یک عضو شورای شهر تهران با انتقاد دوباره از عدم پرداخت بودجه آتشنشانی و نبود امکانات اطفای حریق در ساختمانهای بالای ۴۰ متر، خبر داد که پس از حادثه پلاسکو برخی از آتشنشانان معترض «توبیخ» و «به اجبار» از محل کار خود منتقل شده اند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، احمد مسجدجامعی روز جمعه، اول اردیبهشت، گفت که با وجود انتشار «گزارش ملی» حادثه پلاسکو هنوز هم نیاز به تشکیل کمیته حقیقتیاب برای این حادثه هست تا «مقصران و متخلفان» شناسایی شوند و از تکرار حوادث مشابه جلوگیری شود.
به گفته آقای مسجدجامعی، بر اساس گزارش کمیته فنی شورای شهر، آتشنشانی به دلیل کمبود امکانات امکان انتقال آب تا ارتفاع ۴۰ متر یعنی طبقات انتهایی ساختمان پلاسکو را نداشته است.
وی تاکید کرد که بسیاری از برج هایی که مجوز ساخت آنها صادر شده ارتفاعی بیش از ۴۰ متر دارند و آتشنشانی امکانات لازم برای خاموش کردن آتشسوزیهای احتمالی در این ساختمانها را ندارد.
این عضو شورای شهر تهران همچنین گفت که شهرداری ۱۹۸ میلیارد تومان از بودجه آتشنشانی را به این سازمان پرداخت نکرده است.
پیش از این نیز تعدادی از اعضای شورای شهر تهران و کارشناسان اعلام کرده بودند که نردبان آتشنشانی تنها تا طبقه ۱۱ ساختمان پلاسکو ارتفاع داشته و پاشیدن آب از فاصله دور باعث شده آتش خاموش نشده و تنها ساختمان سنگین شود.
آقای مسجدجامعی همچنین گفت که دستور تخلیه ساختمان پلاسکو ۳۱ دقیقه قبل از ریزش ساختمان صادر شده، اما این ابهام هست که آیا فرد دیگری این دستور را نقض کرده یا این این دستور به اطلاع عده ای از آتشنشانان نرسیده است.
به گفته این عضو شورای شهر تهران، برخی از آتشنشانان اعلام کرده اند که به درخواستهایشان پاسخ داده نشده و «حتی در مواردی با نوعی توبیخ و جابهجایی ناخواسته» مواجه شده اند.
اعضای «هیئت ویژه گزارش ملی بررسی حادثه ساختمان پلاسکو» نیز پیش از این اعلام کرده بودند که دستور تخلیه ساختمان «دیرهنگام» و «پس از ریزش» صادر شده است.
این هیئت روز ۱۶ فروردین گزارش خود درباره این حادثه را به حسن روحانی، رئیس جمهور، ارائه کرده و بنیاد مستضعفان، شهرداری تهران، وزارت تعاون، وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور، شورای ساختمان پلاسکو، سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی تهران و راهنمایی و رانندگی را به «کوتاهی» در انجام وظایف خود متهم کرد.