رعایت بهداشت است. اگر بهداشت پا را درست رعایت نکنید تعریق و بوی بد اجتناب ناپذیر می شود. برای مقابله با این مشکل لازم است پاها را به خوبی شستشو دهید و آنها را با دقت خشک کنید. هر روز جوراب هایتان را عوض کرده و بشویید. می توانید از پودر تالک نیز برای جذب تعریق زیاد استفاده کنید.
مضطرب یا عصبی هستید
 یکی از عوامل اصلی تعریق زیاد پاها عوامل روحی است. در شرایطی که احساس ترس، استرس، اضطراب، عصبانیت و غیره غلبه می کند میزان تعریق بیشتر می شود. برای مقابله با این مشکل آرامش تان را حفظ کنید.
زمینه ژنتیکی دارید
 در برخی مواقع تعریق زیاد پاها به دلیل عوامل ژنتیکی رخ می دهد. اگر از اعضای خانواده تان افرادی بوده اند که از تعریق زیاد پاها رنج برده اند احتمالا شما نیز به این مشکل دچار هستید. در اینصورت غیر از انتخاب محصولات بهداشتی و رعایت بهداشت کار دیگری از دستتان بر نخواهد آمد.
پاهایتان دچار باکتری شده است
 
پاها به دلیل قرار گرفتن در کفش و محبوس بودن محل مناسبی برای رشد باکتری ها هستند. اگر دچار قارچ ناخن هستید حتما از پماد مناسب برای مقابله با این مشکل استفاده کنید و یا اینکه به پزشک مراجعه کنید. درمان این مشکل می تواند تعریق زیاد پاها را نیز کاهش دهد.
+3
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.