در تماس تلفنی با بارزانی، آمریکا مخالفتش با همه‌پرسی کردستان را اعلام کرد

این همه‌پرسی علاوه بر سه استان تشکیل دهنده اقلیم کردستان عراق در "نواحی خارج از مدیریت منطقه" نیز برگزار خواهد شد رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا در گفتگوی تلفنی با مسعود بارزانی بر مخالفت واشنگتن با برگزاری همه‌پرسی استقلال در اقلیم کردستان تاکید کرده است.
 
آقای تیلرسون روز جمعه (چهارم اوت - ۱۳ مرداد) ابتدا در تماسی تلفنی با حیدر عبادی، نخست وزیر عراق گفتگو کرد و پس از آن در تماسی جداگانه ضمن تشکر از همراهی پیشمرگه‌های کرد در مبارزه با گروه موسوم به دولت اسلامی، تلاش کرد دلایل مخالفت واشنگتن با همه‌پرسی استقلال کردستان را برای مسعود بارزانی رئیس این اقلیم و رهبر حزب دموکرات کردستان تشریح کند.
 
اوایل ماه ژوئن گذشته، مقام‌های ارشد دولتی و احزاب سیاسی منطقه خودمختار کردستان عراق با برگزاری یک همه‌پرسی استقلال در روز ۲۵ سپتامبر موافقت کردند.
 
اما این همه‌پرسی با مخالفت پیش‌بینی شده بغداد و کشورهای همسایه عراق روبرو شده بود.
 
حیدر عبادی نخست وزیر عراق همزمان با مشخص شدن تاریخ برگزاری همه‌پرسی آن را "نه به نفع منطقه کردستان و نه به نفع عراق ارزیابی کرده بود".
 
این همه‌پرسی علاوه بر سه استان تشکیل دهنده محدوده اقلیم کردستان عراق در "نواحی خارج از مدیریت منطقه" نیز برگزار خواهد شد. مقام‌های کرد گفته‌اند رای آوردن احتمالی گزینه استقلال ضرورتا به معنای اعلام استقلال نیست.
 
آمریکا هم مخالفتش را همان دو ماه پیش به همراه ترکیه و ایران اعلام کرده بود اما به نظر می‌رسد با نزدیک شدن به زمان برگزاری این همه‌پرسی، اقای تیلرسون تلاش جدیدی را برای منصرف کردن رهبران کردستان اغاز کرده است.
 
آیت‌‎الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران هم در ملاقات دو ماه پیش با حیدر عبادی، نخست وزیر عراق با همه‌پرسی استقلال کردستان عراق مخالفت کرده بود.
 
در همان ایام، وزارت خارجه ترکیه هم در بیانیه‌ای اعلام کرده بود: "در شرایط غیرعادی فعلی در عراق، انجام همه‌پرسی از جمله در مناطقی از این کشور که مورد اختلاف است نمی‌‌تواند منعکس کننده اراده واقعی مردم عراق باشد."
 
مخالفت‌ها با این همه‌پرسی رویداد تازه‌ای نیست و در چند دهه گذشته حرکت کردها به سوی استقلال کامل همواره با مخالفت دولت‌های همسایه در ایران، ترکیه، سوریه و همچنین آمریکا روبرو بوده است.
 
جنگجویان پیشمرگه کرد در عملیات تحت رهبری آمریکا علیه داعش که بخش های بزرگی از شمال عراق را در سال ۲۰۱۴ گرفت بازی کرده اند.
 
نیروهای پیشمرگه همزمان با بیرون راندن داعش از کشور، کنترل ناحیه مورد مناقشه میان کردها و دولت مرکزی را در دست گرفته‌اند.
 
این ناحیه شامل شهر کرکوک و شهرستان های مخمور، خناقین و سنجار است. هیمن هه ورامی دستیار ارشد آقای بارزانی پیش‌تر گفته بود رای گیری ماه سپتامبر در این مراکز هم برگزار خواهد شد.
+26
رأی دهید
-14

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۹
    farokhzad - کنت، انگلستان
    أمریکا جلو جلو اسلحه هاى مدون را بهمراه تاسیس داعش داد به کردستان حالا داعش میره و أصلحه ها هست انوقت خواهید دید که جلو جلو چه خدمتى کرده برأى جذلى کردستان از کشورهاى منطقه ! اینها بیشرف هستن سیاست شون بوى بعد تعفن خون و خون ریزى میده اون مک کین کثافت درست مثله کارتر بیشرف
    12
    11
    شنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    kawir - فرانکفورت، آلمان
    این به معنی واقعی ان است که این مردک تاکید کرده ما ۱۰۰ در صد پشت شمایم،وقتی امریکا از دهات کسووو که کلش به اندازه سلیمانیه جمعیت نداره کشور میسازه فکر میکنید اینجا به این راحتی عقب میکشه،احداث پایگاه هوایی در نزدیکی شهر حریر در کردستان عراق دقیقا مشابه پایگاه هوایی پرتینا است که بخاطرش کسوَوَ تبدیل به کشور شد،اضاث این پایگاه هوایی در شهر حریر امیکا را از پایگاهای مشکل دار دیگرش مثل اینجرلیک یا پایگاه قرقیزستان بینیاز میکنه!وقتی ناتانیاهو و دولت اسراییل پشت قضیه استقلاند امثال تیلرسون جربزه مخالفت را نخواهند داشت!
    3
    4
    شنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.