«محبوب‌ترین» شخصیت‌های سیاسی داخل ایران در یک نظرسنجی

قاسم سلیمانی (راست)، حسن روحانی (چپ) بر اساس یک نظرسنجی که به سفارش دانشگاه مریلند آمریکا انجام شده، نظردهندگان در این نظرسنجی گفته‌اند که «محبوب‌ترین شخصیت سیاسی‌شان» قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران، است.
 
در این نظرسنجی، محمدجواد ظریف و حسن روحانی به ترتیب در مقام‌های دوم و سوم «محبوبیت» قرار دارند.
 
این نظرسنجی توسط موسسه نظرسنجی «ایران‌پُل» که مقر آن در کاناداست و به سفارش مرکز مطالعات امنیت و بین‌الملل در دانشگاه مریلند آمریکا انجام شده و نتایج آن روز پنج‌شنبه، پنجم مردادماه، منتشر شده است.
 
این نظرسنجی حاصل سه نظرسنجی تلفنی از حدود هزار شهروند ایران در داخل کشور است که در سه نوبت قبل از انتخابات، در بحبوحه انتخابات و بعد از انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ انجام شده است.
 
در گزارش ایران‌پل ذکر نشده است که آیا در این تماس‌های تلفنی از نظردهندگان خواسته شده تا از میان چند گزینه مشخص یکی را انتخاب کنند یا انتخاب‌ها با روش دیگر صورت گرفته است.
 
بر اساس نتایج این نظرسنجی، ۶۱ درصد از شرکت‌کنندگان به سردار قاسم سلیمانی نظری «بسیار مساعد» دارند، در حالی که تنها فقط پنج درصد به او نظری «بسیار نامساعد» دارند.
 
قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران است که از آن به عنوان شاخه برون‌مرزی سپاه پاسداران جمهوری اسلامی یاد می‌شود و به‌ویژه از زمان ظهور گروه حکومت اسلامی، ابتدا در عراق و سپس در سوریه در این دو کشور بسیار فعال بوده است.
 
بنا به این نظرسنجی، پس از آقای سلیمانی، دو شخصیت از دولت جمهوری اسلامی «بیشترین محبوبیت را در نزد مردم ایران» دارند: محمدجواد ظریف، وزیر خارجه، با ۴۳ درصد و حسن روحانی، رئیس جمهور، با ۳۹ درصد در مقام‌های دوم و سوم ایستاده‌اند.
 
در این نظرسنجی نامی از آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، برده نشده، و در جایگاه‌های بعد به ترتیب از محمدباقر قالیباف، شهردار تهران، محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور سابق، اسحاق جهانگیری، معاون آقای روحانی، و ابراهیم رئیسی، رقیب ناکام روحانی در انتخابات، یاد شده است.
 
اما نکته قابل توجه آن است که بر اساس این نظرسنجی تازه محبوبیت قاسم سلیمانی پس از حملات تروریستی تهران به دست گروه داعش «به شکل چشمگیری افزایش یافته است».
 
اما، آن طور که در این نظرسنجی به آن اشاره می‌شود، شخصی که در دوره انتخابات اخیر ریاست جمهوری و پس از آن بیش از همه محبوبیت خود را از دست داده محمود احمدی‌نژاد است.
 
این نظرسنجی می‌گوید که محبوبیت او از تابستان سال ۲۰۱۵ همواره بالای ۶۰ درصد بوده، اما در دوره انتخابات و «پس از رد صلاحیت توسط شورای نگهبان» افتی چشمگیر داشته است.
 
در حال حاضر «کمتر از یک‌چهارم» مردم به آقای احمدی‌نژاد «نظری بسیار مساعد» دارند.
 
اما نظرسنجی حاضر که با عنوان «پیامدها و نتایج انتخاب دوباره حسن روحانی» منتشر شده است، بخش‌های دیگری هم دارد، از جمله مسئله بیکاری، برجام، و رفاه اجتماعی.
 
این نظرسنجی می‌گوید که اکثریت بزرگی از مردم ایران بر این عقیده‌اند که انتخاب مجدد روحانی به عنوان رئیس جمهور به معنای نظر مثبت اغلب ایرانی‌ها به سیاست خارجی او و همچنین توافق اتمی موسوم به برجام است.
 
با این حال دو سال پس از امضای برجام، اکثریت مردم ایران معتقدند که در رفاه و وضع زندگی عمومی در نتیجه این توافق بهبودی حاصل نشده است؛ اما در عین حال این خوش‌بینی هست که در نهایت برجام بر وضع زندگی مردم اثر مثبت بگذارد.
 
همچنین بر اساس نتایج این نظرسنجی، تایید و نظر مساعد مردم به برجام در طول کارزار انتخاباتی روحانی افزایش یافته و هم‌اکنون تنها یک‌سوم از مردم مخالف برجام هستند.
 
در این میان از هر ۱۰ رای روحانی در انتخابات اخیر هشت نفر با برجام موافقند، اما در میان آرای رئیسی از هر ۱۰ نفر تنها چهار نفر به برجام نظری مساعد دارند.
 
از سوی دیگر تنها اقلیتی از مردم ایران اطمینان دارند که آمریکا به عنوان یک عضو گروه ۱+۵ که توافق اتمی را با ایران امضا کرد به تعهد خود بر اساس برجام پای‌بند خواهد ماند.
 
در همین حال اکثر مردم به دیگر اعضای گروه ۱+۵ در این زمینه اطمینان دارند، اما اغلب بر این عقیده‌اند که اروپایی‌ها به دلیل ترس از مجازات‌های آمریکا در سرمایه‌گذاری در کشور کند عمل می‌کنند.
 
از هر پنج ایرانی نیز سه نفر بر این عقیده‌اند که، به رغم خواسته آمریکا، ایران باید به آزمایش‌های موشکی خود ادامه دهد.
 
قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که پس از حصول توافق هسته‌ای وین و با هدف تأیید آن صادر شد، از ایران خواسته است از توسعه موشک‌های بالیستیک که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای داشته باشند، خودداری کند.
 
در گزارش ایران‌پل در مورد تأثیر احتمالی شرایط و فضای بسته سیاسی داخل ایران بر نتایج این نظرسنجی توضیحی ارائه نشده است.
+11
رأی دهید
-79

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۴
    سلطنت طلب - ابوظبی، امارات متحده عربی

    این نظر سنجی ها به درد .....میخوره ملت هشتاد ملیون نفر هستن شما رفتین فقط از هزار نفر سوال کردین؟؟ برید بین اقوام مختلف ایرانی و مذاهب مختلف تحقیق کنید متوجه میشید نود درصد مردم ضد این نظام فاشیستی هستن
    44
    84
    یکشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۷:۳۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    shahab46 - هانوفر، آلمان

    لابد بین خود سپاهی‌های دزد این نظر سنجی صورت گرفته
    24
    54
    یکشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۶
    شنبلیله خانم - اسلو ، نروژ
    از میان کفتارها و شغالها کدامیک :) :) :) :) :)
    23
    36
    یکشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    امام جان - سانفراسیکو، ایالات متحده امریکا
    [::سلطنت طلب - ابوظبی، امارات متحده عربی::] من با اینکه به شخصه از قاسم سلیمانی خشوم نمییاد ، ولی وجود أمثال أو برأی ایران با وجود دشمنی عربها نسبت به ایرانیا برأی ایران ضرورت داره. شاید هم به خاطر اینکه سنی هستی نمیتونی إینو درک کنی. عربها نفرت از ایرانی دارن ، کافی هست ببینی چه درباره ایران و ایرانی میگن .
    29
    20
    یکشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    mirzadeh i eshghi - آلمان، آلمان
    مرد قدر قدرت خاورمیانه.
    11
    6
    یکشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    mirzadeh i eshghi - آلمان، آلمان
    همرزم و همقطار کاظمی ها وخرازی ها.فاتحان خرمشهر ومرزبانان غیور وطن.اگر نبودید ایرانمان محله برو بیا بود واتاق ناموسمان عشرتکده متجاوز عرب واهریمن غربی .
    11
    6
    یکشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    paksan - ایران، ایران
    بابا به هر کی تو ایران زنگ بزنند و چهار تا اسم بگن که یکیش سپاهی باشه شک نکنید از روی ترس و عدم امنیت سپاه رو انتخاب میکنند. این نوع آمار گیری در ایران و کلا کشورهای امنیتی مثلا ایران جواب نمیده . این روشها مال آمریکا و کاناداس که مردم ترسی از گفتن نظرشون ندارن بخصوص با تلفن. طرف صفحه فیلتر سایت میاد رنگش میپرید که نکنه ردیابی کنند که من رفتم این سایت رو باز کنم حالا فک کردید مردم وقتی بهشون زنگ بزنید فک میکنند شما از طرف کجا هستید؟ وقتیکه شماره شما هم ناشناس یا شماره عجیب باشه صددرصد مردم یه چیزی میگن که دردسر نشه
    4
    11
    یکشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    سلطنت طلب - ابوظبی، امارات متحده عربی
    [::امام جان - سانفراسیکو، ایالات متحده امریکا::] اعراب فقط با رژیم ولایت فقیه مشکل دارن اگر منصف باشی و تحقیق کنی متوجه خواهی بود که اونها ملت و فرهنگ ما رو ستایش میکنن و میکردن در زمان شاهنشاه.
    6
    8
    یکشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۹:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.