مخالفت با احداث خط لوله انتقال نفت کرکوک به ایران

میدان نفتی باباگورگور در کرکوک چند روز پس از توافق بغداد و تهران برای آغاز مطالعه امکان‌سنجی ساخت خط لوله انتقال نفت منطقه کرکوک به ایران، دلشاد شعبان نایب رئیس کمیته منابع طبیعی پارلمان کردستان این پروژه را ناقض تحریم‌های آمریکا علیه ایران و سنگ‌اندازی عراق و ایران در آستانه همه‌پرسی استقلال اقلیم کردستان دانسته است.
 
تفاهمنامه اولیه ساخت خط لوله نفتی کرکوک به ایران زمستان پارسال امضاء شد و همان زمان نیز ارشد صالحی رئیس جبهه ترکمن‌های عراق و نماینده‌ کرکوک در مجلس این کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری «آناتولی» ترکیه، امضای این تفاهم‌نامه را غیرمترقبه خواند و به آن اعتراض کرد.
 
این خط لوله قرار است نفت منطقه کرکوک را که بخشی از آن توسط دولت مرکزی عراق و بخش دیگر توسط اقلیم کردستان اداره می‌شود، از طریق خاک ایران به بازارهای بین‌المللی ترانزیت کند.
 
دلشاد شعبان در گفت‌وگو با روزنامه «الشرق الاوسط» تشکیل کمیته مشترک میان ایران و دولت مرکزی عراق برای مطالعه این خط لوله را نقض تحریم‌های آمریکا علیه ایران عنوان کرده و می‌گوید تهران و بغداد مدت‌هاست که برای مانع‌تراشی بیشتر حقوقی بر سر وضعیت منطقه کرکوک بعد از برگزاری همه‌پرسی در اقلیم کردستان تلاش می‌کنند.
 
وی افزوده است: سوال اینجاست که که آیا بعد از اجرای پروژه خط لوله نفتی، آیا کرکوک همچنان در کنترل دولت مرکزی عراق باقی خواهد ماند؟
 
برگزاری همه‌پرسی استقلال اقلیم کردستان از عراق برای ۲۵ سپتامبر، سوم مهرماه برنامه‌ریزی شده است.
 
به گفته آقای شعبان، بغداد و تهران مقامات اقلیم کردستان را از این پروژه آگاه نکرده‌اند و بایستی قبلا این کار را می‌کردند.
 
وی در ادامه گفت که «میادین نفتی کرکوک به دو بلوک تقسیم می‌شود. میدان هاوانا و بای حسن که در کنترل دولت اقلیم کردستان است و سه میدان دیگر که تحت کنترل شرکت نفت شمال وابسته به دولت مرکزی عراق است. اگر عراق با ایران پروژه خط لوله نفتی را تکمیل کنند، نفت میادین تحت کنترل اقلیم کردستان از این مسیر منتقل نخواهد شد».
 
بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت ایران هشتم مرداد در دیدار با جبار اللعیبی همتای عراقی خود اعلام کرد که با دولت بغداد بر سر چند پروژه نفتی از جمله آغاز مطالعه احداث خط لوله کرکوک توافق شده است.
 
مقامات ایران به کرات مخالفت خود را با همه‌پرسی در اقلیم کردستان اعلام کرده‌اند.
+31
رأی دهید
-16

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۵
    مرغ آمین - تهران، ایران
    کردهای عراق همه شون در زمان حکومت صدام حسین به ایران پناه اوردند اما بعد تشکیل حکومت اقلیم کردستان انها دشمن و بلای جان ایران شدند. انها با حضور پ ک ک دشمن ترکیه در خاک های خود مبارزه می کنند اما اجازه می دهند کردهای تروریستی مانند کومله , حدکا , پژاک و غیره که مخالف کیان خاک ایران هستند برای ترور و بمبگذاری در خاک ایران در خاک انها استفاده کنند . همچنین خاک خود را در اختیار نیروهای اسرائیلی , عربستان و امریکا برای جاسوسی و ضربه زدن به ایران در اختیار انها قرار می دهند . عراقی ها و افغانی ها هم مانند کردهای عراقی هستند . بلاخره ج ا می رود و ملت ایران دارای یک حکومت لایق خودش می شوند و این روسیاهی برای کردهای عراقی , افغانی و عراقی می ماند که چگونه از محبت و مهمانوازی ایرانیان سواستفاده کردند و به انها پشت کردند . شما مصاحبه با پناهجوهای افغانی در المان ببینید که می گفتند ما فکر می کردیم ایرانیان با ما بد برخورد می کنند ولی انها بسیار بهتر از اروپایی ها با پناهجو برخورد می کنند .
    14
    29
    ‌پنجشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    karkas - اصفهان، ایران
    آخى کسى بارزانى را داخل آدم حسابش نکرده ;)
    10
    22
    ‌پنجشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    kawir - فرانکفورت، آلمان
    [::karkas - اصفهان، ایران::]. تو فقط باید بسوزی،به قول احمقی نجات یک تانک اب بریز اونجا مه میسوزه،به عنوان یک پارس افتخار میکنم که برادران اریایی ما در عراق ،ابو سوسمارها را ای نزدیکی مرزهای ما بیرون میریزند!
    12
    8
    ‌پنجشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    oghab - هلسینکی، فنلاند
    این مشکلات حل میشه و فقط روسیاهی برای اینها باقی میماند ..خواهید دید .
    0
    10
    ‌پنجشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    kawir - فرانکفورت، آلمان
    [::مرغ آمین - تهران، ایران::]. [::مرغ آمین - تهران، ایران::]. انصافمون کجا رفته ،کردها عراق صدمات کمی (بخاطر جلوگیری و گشودن جبهه تازهای هنگام جنگ از طرق کردستان را به دولت عراق ). ندیدند،حتی بیش از کشتهای ایران در جریان جنگ ۸ ساله کشته دادند،تنها در یه مرحله بخاطر همکاری با ایران برا تسخیر ارتفاعات مرزی در کردستان عراق و بویژه شهر حلبچه،عراق انتقام وحشتناکی به جز شیمیایی حلبچه از انها گرفت،فقط در طرح معروف به انفال(برگرفته از سوره انفال یعنی عنیمت جنگی)بیش از ۱۹۱۰۰۰زن وبچه کرد قتل و عام شدند، بچه های شیرخوا جفتی به بهای ۲۵ دینار عراقی به کویتیها و عربها فروخته میشدند همینطور دخترهای زیر ۱۵ سال!.اینها بخاطر همسویی با ایران بود.
    9
    8
    ‌پنجشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    kawir - فرانکفورت، آلمان
    [::مرغ آمین - تهران، ایران::]. علت مشکلات فعلی هم با رژیم جمهوری اخوندی در ایران هم دست اندازیها،ترورها و عملیات خرابکارانه برادران عاعشی سپاه در کردستان عراق است،در یک مورد که من شخصا شاهدش بودم،سپاه تعداد زیادی گرگ و سگ هار را در ماطق مرزی وارد کردستان عراق کرد تا به این وسیله با احشام مردم منطقه حمله کنند!!!البته این فقط یک مورده ،اگر براتون تعریف کنم ،هوش از سرتون میپره!اینو من نقل قول نمی کنم ،چیزی است که خودم شاهدش بودم!.
    9
    9
    ‌پنجشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۷
    kurosh15x - ایران، ایران
    دنیای سیاست جای تصمیمات احساسی نیست بلکه رشته ای از جریان کلی تنازع بقا در طبیعت است .ایران به عنوان یک قدرت تعیین کننده مرزهای خود را به آنسوی عراق برده و تسلط سیاسی خود را بر عراق دیکته کرده و امروز بخشی از نفت عراق در کنترل ایران است و دنیا هم این موضوع را میپذیرد چون تنها با اراده ایران این نفت برای دنیا قابل استفاده است
    3
    4
    ‌پنجشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۹:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.