ایران از اظهارات وزیر دفاع عربستان به سازمان ملل شکایت کرد

خوشرو عربستان را به ارتباط با تروریسم و عملیات خشونت آمیز در داخل خاک ایران متهم کرده است نماینده ایران در سازمان ملل به اظهارات اخیر وزیر دفاع عربستان سعودی در مورد جمهوری اسلامی اعتراض کرده است.
 
غلامعلی خوشرو، نماینده ایران در سازمان ملل در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل و رئیس شورای امنیت، اظهارات اخیر محمد بن سلمان، معاون ولیعهد و وزیر دفاع عربستان سعودی را "تهدید آشکار علیه جمهوری اسلامی ایران" دانسته و گفته است که این سخنان "تهدید آشکار علیه جمهوری اسلامی در نقض بند ٤ ماده ٢ منشور ملل متحد و همچنین پذیرش صریح همدستی رژیم سعودی با اقدامات تروریستی و خشونت بار در داخل ایران است."
 
اشاره آقای خوشرو به آن بخش از منشور سازمان ملل متحد است که در آن از کشورهای عضو سازمان خواسته است تا از کاربرد زور یا تهدید به زور علیه تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی دیگر کشورهای عضو سازمان خودداری ورزند.
 
آقای خوشرو به عنوان نمونه‌ای از "همدستی" عربستان و گروه‌های تندرو به حمله اخیر به مرزبانان ایرانی درمرز با پاکستان اشاره کرده و گفته است که عربستان سعودی "پیشینه‌ای طولانی در حمایت از تجاوزگری و استفاده از گروه‌های تروریستی و افراطی برای نیل به اهداف کوته‌بینانه و جاه طلبی‌های خطرناک خود در منطقه و ورای آن دارد."
 
به گفته نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل، "منطقه ما و جهان طی چهار دهه گذشته به دلیل وسواس بی جای سعودی نسبت به ایران که به خوبی در اظهارات فوق [سخنان وزیر دفاع سعودی] هم منعکس شده، دچار رنج فراوانی شده است." وی افزوده است که "همین وسواس بی‌جا منجر به حمایت بی دریغ پادساهی سعودی از صدام حسین در تجاوز به ایران" شد.
 
اشاره آقای خوشرو احتمالا به نگرانی عربستان سعودی از تلاش ایران برای بی‌ثبات کردن کشورهای منطقه در اجرای سیاست "صدور انقلاب" است که به خصوص در سال‌های اولیه پس از استقرار جمهوری اسلامی به عنوان دکترین سیاست خارجی این کشور تبلیغ می‌شد و به موضعگیری کشورهای منطقه در برابر ایران از جمله در جریان جنگ عراق منجر شد.
 
نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل دولت عربستان را به ایجاد طالبان و شبکه القاعده، حمایت از تروریسم در عراق و "تشکیل و حمایت مالی و تسلیحاتی از داعش و جبهه النصره و دیگر سازمان های تروریستی در عراق و سوریه" متهم کرده و همه را نتیجه "همین وسواس غلط سعودی" دانسته است.
 
وی با اظهار اینکه جمهوری اسلامی از گفتگو و مذاکره، مبارزه با خشونت افراطی و نفی تنفر فرقه‌ای حمایت می کند، خواسته است این اعتراض نامه را به عنوان سند رسمی شورای امنیت منتشر شود.
وزیر دفاع سعودی گفته بود که ایران در صدد استقرار داعش در یمن به منظور ایجاد ناامنی در عربستان سعودی بوده است نامه آقای خوشرو در واکنش به سخنان سه روز پیش محمد بن سلمان، فرزند پادشاه، معاون ولیعهد و وزیر دفاع عربستان سعودی تدوین شده که در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ام‌بی‌سی گفته بود که دولت او مذاکره با ایران را امکانپذیر نمی‌داند. وزیر دفاع عربستان گفته بود که نمی‌توان با حکومتی مذاکره کرد که دارای عقاید افراطگرایانه است و معتقد است باید با تسلط برای کشورهای اسلامی، زمینه ظهور مهدی موعود را فراهم کند.
 
محمد بن سلمان گفت که در زمانی که "نیروهای میانه‌روتر" در جمهوری اسلامی نفوذ داشتند، تلاش‌هایی برای بهبود روابط به عمل آمد اما با قدرت گرفتن افراطیون، رویکرد حکومت ایران تغییر کرده است. وی گفت "می‌دانیم که یکی از هداف رژیم ایران رسیدن به مرکز ثقل عالم اسلام یعنی مکه است اما ما منتظر نمی‌مانیم تا آنان جنگ را به داخل خاک سعودی بکشانند بلکه تلاش ما این است که این نبرد در طرف آنان، داخل ایران روی دهد نه در عربستان سعودی."
 
وی با دفاع از حضور نظامی کشورش در یمن، گفت که ایران در نظر داشت با ساقط کردن حکومت قانونی یمن و استقرار یک رژیم وابسته به خود در آن کشور، زمینه گسترش حضور داعش در یمن را فراهم آورد تا از آنجا بتوانند امنیت عربستان سعودی را مورد تهدید قرار دهد. وزیر دفاع سعودی اظهار داشت که نیروهای نظامی آن کشور توانایی آن را دارند تا ظرف یکی دو روز، خاک یمن را از مخالفان حکومت آن کشور پاکسازی کنند اما، به گفته وی، به دلیل وارد شدن تلفات سنگین چنین عملیاتی هم بر نیروهای سعودی و هم غیرنظامیان یمنی، از دست زدن به چنین اقدامی خودداری ورزیده است.
محمد خاتمی و ملک عبدالله، پادشاه سابق سعودی - وزیر دفاع عربستان گفته است با کنار رفتن "میانه‌روها" در ایران امکان مذاکره برای رفع اختلاف وجود ندارد پیشتر نیز سفیر عربستان سعودی در یمن گفته بود که هدف ایران "تقویت حضور داعش در یمن بوده" و افزوده بود که تشکیل ائتلاف به رهبری سعودی برای حمایت از دولت یمن مانع از تحقق این طرح ایران شد.
 
از زمان استقرار جمهوری اسلامی در ایران، روابط بین حکومت به رهبری روحانیون شیعه در این کشور با حکومت خاندان سلطنتی وهابی در عربستان معمولا سرد و در مواردی تنش آلود بوده است. در سال های اخیر، اختلاف نظر و اهداف متعارض دو حکومت در عراق، سوریه، بحرین و اخیرا یمن، باعث افزایش تنش شده و پس از حمله تظاهرکنندگان به مراکز دیپلماتیک سعودی در مشهد و تهران در ژانویه سال گذشته، به قطع روابط سیاسی منجر شده است.
 
جمهوری اسلامی با تاکید بر نزدیکی عقاید سلفی با برداشت فرقه وهابی از اسلام، دولت عربستان را همراه با آمریکا، اسرائیل و برخی کشورهای غربی به ایجاد و حمایت از گروه‌های اسلامگرای افراطی از جمله طالبان، القاعده و داعش متهم کرده و انگیزه آنان را جلوگیری از وحدت مسلمانان برای مبارزه با قدرت‌های جهانی و مقابله با طرفداران جمهوری اسلامی در منطقه دانسته است. در مقابل، دولت عربستان برخی گروه‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی را سازمان تروریستی توصیف کرده و با استناد به اینکه سازمان‌هایی مانند القاعده و داعش تا کنون ایران را هدف قرار نداده‌اند، متقابلا جمهوری اسلامی را به همکاری و حمایت از آنها متهم کرده است.
 
نامه نماینده ایران در سازمان ملل در حالی منتشر می‌شود که وزیر خارجه عربستان سعودی گفته است که سفر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به آن کشور که قرار است به زودی انجام شود، "باعث گسترش همکاری بین دو کشور در جنگ علیه افراطگرایی" خواهد شد. وی همچنین اظهار داشته است که احتمال زیادی دارد که آقای ترامپ، که اواخر ماه میلادی جاری به عربستان و اسرائیل سفر خواهد کرد، بتواند روند مذاکرات صلح خاورمیانه بین اسرائیل و فلسطینیان را احیا کند و به نتیجه برساند.
 
در سال‌های آخر دوره ریاست جمهوری باراک اوباما، رئیس جمهوری سابق آمریکا، روابط سنتی عربستان به خاطر ناخرسندی عربستان از عدم موضعگیری قاطع آمریکا علیه حکومت سوریه و توافق هسته‌ای با ایران گرمی سابق را نداشت اما با آغاز کار دونالد ترامپ، مواضع سختگیرانه او نسبت به جمهوری اسلامی و همسویی با عربستان در ابراز نگرانی از تلاش ایران برای نفوذ در کشورهای منطقه باعث بهبود این روابط شده است.
+31
رأی دهید
-4

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۷۶
    hassan5 - تهران، ایران
    محمدبن سلمان فکر میکند که نظام اسلامی میخواهد با ظهور مهدی (که کار اصلیش کشتن کفار غیر شیعه میباشد)تمام مسلمانان شاخه سنی مذهب را بکشد.
    12
    7
    جمعه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    دوستدار - استهکلم، سوئد
    اسلامی ایران بجایجمهوری شکایت کردن و رفتارهای ترسو انه نسبت به عربستان بهتر است شهامت بخرج دهد و از اشوبگری در منطقه و کمک به بشار اسد جلاد دست بردارد. همه خوب می دانیم جمهوری اسلامی ایران پیشینه درست و حسابی در پرونده سازمان مللش ندارد پس بی خود نزد مسئولان سازمان ملل ناز نکند و شاکی نشود چون شکایتش هیچ کمکی به بی گناه بودن رژیم ایران نمی کند. رژیم ایران چندی پیش توسط فرمانده تروریست و جنایتکارش حاج اقا قاسم سلیمانی میخواست سر روسیه را کلاه بیاندازد و روسیه را از همه بابت هم پیمان رژیم جنایتکار اخوندی ایران کند و یکی از پایگاه های هوائی نظامی ایران را در اختیار روسی ها گذاشته بود تا روسیه هر غلطی که دلشان میخواهد بر علیه ملت سوریه انجام دهند. ولی انطور که معلوم است روسیه دست جمهوری اسلامی ایران را خوانده و دارد حمایتهایش را از رژیم جنایتکار اسد در سوریه و ارتباطش را با اخوندهای حاکم ایران کم و کمتر میکند.
    8
    11
    جمعه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۶
    hassan5 - تهران، ایران
    نظام اسلامی ایران اگر بتواند شیعه گری را در میان اعراب سنی مذهب رواج دهد انتقام 1400 ساله ملت ایران را از اعراب خواهد گرفت.!؟!؟
    6
    8
    جمعه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    دوستدار - استهکلم، سوئد
    [::hassan5 - تهران، ایران::]. مگر تو هم دینی هایت در خواب ظهور مهدی را ببینید و گرنه عمرا" نه تو و نه هیچ جاندار دیگری نه اینکه ظهور مهدی را نمی بینن بلکه ظهور عیسی و موسی را هم نخواهند دید. و همه این ظهور ها برای فریب کسانی مثل تو می باشد حسن اقا !
    8
    8
    جمعه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۷
    pars40 - فرایبورگ، سوییس
    کی بشه این انتقام ۱۵۰۰ ساله حمله این وحشی ها رو بگیریم و ریشه این موجودات لجن رو بزنیم .
    6
    14
    جمعه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.