ترامپ از کره جنوبی خواست بهای شبکه دفاع ضدموشکی را بپردازد

ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی با انتقاد از کلینتون به عنوان عامل تهیه و تصویب "توافقنامه وحشتناک" با کره جنوبی، وعده تجدید نظر در آن را داد رئیس جمهوری آمریکا خواستار تجدید نظر در توافق تجاری با کره جنوبی و دریافت بهای تجهیزات دفاع ضد موشکی ارسالی به آن کشور شده است.
 
در حالیکه آمریکا برنامه نصب تجهیزات دفاع ضد موشکی تاد THAAD در خاک کره جنوبی را آغاز کرده است، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا خواستار تغییر در شرایط تحویل این تجهیزات به کره جنوبی شده و افزوده است که در نظر دارد "توافق وحشتناک" تجاری با کره جنوبی را یا برهم بزند یا دوباره آن را مورد مذاکره قرار دهد.
 
نصب شبکه دفاعی تاد براساس توافقی صورت می‌گیرد که سال گذشته بین دولت باراک اوباما و دولت پارک گون-هه، رئیس جمهوری برکنار شده کره جنوبی امضا شد. براساس این توافق، کره جنوبی موافقت کرد از تولید داخلی سیستم‌های موشکی خودداری ورزد و به جای آن، از کمک آمریکا در این زمینه برخوردار شود. هدف از نصب این شبکه، تقویت بنیه دفاعی کره جنوبی در برابر برنامه موشکی و هسته‌ای کره شمالی بوده است.
 
آقای ترامپ گفت که "من به کره جنوبی اطلاع داده‌ام که شایسته است آنان قیمت این شبکه را به ما بپردازند، این یک شبکه یک میلیارد دلاری است، تجهیزاتی فوق العاده عالی که موشک‌ها را در هوا هدف قرار می‌دهد و منهدم می‌کند."
 
یک مقام وزارت خارجه کره جنوبی گفته که براساس توافق بین دو کشور، ایالات متحده هزینه تهیه و نصب تجهیزات تاد را برعهده گرفته و دولت کره جنوبی نیز زمین مورد نیاز برای نصب این تجهیزات را به طور رایگان تامین کرده است. وی گفت که هیچ تغییری در این توافق صورت نگرفته و دولت آمریکا هم هنوز تقاضایی برای تجدید نظر در توافقنامه دوجانبه تسلیم دولت کره جنوبی نکرده است.
درخواست ترامپ برای دریافت بهای تاد همزمان با آغاز نصب این تجهیزات و اعتراضاتی نسبت به آن مطرح شده است همچنین، مشاور مون جی-این، نامزد پیشتاز در مبارزات جاری انتخابات ریاست جمهوری کره جنوبی، گفته است که درخواست رئیس جمهوری آمریکا برای دریافت هزینه نصب شبکه دفاع ضد موشکی "گزینه ناممکن است."
 
کارشناسان مستقل هزینه نصب و راه اندازی شبکه دفاع ضدموشکی تاد در کره جنوبی را حدود یک میلیارد و دویست میلیون دلار تخمین زده اما گفته‌اند که ایالات متحده مایل به فروش این تجهیزات و انتقال مالکیت و فناوری آن به کره جنوبی نبوده زیرا می‌خواسته این تجهیزات را در اختیار خود داشته باشد و حتی در صورت نیاز، به خارج از کره جنوبی منتقل کند.
هدف از نصب شبکه دفاعی تاد تقویت بنیه دفاعی کره جنوبی در برابر برنامه موشکی و هسته‌ای کره شمالی بوده است آقای ترامپ که در مصاحبه با خبرگزاری رویترز سخن می‌گفت، همچنین توافق تجاری پنج ساله بین آمریکا و کره جنوبی را "غیر قابل قبول" خواند و وعده داد که پس از اینکه دولت او "توافقنامه تجارت آزاد آمریکای شمالی" بین ایالات متحده، کانادا و مکزیک را مورد بازنگری قرار داد، به توافق با کره جنوبی نیز رسیدگی کند.
 
دونالد ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی سال گذشته، امضا و تصویب توافق تجاری با کره جنوبی - موسوم به کوروس KORUS - را به هیلاری کلینتون، رقیب خود از حزب دموکرات نسبت داد که در سال ٢٠١١ در مقام وزیر خارجه، متن نهایی آن را برای تصویب در کنگره تهیه کرده بود.
 
رئیس جمهوری آمریکا در پاسخ به این سئوال که چه زمانی قصد خود برای مذاکره مجدد در مورد توافق تجاری را اعلام خواهد کرد، گفت: "بسیار زود. همین الان قصد خود را اعلام می‌کنم."
 
توافق بازرگانی بین کره جنوبی و آمریکا زمینه‌ساز گسترش صادرات کره جنوبی به ایالات متحده بوده و اظهارات آقای ترامپ باعث شد تا شاخص بهای سهام در بازارهای کره جنوبی در معاملات صبح جمعه تنزل کند.
 
آقای ترامپ در همین مصاحبه، با حمله لفظی شدید به کره شمالی، درباره "درگیری عمده" با آن کشور هشدار داد.
+20
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۴
    cardenas - تهران، ایران
    بیخود نیست میلیاردر شده..! هه هه هه هه....
    1
    14
    جمعه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.