کویت هفته پیش از ایران خواست ۱۵ دیپلمات از ۱۹ دیپلمات خود را ظرف یک ماه و نیم از این کشور خارج کند که در پی محکومیت اعضای یک "هسته تروریستی" بود که ادعا می شود با سپاه پاسداران ایران ارتباط داشتند. ایران این اتهامات را رد کرده است.
وزیر اطلاعرسانی کویت گفته بود که کشورش "در واکنش به حکم دادگاه در مورد شبکه جاسوسی تصمیم گرفته است در زمینه دیپلماتیک دست به اقدام بزند."
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه روز دوشنبه گفت: "ما همواره روابط مثبتی در حوزه خلیج فارس با کویت داشته ایم، اقدام زیبایی ازسوی این کشور انجام نشد و این اقدام قابل سرزنش است اما می توانیم همچنان گفت و گوها و تماس های خود را ادامه دهیم."
او اضافه کرد: "چنین انتظاری از کویت وجود نداشت، فکر می کنم گاهی باید برخی از شرایط و مشکلاتی که برای برخی از کشورها به وجود آمده است را درک کرد."
او تاکید کرد که سفیر ایران در کویت باقی خواهد ماند. به این ترتیب قطعی می شود که او جزو دیپلمات هایی نیست که کویت را ترک خواهند کرد.
دستور دولت کویت پس از آن صادر شده که ۲۱ عضو گروه موسوم به "هسته عبدلی" به دریافت آموزش نظامی در ایران و گردآوری و ارسال اطلاعات به جمهوری اسلامی و حزبالله لبنان متهم شدند.
هسته عبدلی در سال ٢٠١٥ و در جریان حمله نیروهای امنیتی به محلی در نزدیکی شهر کویت کشف و اعلام شد که در این حمله، مقادیری اسلحه، مهمات و مواد منفجره به دست نیروهای امنیتی افتاده است.
ماه گذشته دیوان عالی کویت حکم اعدام یکی از متهمان را به حبس ابد کاهش داد. تعدادی از متهمان پرونده به دورههای حبس محکوم شدهاند.
اکثر جمعیت کویت مسلمان سنی هستند اما شیعیان این کشور نیز اقلیت قابل توجهی را تشکیل میدهند. در مقایسه با سایر کشورهای حوزه خلیج فارس، مردم کویت از آزادی سیاسی بیشتری برخوردارند و کمتر از این کشور گزارشهایی حاکی از موارد تبعیض مذهبی مخابره شده است.
کویت سال پیش هم روابط دیپلماتیک خود با ایران را کاهش داده بود که پس از قطع روابط عربستان با ایران بود.